Bitcoin

Arthur Hayes spår korreksjon for Bitcoin på 30 prosent

Arthur Hayes spår korreksjon for Bitcoin på 30 prosent

Arthur Hayes spår korreksjon for Bitcoin på 30 prosent. CIO i Maelstrom, advarer om en mulig 30 prosent nedgang i Bitcoin. Midt i en ‘voldsom utvaskning.’ Årsaken til bekymringen er knyttet til en kommende utløpsdato. For et avgjørende finansieringsprogram og en mulig gjentakelse av fjorårets amerikanske bankkrise.

Hayes indikerer at utløpet av Fed’s reverse repo-program og en nøkkel finansieringsfasilitet. For banker i trøbbel i mars kan utløse et markedssammenbrudd. Dette kan også presse Federal Reserve til å senke rentene for å dempe konsekvensene av den potensielle krisen.

I følge Hayes kan Bitcoin oppleve en midlertidig nedgang på 20-30 proset. Men han forutser også en rask gjenoppretting. Dette kommer samtidig som kryptoinvestorer venter spent på avgjørelsen om en spot bitcoin-børsnotert fond (ETF), som potensielt kan påvirke BTCs pris positivt.

I et nylig blogginnlegg påpeker Hayes de kommende risikoene for amerikanske banker og markeder. Han sammenligner situasjonen med en potensiell «likviditetsrulle ut,» liknende den som fant sted under bankkrisen i mars i fjor.

«Jeg forbereder meg på en kraftig utvasking av alle kryptoturister i løpet av mars i år,» skriver Hayes. Han deler også at han lastet opp med krypto i andre halvdel av 2023. Og mener at perioden fram til april bør være en forsiktig periode med begrenset risikotillegg.

Potensiell Likviditetskrise i Kryptovalutamarkedet

Crypto likviditetsrugg trekkes tilbake Nedtrappingen av Federal Reserves reverse repo-program (RRP), hvor kvalifiserte banker. Og investeringsselskaper kan plassere kontanter og tjene renter på dem. Fungerte som en støttende faktor for risikable eiendeler gjennom det siste året. Dette har tilført kapital i markedene når deltakerne trakk ut kontanter fra fasiliteten og investerte dem.

Imidlertid synker RRP-saldoen raskt, fra 2,5 billioner dollar. Ved slutten av 2022 til $700 milliarder, og ifølge Hayes forventes den å nå sitt historiske gjennomsnitt på 200 milliarder dollar. Rundt mars.

Hva Skjer Når Likviditeten Nærmer Seg Null

«Når dette tallet nærmer seg null…, vil markedet lure på hva som kommer til å skje,» uttalte Hayes. Han understreker at uten nye kilder til dollarlikviditet, vil obligasjoner, aksjer, og til og med kryptovaluta bli påvirket.

Utløp av Bank Term Funding Program (BTFP): Potensiell Uro i Banksektoren

For det andre, en avgjørende Fed-fasilitet kjent som Bank Term Funding Program (BTFP). Som bidro til å forhindre fjorårets regionale bankkrise, er planlagt å utløpe 12. mars. Dette kan skape uro i banksektoren.

BTFP ga banker finansiering for å møte uttak av innskudd ved å låne dem penger til den nominelle verdien. Av deres amerikanske statsobligasjonsholdninger. Under betingelser som var mye gunstigere enn å selge obligasjoner på det åpne markedet med tap på grunn av Feds aggressive renteøkninger.

Hayes forutser at fasiliteten ikke vil bli forlenget i dette amerikanske presidentvalgåret. Dette scenariet kan potensielt føre til konkurs for noen banker som sitter på betydelige urealiserte tap på sine obligasjonsholdninger.

Fremtidsutsikter for Bitcoin-prisen

Dersom Hayes’ skisserte scenario utfolder seg som beskrevet, antyder blogginnlegget. At bitcoin (BTC) vil gjennomgå en «sunn» korreksjon på 20% til 30% fra tidlig mars-prisene. En nedgang på opptil 40% kan forekomme hvis BTC stiger til $60 000–$70 000 i de kommende ukene, ifølge Hayes.

«Hayes forutsier at Bitcoin først vil oppleve en betydelig nedgang i takt med de bredere finansmarkedene. Men vil hente seg inn før det kommende Fed-møtet,» uttaler han. «Dette skyldes at bitcoin er den eneste nøytrale reservehardvalutaen som ikke er en forpliktelse for bankvesenet og handles globalt.»

Hayes slutter seg til andre kryptoanalytikere som nylig har spådd en korreksjon i kryptomarkedene. CryptoQuant antyder at godkjenning av en ETF basert på spotpriser. Vil føre til en «selg på nyhetene»-hendelse, og BTC kan falle til 32 000 dollar. K33 Research foreslår å redusere eksponeringen da markedet blir overopphetet. Bitcoin ligger for øyeblikket over $43 000. Markus Thielen, sjef for forskning i Matrixport, advarer også om en mulig korreksjon. Basert på tekniske indikatorer, spesielt med tanke på SECs mulige utsettelse av ETF-beslutninger på grunn av mangler i innleveringene. Rapporten kan ha bidratt til en nær 10% nedgang i bitcoin-prisen tidligere denne uken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display