Krypto ABCKryptovaluta

Bitcoin Kjøp Nå eller Vent på ETF

Bitcoin Kjøp Nå eller Vent på ETF

Bitcoin Kjøp Nå eller Vent på ETF. Kryptovalutaen, Bitcoin har igjen tatt sentrum av scenen, med prisen som skyter over $40 000 for første gang siden april 2022. Denne imponerende oppgangen stiller førstegangsinvestorer i USA overfor et viktig spørsmål. Skal de hoppe inn i markedet nå. Eller bør de avvente en måned for å se om en spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) blir godkjent?

Et Potensielt Vannskille: Spot Bitcoin ETF

Analytikere spår at godkjenningen av en spot Bitcoin ETF i USA. Om det skal skje, vil skje i tidsrommet mellom 8. og 10. januar neste år. Mens spenningen bygger seg opp, står førstegangsinvestorer overfor en utfordrende beslutning. Kjøpe nå mens prisen er på vei opp. Eller utvise tålmodighet i håp om at de snart får tilgang til en spot ETF?

Brian Spinelli, co-sjef for investeringer ved Halbert Hargrove. Som er et formuesforvaltningsfirma med rundt $2,7 milliarder i forvaltede midler, deler sin innsikt. «Jeg vil vite de personlige grunnene for å vente på en ETF. Hvis svaret er at det gjør det mer tilgjengelig og enklere for dem å handle, forstår jeg ventingen.»

Dagens Landskap: Kjøpe Bitcoin eller Vente på ETF?

I dag er den vanligste måten å kjøpe Bitcoin i USA gjennom kryptobørser. Investorene står imidlertid overfor en viktig beslutning. La børsen forvalte deres kjøpte Bitcoin, med den tilhørende lavere sikkerheten. Eller ta på seg ansvaret for selvforvaltning ved hjelp av en kryptolommebok, som krever en høyere grad av kunnskap om kryptovaluta.

En ETF representerer en mellomløsning mellom disse to alternativene. Det er et investeringsinstrument som gir investorer direkte eksponering for Bitcoin. Det gjøres gjennom anerkjente investeringsselskaper, uten behovet for å håndtere en kryptolommebok. ETF-er er populære på grunn av lave gebyrer og tilgjengelighet. Og da de kan oppbevares i meglerkontoer og handles på børsen intradag.

James Seyffart, en Bloomberg ETF-analytiker, kommenterer. «Dette vil bringe Bitcoin inn i de tradisjonelle finansielle rammene på den mest effektive måten, noe som i stor grad går imot noen av Bitcoin-ideologiene.»

Pris av Krypto-Komfort

For noen investorer vil mangelen på selvforvaltning gjennom en ETF gjøre spørsmålet om å kjøpe Bitcoin til et «ikkeno-spørsmål». Ifølge Scott Melker, en krypto-investor og vert for Wolf Of All Streets-podcasten. Han påpeker at de som virkelig forstår kraften i Bitcoin og betydningen av selvforvaltning, vil kjøpe Bitcoin på en børs. For så deretter flytte det til trygg lagring, kjent som «cold storage».

Men hvis Bitcoin bare vurderes som et investeringsobjekt, kan bekvemmeligheten til en ETF, som enkelt kan holdes i meglerkontoer, veie tyngre enn ønsket om selvforvaltning.

Finansiell Rådgivning og ETF-Revulusjonen

Finansielle rådgivere spiller en nøkkelrolle i denne avgjørelsen. Ifølge en undersøkelse utført av Bitwise og VettaFi i januar, rapporterte rundt 15% av finansielle rådgivere at de tildelte krypto til klientkontoer i år. Med en godkjenning av en Bitcoin ETF vil det bli mye enklere for finansielle rådgivere å tilby Bitcoin til klienter.

Ric Edelman, en kjent finansiell rådgiver, deler at 77% av rådgiverne venter på en spot Bitcoin ETF for å tilby eksponering for klienter basert på en undersøkelse gjennomført av Digital Assets Council of Financial Professionals.

Risikovurdering: Kjøpe Nå eller Vent på ETF?

Med forventningen om at ETF-en vil føre til en ny æra av adopsjon fra finansinstitusjoner og rådgivere. Blir valget mellom å kjøpe nå eller vente på en ETF et spørsmål om risikotoleranse for de fleste investorer. Ifølge Matt Hougan, sjefsinvesteringsoffiser ved krypto-investeringsfirmaet Bitwise.

Han legger til: «Det er mer risiko med å kjøpe Bitcoin før en ETF eksisterer enn å vente til etter at den er godkjent. På den annen side er det slik at noen ganger blir du som investor belønnet for å ta risiko.»

Mengder av Valg

Bloomberg-analytikeren Seyffart forutsier at hvis SEC godkjenner en Bitcoin ETF, vil godkjenningen skje massevis, da reguleringsorganet ikke ønsker å etterlate noen i bakgrunnen når de åpner portene. Bloomberg-analytikere mener det er 90% sannsynlighet for godkjenning innen 10. januar.

Hele 13 søknader fra investeringsselskaper som BlackRock og Fidelity søker godkjenning. Dette masseapproach betyr at investorer og rådgivere vil ha et utvalg av ETF-er å velge mellom hvis de blir godkjent. Imidlertid kan det ta tid før de faktisk noteres, da rådgivere vil ta seg tid til nøye due diligence og vurdere alternativene.

Seyffart påpeker: «Det er mulig de ville notert seg innen noen dager, men også det er mulig det kunne være en pause mellom godkjenning og notering.»

Mulighetskostnad

Mens Bitcoin-prisen stiger med 160% hittil i år, trenger investorer ikke å føle seg presset til å ta raske beslutninger. Scott Melker sammenligner nåtidens Bitcoin-syklus med tidligere og bemerker at interessen fra klienter så langt har vært dempet, men forventer en fornyet interesse, spesielt hvis prisene fortsetter å stige.

JC Parets, grunnlegger og sjefstrateg ved teknisk analysefirmaet All Star Charts, deler sin observasjon: «Folk snakker ikke om det. Det er ikke som det var før. Det sier noe om at vi sannsynligvis er i de tidlige stadiene av syklusen i stedet for de senere stadiene. Det er en lang vei å gå.»

Strategisk Tilnærming til Investering

Investorer som venter på en ETF-godkjenning kan være i ulempe da de går glipp av prisoppganger, men det behøver ikke å være en alt-eller-ingenting-tilnærming. Sier Spinelli. «En investor kan starte nå med noe av pengene og holde noe tilbake mens de venter på ETF-en,» legger han til.

Men hvis investorer holder tilbake bare for å prøve å time markedet. Ønsker Spinelli dem lykke til. «Å forutsi prisene på hvordan noe vil reagere på en nyhetsbegivenhet er veldig vanskelig,». sier Melker.

Uansett tilnærming, er en av de største spørsmålene for førstegangsinvestorer hvor mye de skal tildele på grunn av kryptoets volatilitet, sier Hougan. Ifølge undersøkelsen fra Bitwise gir flertallet av rådgivere en vekt på 5% eller mindre til krypto i de tilfellene de anbefaler denne eiendelsklassen.

Melker oppsummerer: «Folk har god tid her, og ingen trenger å skynde seg inn i noe som helst. Derfor tror jeg virkelig at jevnlig investering er riktig trekk, fordi du ikke trenger å gjette prisen, du begynner bare å kjøpe.»

Velg Ditt Krypto-Eventyr

I kryptoens verden er det på tide å velge ditt eget eventyr. Enten du hopper ut i Bitcoin-havet nå, venter på ETF-redningen eller surfer jevnt med gjennomsnittskostnadsføring, er nøkkelen å være informert og ha det gøy. Krypto-eventyret venter, og valget er ditt! Denne artikkelen er delvis hentet i fra unchainedcrypto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *