BitcoinKrypto NyheterKryptovaluta

Senator med lovutkast rettet mot digitale valutaer

Senator med lovutkast rettet mot digitale valutaer

Senator med lovutkast rettet mot digitale valutaer. Den amerikanske senatoren Elizabeth Warren. Kunngjorde et lovutkast rettet mot påstått misbruk av digitale valutaer i kriminelle aktiviteter, som hvitvasking, narkotikahandel og unndragelse av sanksjoner. Forslaget, som har støtte fra en koalisjon innenfor Banking Committee. Representerer en betydelig innsats for økt tilsyn og regulering innenfor Bitcoin- og kryptosfæren.

Senator Warren understreket i dag, at digitale valutaer fungerer som en kanal for kriminell aktivitet. Og argumenterte for behovet for strenge regulatoriske rammer. «Finansdepartementet gjør det klart at vi trenger nye lover for å håndtere kryptovalutaers bruk i å muliggjøre terrorgrupper, skurkstater, narkobaroner, løsepengegang og svindlere. I å hvitvaske milliarder i stjålne midler, unndra sanksjoner, finansiere ulovlige våpenprogrammer og tjene på ødeleggende cyberangrep,» sa Warren.

Hennes lovforslag tar sikte på å pålegge strengere rapporteringskrav ved å utvide ansvar i henhold til Bank Secrecy Act (BSA). Inkludert krav til kjenn din kunde (KYC), rapportering av «transaksjoner med uvertede lommebøker» og mer. Målet er å tette smutthull og bringe det digitale eiendomsøkosystemet i større samsvar.

Tar sikte på

«Jeg er glad for at fem nye senatorer slutter seg til kampen for å handle, inkludert tre medlemmer av Banking Committee. Vårt tverrpolitiske forslag er det tøffeste på bordet for å bekjempe kryptovalutaers ulovlige bruk. Og gi regulatorer flere verktøy i verktøykassen,» la senator Warren til.

Lovforslaget har fått støtte fra en rekke organisasjoner, inkludert Bank Policy Institute, Massachusetts Bankers Association, Transparency International U.S., Global Financial Integrity, National District Attorneys Association, Major County Sheriffs of America, Massachusetts Sheriffs’ Association, AARP, National Consumer Law Center og National Consumers League.

Dette skjer i en tid der populariteten og bruken av Bitcoin har økt betydelig globalt, spesielt i USA. Neste måned må Securities and Exchange Commission (SEC). Ta en avgjørelse om godkjenning av USAs første spot-Bitcoin-børsnoterte fond (ETF), noe som, hvis godkjent, kan føre til massiv etterspørsel fra både institusjonelle og individuelle investorer.

Forrige torsdag hevdet senator Warren i et intervju med CNBC. At Nord-Korea benytter seg av Bitcoin og kryptovalutaer for å finansiere nesten halvparten av sitt atomvåpenprogram.

Den foreslåtte lovgivningen vil være et viktig punkt i den pågående debatten om regulering av digitale valutaer, og vil nøye overvåkes av både tilhengere og motstandere av økt statlig inngrep i kryptomarkedet.

2 thoughts on “Senator med lovutkast rettet mot digitale valutaer

 • Jan Vidar Morewood

  Den dama der gir seg ikke🙈 Trøsten er ar hun har lagt frem hundrevis av » bills» i sin tid som senator, og resultatet av de alle er at ingen har gått igjennom å blitt godtatt av senatet, så just keep on trying Warren!
  The 0 lady is her nickname by the way🫢

  Svar
  • En gang, så kommer man til og le av disse personene.De kommer til å le av seg selv..

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *