Krypto NyheterKryptovaluta

Nirvana Finance-hacker bekjenner skyld og gir avkall på over 12 millioner dollar i stjålne midler

Nirvana Finance-hacker bekjenner skyld og gir avkall på over 12 millioner dollar i stjålne midler

Nirvana Finance-hacker bekjenner skyld og gir avkall på over 12 millioner dollar i stjålne midler. Den kontroversielle hackeren bak angrepet på Nirvana Finance har nylig bekjent seg skyldig og står nå overfor en potensiell fengselsstraff på opptil fem år. Shakeeb Ahmed, en tidligere senior sikkerhetsingeniør, har innrømmet sin involvering i angrepet på den desentraliserte finansieringsyield-protokollen Nirvana Finance, i tillegg til en annen ikke-navngitt desentralisert børs (DEX).

Ahmed har også gått med på å gi avkall på over $12,3 millioner i stjålne eiendeler. Denne betydningsfulle avgjørelsen er i tråd med uttalelsen fra den amerikanske statsadvokaten for det sørlige distriktet i New York (SDNY), som omtaler saken som den «første noensinne domfellelsen for hacking av en smart kontrakt.»

To DEX-angrep på bare en måned

I en pressemelding fra 14. desember 2023. Avslørte Ahmed at han benyttet sin ekspertise innen reverse engineering av smarte kontrakter og revisjon av blokkjeder. For å gjennomføre angrepene på to desentraliserte krypto-børser i juli 2022. Han klarte å vaske de stjålne midlene fra begge plattformene ved hjelp av forskjellige metoder, inkludert krypto-mixere og utenlandske børser.

Det første angrepet ble rettet mot en ikke-navngitt desentralisert kryptobørs basert på Solana. Ved å utnytte en sårbarhet i en av smartkontraktene. Genererte den 34 år gamle sikkerhetsingeniøren om lag $9 millioner i oppblåste gebyrer, som han deretter trakk ut fra plattformen.

Ahmed ble arrestert av amerikanske myndigheter i juli 2023. I forbindelse med dette angrepet, og pågripelsen ble historisk som den første knyttet til en smart kontrakt. Sikkerhetsingeniøren ble anklaget for telekommunikasjonsbedrageri og hvitvasking av penger, med en potensiell fengselsstraff på opptil 20 år for hver forbrytelse.

Angrepet på Nirvana Finance

I tillegg til det første angrepet var Ahmed også ansvarlig for angrepet på Nirvana Finance, som fant sted i juli 2022. Ved å benytte et flash-lån på $10 millioner klarte han å lage ANA-token verdt $10 millioner. Disse ble senere byttet mot $13,49 millioner i USDT, og hackeren tappet til slutt nesten $3,5 millioner fra plattformens kasse.

Nirvana Finance tilbød Ahmed en feilbounty på $600 000, ifølge den siste pressemeldingen. Imidlertid avslo hackeren tilbudet og insisterte på å motta $1,4 millioner som kompensasjon for å returnere de stjålne midlene. Ettersom partene ikke kom til enighet, beholdt sikkerhetsingeniøren alle midlene, og dette førte til den påfølgende nedleggelsen av børsen.

Ahmed gir avkall og forplikter seg til erstatning

I tillegg til å tilstå seg skyldig i en tiltale for datakriminalitet, har Ahmed gått med på å gi avkall på over $12,3 millioner stjålet fra begge angrepene. Videre forplikter han seg til å betale en erstatning på $5 millioner til berørte ofre. Sikkerhetsingeniøren står nå overfor en potensiell maksimal fengselsstraff på fem år, med domsavsigelsen planlagt å finne sted 13. mars 2024.

Statsadvokat Damian Williams kommenterte. «For fem måneder siden kunngjorde kontoret mitt den første noensinne arrestasjonen som involverte et angrep på en smart kontrakt. I dag bekjente den eldre sikkerhetsingeniøren Shakeeb Ahmed. Seg skyldig og samtykket i å returnere all den stjålne kryptoen til ofrene sine. Den pågripelsen er nå den første noensinne domfellelsen for et slikt angrep.»

Advokat Williams la til. «Dagens dom viser at uansett hvor sofistikerte metodene som brukes er, er svindel svindel, og vi vil raskt pågripe og dømme deg.»

2 thoughts on “Nirvana Finance-hacker bekjenner skyld og gir avkall på over 12 millioner dollar i stjålne midler

  • Jan Vidar Morewood

    Bra de blir tatt de djevlene!!

    Svar
    • Det er ikke akkurat, små-penger det dreier seg om heller…

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *