Hva er

Hva er en seed phrase

Hva er en seed phrase

Hva er en Seed Phrase? Du har kanskje hørt ordet? Og lurt på hva det er? Eller du har fått beskjed om og skrive den ned, når du har opprettet en wallet. Har du ikke gjort det, kan du ha et stort problem. Det er ikke vanskelig og skrive den ned. Men den er umulig og gjenopprette. Så fremt man ikke innehar store datakunskaper. Og til og med da kan det være umulig. Men hva er en Seed phrase?

En seed phrase

En seed phrase, er en rekke med forskjellige ord som man har som en sikkerhet, om man må tilbakestille passordet til walleten sin. Når man er i kryptoverdenen så er det knyttet veldig stor sikkerhet til passordene sine. Man kan ikke logge seg inn med bank id, slik som man gjør når man skal inn i nettbanken sin, eller inn på altinn. Her får man i stedet utstedte en seed phrase når man oppretter en konto/wallet. Dette er den phrasen som du må vite om, om du skulle glemme passordet ditt, eller lage deg et nytt ett. Det er ikke nok med en epost for og tilbakestille passordet ditt, ei heller 2FA.

kombinasjon

En See Phrase er en kombinasjon mellom 12 og 24 tilfeldige ord som du trenger og ha om du skulle tilbakestille passordet ditt. Eller om det er uvedkommende som prøver og få tilgang til din wallet.

En Seed Phrase er en kode, eller en lenke med datagenererte ord, som er knyttet opp mot din egen wallet, og kun din wallet. Og er personlig, du må ikke la noen andre få vite om din Seed Phrase. For og snu litt på det. Jo flere som vet om seed phrase din, jo lettere er det for at den kommer på avveie, og uvedkommende kan få tilgang til din wallet og da altså penger. De kan da forandre passordet ditt, og ha du da mistet din Seed Phrase vil det da være umulig og få tilbake igjen walletten din, uansett hva du gjør.

Digitale wallets og hardware wallet

Det finnes både digitale wallets og hardware wallets som Ledger. Begge disse to, bruker et passord for at du skal kunne logge deg inn. Men begge disse to, har også Seed Phrase som en back up, i tilfelle du skulle måtte lage deg et nytt passord for hvilken som helst grunn. Og da er det avgjørende at du har seed phrasen din tilgjengelig.

Eksempel

Eksempel på Seed Phrase. 1. Dog 2. Couch 3. Car 4. Soccer 5. Pizza 6. Cat 6.House 7.Bear 8. Girl 9. Guitar. 10.Table 11.Naked 12.Computer.

Ovenfor er et eksempel på en seed phrase, og kan ses på som hjertet og hjernen i din wallet. Har du ikke disse kodene i back up. Kan det gå bra lenge. Men får du problemer med passordet, så er det fatale følger om du ikke har de tilgjengelige eller muligheten og få tilgang tilde når du trenger de.

20 prosent av all Bitcoinen

Faktisk så har analytikere funnet ut at 20 prosent av all Bitcoinen er borte og ikke mulig og få tilbake. Noe som betyr at de ligger lagret på forskjellige wallets. Hvor mange som ikke har tilgang til Seed Phrasen sin, og har mistet cryptobeholdningen sin på grunn av det, kommer ikke frem.

Årsaken

Mye av årsaken til at mange har mistet tilgangen til cryptoverdiene sine, er det ingen tvil om. Mange har hatt de lagret digitalt på harddisker, når bitcoinprisen var veldig lav. Og harddiskene har blitt kastet (det anbefales ikke og lagre en seed phrase digitalt). Når harddisken har blitt kastet, og man har en ny datamaskin eller telefon.

Da må man ha den nye seed Phrasen sin, når man skal ha den eksisterende walletten inn på den nye enheten sin. Så har man mistet seed phrasen kan den være borte for alltid.

Datakunnskap

Det finnes noen få eksempler på de med datakunnskap, har kunnet gått inn på enheten og funnet en. Men dette krever mye arbeid. Og skal man leie mennesker til og gjøre det, krever det mye tid og mye penger. Så om du skal være trygg. Ta vare på Seed Phrasen, oppbevare den sikkert. Og du vil ha tilgang til din wallet. For og gjøre det enda klarerer. En Seed Phrase, er din egen personlige og kun din personlige med datagenererte ord, som ikke kan gjennopprettes. Men som du må ha for og gjenopprette passord og tilgang til din wallet. Og dine krypto valutaer. Har du ingen seed Phrase, har du ikke back up. Har andre tilgang til din seed phrase, så har de tilgang til din wallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *