Krypto Nyheter

Binance-grunnlegger CZ erkjenner skyld i historisk milliardavtale med amerikanske myndigheter

Binance-grunnlegger CZ erkjenner skyld i historisk milliardavtale med amerikanske myndigheter

Binance-grunnlegger Changpeng Zhao, erkjenner skyld i historisk milliardavtale med amerikanske myndigheter. Changpeng Zhao, bedre kjent som CZ, grunnleggeren av Binance. Verdens største kryptobørs, har nylig innrømmet skyld og trukket seg som administrerende direktør. Dette i kjølvannet av en historisk avtale med amerikanske myndigheter. Avtalen innebærer en rekordstor utbetaling på 4,3 milliarder dollar for å løse kriminelle anklager.

Nesten 60%

Binance, som en gang hadde nesten 60% av markedsandelen for kryptohandel. Har vært under etterforskning av amerikanske myndigheter for påståtte brudd på loven. Etter en flerårig granskning ble det hevdet at Binance tillot uønskede aktører på plattformen. Og muliggjorde transaksjoner knyttet til barnesexmisbruk, narkotikahandel og finansiering av terrorisme.

I tillegg påstår amerikanske myndigheter at Binance manglet protokoller for å oppdage eller rapportere transaksjoner med risiko for hvitvasking av penger. Ansatte ble angivelig klar over denne forsømmelsen, og en etterlevelsesansatt ble sitert på å si. «Vi trenger et banner ‘er det for vanskelig å vaske narkotikapenger i dag – kom til Binance, vi har kake til deg.'»

CZ står nå overfor en maksimal straff på 10 års fengsel. Det er selv om hans endelige straff antas å være betydelig lavere. Han har også enig i å betale en kriminell bot på 50 millioner dollar. I tillegg til det,en sivil bot på 150 millioner dollar.

This is best for our community

«I made mistakes, and I must take responsibility,» skrev Zhao på X. «This is best for our community, for Binance, and for myself. Binance is no longer a baby. It is time for me to let it walk and run.»

Binance har raskt vokst seg til en global kraft innen kryptoverdenen, men det har ikke vært uten kontroverser. Selskapet hevder at det, selv om det ikke er perfekt, har gjort betydelige anstrengelser for å beskytte brukernes interesser. Markedsreaksjonen på nyhetene var dempet, med Bitcoin som kun falt litt over 1% tirsdag ettermiddag.

Selskapet har innrømmet feil i fortiden

Finansanalytikere ser avtalen som en delvis seier for Binance og Zhao. Selv om selskapet har innrømmet feil i fortiden, understreker de at de nå tar ansvar for tidligere feiltrinn.

Denne hendelsen har utløst diskusjoner om kryptobransjens modenhet og dens fremtidige retning. Med en rekordstor avtale på 4,3 milliarder dollar viser det seg at Binance er ansett som en systemisk viktig institusjon, potensielt for stor til å mislykkes.

Det gjenstår å se hvordan kryptomarkedet vil reagere på denne utviklingen, og om bransjen vil fortsette å vokse og utvikle seg utenfor påvirkningen fra grunnleggerne som har vært sentrale for dens vekst og innovasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *