Krypto Nyheter

SEC Avviser Coinbases Anmodning om Nye Kryptoreguleringer

SEC Avviser Coinbases Anmodning om Nye Kryptoreguleringer

SEC Avviser Coinbases Anmodning om Nye Kryptoreguleringer. I en uttalelse har den amerikanske finansregulatoren, Securities and Exchange Commission (SEC). Avvist Coinbase’s forespørsel om spesialtilpassede reguleringer for kryptobransjen. Dette er en viktig utvikling som vil føre til en rettslig konflikt mellom føderale myndigheter og den populære kryptobørsen i 2024. Avgjørelsen ble kunngjort på fredag, og dette tilfører ytterligere kompleksitet til det allerede utfordrende reguleringslandskapet for kryptovalutaer.

Bakgrunn

I juli 2022 ba Coinbase om at SEC utviklet nye og klare regler som er tilpasset kryptoindustrien. De ønsket å skape «regulatorisk klarhet» for å håndtere de unike utfordringene som kryptovalutaer bringer med seg. Selskapet mente at spesifikke regler ville gi tydelige retningslinjer for bransjen. Paul Grewal, Chief Legal Officer i Coinbase. Understreket viktigheten av at SEC ga et klart ja eller nei til denne forespørselen.

SECs Standpunkt

SECs leder, Gary Gensler, forklarte at det ikke er noe som tyder på at investorer og utstedere innen kryptosecurities-markedene ikke fortjener den samme beskyttelsen som andre aktører på det tradisjonelle verdipapirmarkedet. Avvisningen fra SEC indikerer dermed et standpunkt om å pålegge kryptoindustrien de samme reguleringene som tradisjonelle finansmarkeder.

Coinbases Respons

Etter SECs avvisning kunngjorde Coinbase at de vil utfordre beslutningen i en føderal rettssak. Grewal uttrykte skuffelse og understreket behovet for samarbeid for å utvikle lover og regler som gagner forbrukerne og fremmer innovasjon i USA. Coinbase mener at kryptoindustrien fortsatt opererer i en uklar juridisk sfære. Og at det er behov for samarbeid for å forme et regulatorisk rammeverk.

Forestående Juridisk Strid

Utover avvisningen fra SEC, står Coinbase også overfor separate anklager fra SEC om at selskapet opererer som en uregistrert verdipapirbørs, clearingorgan og megler. Den juridiske konfrontasjonen vil finne sted i januar 2024, og avgjørelsen vil kunne danne presedens for reguleringen av kryptovalutaer i USA.

Oppsummert

Denne hendelsen understreker den pågående kompleksiteten i reguleringen av kryptovalutaer. Mens Coinbase og SEC forbereder seg på den kommende rettslige kampen. Er spørsmålet om hvordan man best kan balansere behovet for innovasjon med nødvendigheten av regulatorisk beskyttelse. Fremdeles et sentralt tema i kryptoindustrien. Utfallet av denne saken vil trolig ha konsekvenser for hele bransjen og vil bli fulgt nøye av både kryptoentusiaster og regulatorene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display