Krypto Nyheter

Kazakhstan blokkerer 980 Uautoriserte kryptobørser

Kazakhstan blokkerer 980 Uautoriserte kryptobørser

Kazakhstan blokkerer 980 Uautoriserte kryptobørser. I løpet av 2023 har Kasakhstans Finansovervåkningsbyrå (FMA). Stengt tilgangen til nesten tusen kryptobørser som betjente landets borgere uten riktig registrering. I en pressemelding datert 7. desember. Publisert på regjeringens nettside, kunngjorde FMA at de nektet tilgang til 980 ulovlige plattformer i løpet av året. Samtidig igangsatte de ni etterforskninger av «ulovlige bytteoperasjoner» og pengevasking. Informasjonen ble avslørt av FMA-leder Ruslan Ostroumov under møtet i Den eurasiske gruppen for bekjempelse av hvitvasking av penger i Kina.

Verdipapirloven

Den Digitale Verdipapirloven, vedtatt i februar 2023, forbyr opprettelse og handel med digitale valutaer samt kryptobørsaktiviteter uten nasjonal lisens. Astana International Financial Center (AIFC), som fungerer som en spesiell økonomisk sone i Kasakhstan, har ansvaret for å gi forhåndsgodkjenning for operasjoner.

Store internasjonale plattformer

Listen over blokkerte uregistrerte børser inkluderer noen store internasjonale plattformer. I november ble det avslørt at kasakhstanske borgere ikke kunne få tilgang til Coinbase-nettstedet. Det etter en ordre fra Kultur- og informasjonsdepartementet som blokkerte det. Representanter fra departementet forklarte til journalister at forespørselen kom fra et annet regjeringsorgan. Departementet for digital utvikling, som anklaget Coinbase for å bryte den digitale verdipapirloven.

Ministeriet for kultur og informasjon i Republikken Kasakhstan har offisielt bekreftet at de har blokkert Coinbase-nettstedet i landet. Kasakhstans myndigheter har blokkert lokale IP-adresser fra å få tilgang til Coinbase siden september i det minste.

Representanter fra departementet forklarte til journalister at forespørselen kom fra et annet regjeringsorgan, Departementet for digital utvikling, som anklaget Coinbase for å bryte loven om digitale verdipapirer.

De første rapportene om problemene med å få tilgang til Coinbase-nettstedet kom i september. Da det lokale Telegram-mediet Finance.kz skrev at den «store kasakhstanske investeringsbrannmuren» blokkerer tilgangen ikke bare til Coinbase. Men også til Kraken og andre store internasjonale kryptobørser.

Godkjenning

Per dags dato har Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit og Xignal&MT fått godkjenning for å operere i landet. Kazakhstans myndigheter bekrefter at de har blokkert tilgangen til Coinbase: Rapport.

Myndighetene viser til loven om digitale verdipapirer, vedtatt i februar 2023. som forbyr utstedelse og handel med digitale valutaer samt kryptobørsoperasjoner uten nasjonal lisens. Den in-prinsipielle godkjenningen for å drive gis av myndighetene i Astana International Financial Center (AIFC). En spesiell økonomisk sektor i Kasakhstan.

Disse kan drive i Kasakhstan

Per dags dato har Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit og Xignal&MT fått godkjennelse fra Astana Financial Services Authority, som regulerer AIFC.

Kasakhstan har tatt en streng regulatorisk tilnærming til krypto, inkludert rundt gruveindustrien, som er en av de største i verden. I oktober skrev åtte store miningselskaper et åpent brev til president Kassym-Jomart Tokayev, der de hevdet at mining industrien er i en «veldig vanskelig situasjon» på grunn av høye energipriser for minere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *