Blockchain

Test av Storj. En desentralisert skytjeneste

Test av blockchain fil lagring

Test av StorJ. En desentralisert skytjeneste. Storj (uttales som «storage») Denne tjenesten bygger på blockchain-teknologi og kryptografi. Målet med er å tilby en sikker, kostnadseffektiv og desentralisert løsning for lagring av data i skyen, som skiller seg fra tradisjonelle, sentraliserte skytjenester som Amazon S3, Google Cloud Storage og lignende.

Hvorfor skal man bruke en desentralisert skytjeneste

Det er flere fordeler ved å bruke en desentralisert skytjeneste i stedet for tradisjonelle sentraliserte skytjenester. Her er noen av de viktigste grunnene til å vurdere en desentralisert tilnærming.

 1. Sikkerhet og personvern: Desentraliserte skytjenester gir bedre sikkerhet og personvern, da dataene dine ikke blir sentralisert på ett sted, noe som reduserer risikoen for store datainnbrudd. I stedet blir dataene dine fragmentert og lagret på forskjellige noder eller servere, noe som gjør det vanskeligere for uautoriserte personer å få tilgang til all informasjon samtidig.
 2. Lavere risiko for tjenesteutviklerne: Desentraliserte skytjenester spreder risikoen for tjenesten over et nettverk av deltakere i stedet for å plassere all ansvar på én enkelt leverandør. Dette betyr at tjenesten er mindre sårbar for feil og nedetid, da det er mindre sannsynlig at hele systemet går ned hvis en node mislykkes.
 3. Eierskap og kontroll over data: Med desentraliserte skytjenester beholder du i større grad eierskap og kontroll over dine egne data. Du er ikke avhengig av en sentralisert tjenesteleverandør for å lagre og administrere dataene dine, noe som gir deg mer autonomi.
 4. Redusert avhengighet av én leverandør: Ved å bruke desentraliserte skytjenester reduserer du avhengigheten av én enkelt leverandør. Dette gir deg større fleksibilitet til å bytte mellom tjenesteleverandører eller til og med opprette ditt eget nettverk av deltakere hvis det skulle være nødvendig.
 5. Økt motstandsdyktighet: Desentraliserte skytjenester er mer motstandsdyktige mot katastrofer og store forstyrrelser, da dataene dine er distribuert over flere steder. Dette reduserer risikoen for totalt datatap på grunn av naturkatastrofer, hackerangrep eller tekniske feil.
 6. Bedre nettverkseffekt: Jo flere deltakere som blir med i det desentraliserte nettverket, jo sterkere blir nettverkseffekten. Dette kan føre til bedre ytelse, raskere nedlastingstider og forbedret brukeropplevelse.

Test av Storj. Hvordan det fungerer

 1. Desentralisert lagring: Istedenfor å lagre dataene på sentrale servere,. Den er bygget på en peer-to-peer-nettverksarkitektur, hvor dataene blir delt over flere noder som tilhører deltakerne i nettverket. Dette gjør at dataene ikke er avhengige av en enkelt aktør, noe som øker påliteligheten og reduserer risikoen for nedetid.
 2. Kryptografisk sikkerhet: Dataene er kryptert før de lastes opp til Storj-nettverket. Den som laster opp dataene, beholder kontrollen over krypteringsnøklene, slik at bare de som har riktig tilgangskontroll kan dekryptere og lese dataene.
 3. Økonomiske insentiver: Storj-nettverket fungerer på en tokensystem som bruker en kryptovaluta kalt «Storj Token» (tidligere kalt «Storjcoin X»). De som deltar i nettverket ved å bidra med ledig lagringsplass og båndbredde blir belønnet med Storj Tokens. På samme måte betaler brukere av Storj for lagring og båndbredde ved å bruke Storj Tokens.
 4. End-to-End-kryptering: Storj bruker end-to-end-kryptering, noe som betyr at dataene er kryptert fra den tid de forlater brukerens enhet, gjennom hele overføringsprosessen, til de lagres på nettverkets noder.
 5. Autonomi og selvhealing: Storj-nettverket er designet for å være selvregulerende og selvhealende. Hvis en node feiler eller blir utilgjengelig, vil systemet automatisk replikere dataene til andre noder for å sikre redundans og tilgjengelighet.

Storj gir brukere en alternativ løsning for skybasert lagring, og den desentraliserte naturen og kryptografiske sikkerheten gjør den attraktiv for de som verdsetter personvern, sikkerhet og autonomi over dataene sine. Det er imidlertid viktig å merke seg at som med andre kryptobaserte tjenester, kan verdien av Storj Tokens være utsatt for svingninger på kryptomarkedet.

Brukervennlig

Denne lagringstjenesten, er meget brukervennlig. Jeg tror det er den mest brukervennlige lagringstjenesten jeg har prøvd. Det er enkelt og opprette og logge seg inn. Det er lett forståelig og lage seg mapper, og veldig lett å laste opp. Best av alt, så er det ikke behov for og laste ned noe programvare.

Best av alt, så er den gratis. Her kan man ikke si, at man får mye for pengene. Men man får utrolig mye gratis.

25 G Gratis lagring.

Denne desentraliserte skytjenesten, gir deg25 G gratis lagring. Det tilsvarer ca:

-6000 sanger,

-25000 bilder eller

250 timer med video

Enkel registrering

Test av Storj. - forklaring - registrering - steg - 1.png

Tast inn opplysningene dine. Lag deg ett passord. Trykk på sign up. Og du har fått din egen profil.

Dashbord

Test av Storj.-forklaring-dashbord-steg-1.

Det er et meget oversiktlig og lett forklarerlig Dasgbord. Der man oppretter mapper. Når du har opprettet et nytt prosjekt, får du en seedphrase. Det er den seephrasen du må ta godt vare på. Det er det som er hele nøkkelen til prosjektet og lagringen din. På samme måte som du tar vare på seedphrasen til walleten din. Må du ta vare på den.

Den kan du kopiere, lagre på pc. Skrive ned eller ta bildet av.

Opprette mappe for lagring

Test av Storj.

Når du er på Dashbordet, trykker du på «Bucket» til venstre. Da får du opp dette bildet. Når du er kommet hit, må du opprette en mappe for lagring. Det er der du legger bilder, filmer eller dokumenter.

Gi navn til mappen din

Test av Storj.- forklaring - oprette - mappe - navn

Når du har trykket på New project oppe til venstre. Kommer dette bildet opp. Det er her du skal gi et navn til mappen din. På samme måte som du gir et navn, til en mappe du har på windows eller mac. Uavhengig hva du bruker. Og skal lagre. Jeg kaller min mappe, for dokumenter. Når du har skrevet inn navnet, trykker du på Create Bucket. Da får du opp en 12 seedphrase. Som du må kopiere og lagre på pc. Skrive ned, eller ta bildet av. Den må du alltid ha tilgjengelig.

Ferdig mappe

Test av Storj. - demo - dokumenter

Der ligger mappen, med navnet dokumenter. Om jeg ønsker og laste opp eller lese noe jeg har lastet opp. Jeg kan og laste ned dokumentene på maskinen. Eller dele tilgang til mappen med andre.

Åpne mappe

Test av Storj.j - demo - mappe - seedphrase

Mappen

Etter at du har trykket på mappen, du skal åpne. Får du spørsmål om og taste inn seedphrasen. Det passordet du fikk når du opprettet mappen. Det må du har. Mister du det, mister du tilgang til mappen. Det kan heller ikke stilles tilbake på noen måte. Det er derfor det og lagre noe på en Blockchain, er veldig sikkert

Passord

Test av Storj.- seedphrase - demo - dokumenter.png

Passordet

Her har jeg fått lagt inn passordet, og dar er det bare og trykke continue

Mappe

Test av Storj. - dokumenter - mappe.png

Ferdig

Mappen er nå ferdig, og det er bare å ta drag and drop. Legge filene dine inne på mappen du har opprettet. De er nå veldig sikkert lagret, så lenge du har seedphrasen din lagret på en sikker måte. Det er det som er passordet til mappen/mappene dine. Så neste gang du bruker Storj, er det bare og logge seg på dashobrdet. Og trykke på mappen, da har du det som gjør dette til en veldig sikker lagring på den desentraliserte «plattformen». Seedphrasen du skal taste inn.

Dele mapper og tilganger

Det er og mulig og dele mapper og tilganger. Om du ønsker noen skal ha lese tilgang. Ha lov til og laste opp eller ned, eller redigering. Da må du være klar over at de må ha seedphrasen din. Ønsker du at de kun skal ha tilgang til den ene mappen. Må du opprette en egen seedphrase. Om du ikke gjør det, og de bruker din. Får de samme tilgang som deg. Og tilgang til alle dokumenter.

Oppsummmert av Test av StorJ. En desentralisert skytjeneste

Konkuldert etter test av Storj., er et meget enkelt og genialt verktøy. Som er utrolig lett og bruke. Det er rett frem, og det går virkelig som en lek. Laste opp og ned, uten problem. Deling av filer, er og mulig og gjøres lekende lett. Det eneste som trekker ned, er at du ikke kan lage smartkontrakter. Hadde det vært mulig, hadde dette vært en innertier, når det gjelder og lagring på Blockchain.
Selv om funksjonene er begrenset, så er de funksjonene som er der meget lett og bruke. Er du ute etter en enkel og sikker skylagringstjeneste så er denne, etter midt mening. Et meget godt alternativ.

Ønsker du og utforske og bruke Storj selv. Er det bare og følge denne linken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display