valutaen

Norges Kryptomagasin. For deg som liker kryptovaluta, Blockchain & AI-Teknologi.

Hva er

Hva er en wallet

Hva er en krypto wallet

En wallet er direkte oversatt til norsk, en pengebok. I dette tilfellet dreier det seg om en Kryptowallet. Så hva er egentlig en cryptowallet? Det er som ordet sier, en lommebok og krypto. Altså en plass, man lagrer kryptovaluta. Og siden kryptovalutaen er digital, er også walleten digital, eller elektronisk om man vil. Det er en digital pengebok, hvor man har sin egen kryptovaluta lagret på en veldig sikker måte. Eller man kan ha det som kalles «hardware wallets» som, veldig enkelt sagt er som en veldig sikker minnepinne. Da er det ikke lagret digitalt. Men på minnepinnen din. (Ledger). Men her skal vi holde oss til den digitale walletten

Krypto-wallet

En kryptowallet lar deg lagre, dine unike digitale koder, som trengs for og sende å motta kryptovaluta. Enten det er Bitcoin, Etherum eller andre kryptovalutaer. Man kan se på det som om at det er pengene dine som er lagret der. Men i praksis er det ikke pengene. Slik som du har lest om Blockhain, og blokkjede teknologi. I denne posten. Som består av mange blokker. Er det kodene man bruker for og sende og motta kryptovalutaen som blir lagret der. Det som trengs for og hente frem valutaen.

Få en wallet

Så hvordan får man tak i en wallet? Det finnes utrolig mange forskjellige wallets, og de er appbasert. Det vil si at du laster ned en wallet. Som for eksempel «Relai». Den kan du laste direkte ned på telefonen din. Da registrerer du deg, på en helt vanlig måte. Via epost adresse, og legger inn dine opplysninger. Det er allikevel en viktig ting. Og det er å ta vare på alle passord, og skrive de ned på en lapp eller et annet sted. Og ikke lagre de elektronisk.

Nøkkel

Siden dette er din «nøkkel» til og komme deg inn. På samme måte som du logger deg på eposten din. De fleste wallets nå, har og en ekstra sikkerhet, som gir deg en 12 sifferet «seed frace». Som er ord du må skrive ned, i tilfelle du skal skifte passord om du har glemt det. Eller laster det ned på en ny enhet. Den seed frasen, kan være for eksempel «Dog, airport, bed, cat, infant, cool, kitchen». også videre. Det er din egen kode, til din egen wallet, og må skrives ned i rekkefølge. Mister du denne, kan du miste tilgangen din til walletten om du glemmer passordet ditt. Sikkerheten er med andre ord, ganske stor.

Alt klart til og kjøpe

Når du har registrert deg, så er alt klart til og kjøpe Bitcoin, via betalingskortet ditt. Akkurat Relai walleten støtter Bitcoin. Alt fungerer som en helt vanlig netthandel. Legger inn opplysninger betaler med ønsket beløp. Når transaksjonen er gjennomført, står pengene dine på konto. Eller det som da er walletten din. Da er det i euro, dollar eller annen valuta. Forskjellige wallets, støtter forskjellige valutaer. Men alle støtter Euro eller usd.

Når pengene dine er kommet på walleten, kan du konvertere de til Bitcoin. Da vil de være lagret i walletten din.

Steg for steg

Virket dette komplisert? Det er det overhode ikke. På fire steg, står du uten en digital wallet til og eie kryptovalluta. se stegene nedenfor:

  1. Last ned wallet
  2. Registrere deg og skrive ned kodene/passord
  3. Last opp pengene du vil investere med
  4. konverter til crypto

Du kan opprette flere digitale wallets, og overføre penger i mellom dine egne wallets, eller til andre personer. Du kan gjennomføre betalinger, via den walletten.

Debet kort

Noen wallets, støtter også debet kort. Det vil si at du kan bestille et debetkort, som du kan bruke og betale med i butikken. Vist du har penger på en wallet, kan du ta med deg kortet når du går ut og når du skal på butikken kan du i stede for og dra bankortet, betale med debet kortet (cryptokortet)

Man kan også kjøpe og selge kryptovaluta, direkte via en wallet. Utenom en kryptobørs. OIg hvordan fungerer det? For og holde dette enkelt, slik som det egentlig er. Godtar mange wallets, betalingskort.

Sende penger

Skal du sende penger til en venn, eller betale digitalt? Det er enda enklere. Da trenger du bare og sende koden din. Som regel er det et alternativ, hvor det står «send money» da trykker du på den. Du får spørsmål om hvilken valuta du vil sende. Om det er Bitcoin, Etherum, etc… Trykker du på et alternativ. Da får du en kode som du sender til mottaker. Og da har du sent kryptovallutta.

Hvordan bruke en wallet

Vi kan ta det stegvis her og.

  1. Log in på walletten
  2. Trykk send
  3. velg valuta
  4. tast inn beløp
  5. send koden du får, til mottakeren.

Tjene eller tape penger

Kan du tjene eller tape penger på og ha pengene dine på en wallets, i kryptovaluta. Der er svaret ja. La oss ta et enkelt eksempel. Kjøper du en Bitcoin, så har du kjøpt en Bitcoin. Da vil verdien av Bitcoinen følge markedet. På samme måte som når du har en hundrelapp i pengeboken, vil den verdien stige og synke i takt med hva den er verdt i valutamarkedet. Så alt fungerer på samme måte, som en vanlig valuta og pengebok.

Blockchain wallet, er basert og er sørget for og fungere via Blokkjede teknologien. Det var Peter Smith og Nicolas Cary, som var grunnleggeren av wallets.

Oppsummert

Oppsummert, så er en digital wallet en digital pengebok som du lagrer koden til valutaen din i (Se på det som pengene dine, som det i praksis er) Du kan ta ut og inn penger av den. Sende eller motta kryptovalluta via den. Enkelt og greit.

Utallige wallets

Det finnes utallige wallets. Noen med et høyere brukergrensesnitt en andre. Og etter hvert som man lærer og bruke det, jo mer avanserte wallets kan man bruke. Hva er forskjellen på en enkel og avansert wallet. Det handler om muligheter. Mange wallets gir deg muligheter til og handle forskjellige kryptovalutaer for og nevne et eksempel.

Relai walleten

Skal du handle Bitcoin først. Kan jeg anbefale Relai walleten. Den er veldig enkel og grei og sette seg inn i. Og en bra start. Men det finnes også andre gode wallets. Du kan også føre over penger til for eksempel Wirex. Hos wirex kan du få et fysisk debetkort/betalingskort. Samtidig som du har et digitalt kort, med kortnummer du kan legge inn på samme måte som du legger inn opplysningene dine i fra et fysisk kort.

Praktisk

Mulighetene er mange, og det er ganske praktisk. For og få tilgang til walletten din, trenger du kun telefonen din, og du har full kontroll over kryptovaluttaen din. Eller du kan laste ned walletten din på dataen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *