Krypto ABC

Lagre passord sikkert Seed Phrase

Lagre passord sikkert Seed Phrase

Lagre passord sikkert. Når man oppretter forskjellige wallets, når det kommer til crypto så må man skrive ned passordene sine. Det viktigste og ta vare på er det som kalles «seeprhase».

Rekke forskjellige ord

En seedprhase, består av en rekke forskjellige ord som man må ha, for og kunne lage seg et nytt passord om det er nødvendig. Disse ordene får du kun vite en gang. En seed phrase er en serie du får tildelt og kan være for eksempel. 1.Dog 2.Couch 3. Tree.. Også videre.

Når man da skal opprette passorde, kan man få spørsmål om, hva som var ord nummer 2.

Utfordringen

Det som er utfordringen, er hvor man skal lagre de. Og hvordan man skal lagre de sikkert. Det er mange som anbefaler deg og ikke skrive de inn på pc, telefon, mac, iphone også videre. På grunn av blant annet hackere, som kan få tilgang til seedprhasen din der og da få mulighet til og lage t nytt passord.

Tar man bildet, så kan det og fort havne på avveie. Har man passord, seedprhase og wallet på samme telefon, er det veldig lettvint og få tilgang til kontoen din om de har korrekt kunnskaper om dette. Og du kna fort miste tilgangen til cryptovalutaene dine.

Hvordan lagre de sikkert

Så hvordan lagrer de passordene sine? Mange skriver de ned på et ark, og finner et lurt sted og legge de. Enten i en safe, verdiboks. Noen legger de hos sine foreldre. (da må forholdet mellom foreldrene være veldig godt) Andre har de i nattbordskuffen.

Noen har tatt bildet av de, og sent de til forskjellige skylagringstjenester. Men ikke lagt alle passordene på samme skylagringsenhet. Men fordelt over flere. Da må man logge seg inn på flere skylagringsenheter, for og finne alle phrasene sine. Dette er og en risiko sport, og man bør da også ha forskjellige og veldig sikre passord til hver skylagrinstjeneste. Den bør og være knyttet opp mot forskjellige kontoer.

Noen har sent noen ord til en epostadresse, og andre ord til en annen epostadresse. Slik at ikke alt er lagret på en epostadresse. Da sprer man ordene utover, og det vil gjøre det vanskeligere for uvedkommende og få tilgang til passordene dine, men ikke umulig. Samt at de er lagret digitalt.

Andre måter

En annen måte og lagre de på, er og skrive de ned på en lapp. Ta et gammelt analogt IKKE digitalt fotografi apparat. Der man tar bildet, og det må fremkalles av negativ. Da vil du ha et bildet av passordet ditt, lagret på en rull, som må fremkalles. Man kan ta ett stort bildet av alle ordene, eller bildet av hvert enkelt ord. Man kan ta ut negativet og hode det opp mot lyset. Da vil du se ordet speilvendt.

Tredjeperson

Det vil uansett være vanskelig for en tredjeperson og vite hvilken seedphrase som er knyttet opp mot den aktuelle walletten. La oss si det slik. Dette handler og om å ikke gå høyt ut om og si hvilken wallet du bruker. Om du gjør det, må di uansett ha seedprhasen til den aktuelle walleten. Har du flere walletter er det lurt og huske hvilken seedphrase er knyttet om mot hvilken wallet, uten og skrive det på lappen du har tatt bildet av.

Skulle du være nødt til og fremkalle dette, hos en fotograf, er sannsynligheten liten for at den fotografen som fremkaller det, vet hvilken wallet du bruker. Men ingen ting er selvfølgelig hundre prosent sikkert. Men sjansene for at noen skal få det til, er mindre og mindre for hvert ledd den må gå igjennom. Eller du kan tyde det selv, ved og holde den opp mot lyset og lese det speilvendt.

Analogt kamera

Tar du bildet med et analogt ikke digitalt kamera, gir det deg allikevel en god mulighet og lagre filmrullen eller rullene om du velger og ta bildet med forskjellige ruller. da kan du ha en i en safe, og en annen gravd ned i bakken om det er det du ønsker.

Muligheten er mange. Men og lagre de digitalt er ikke og anbefale.

Disse nevnte metodene er ikke noen som helst garanti for at du ikke kan miste passordet ditt, eller at noen uvedkommende kan få tilgang til de. Men er kun skrevet om, og det finnes mange flere metoder og lagre de på også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display