Krypto NyheterKryptovaluta

Tyrkias kryptovennlige storbanker

Tyrkias kryptovennlige storbanker

Tyrkias kryptovennlige storbanker. I en artikkel fra coindesk, kan man lese. Tyrkias regjering forbereder seg på å innføre nye lover for kryptosektoren. Selv om det er usikkert hvor restriktive de kan bli, ser det ikke ut til å bremse adopsjonen, spesielt på institusjonelt nivå. Denne uken kunngjorde to av Tyrkias største bankgrupper spennende krypto-initiativer.

Investeringsselskapet til Akbank kunngjorde på mandag at de har kjøpt opp den lokale kryptovirksomheten Stablex. En ledende tjenestemann hos Ak Investment uttalte at gruppen ønsker å bli en nøkkelspiller innen den digitale eiendomsbransjen. Garanti BBVA, en annen fremtredende bank, lanserte sin egen kryptolommebok-app dagen etter. Denne applikasjonen har en kald lommebok-funksjon. Og gir brukere muligheten til å sende og motta eiendeler som bitcoin (BTC), USD Coin (USDC) og ether (ETH).

Blant de 20 beste

Tyrkia befinner seg blant de 20 beste landene i Chainalysis’ Global Crypto Adoption Index 2023. Og landet var også vertskap for årets Ethereum-konferanse, Devconnect.

Til tross for denne positive utviklingen, har regjeringen tidligere vist seg å være forsiktige med ukontrollert adopsjon. I 2021 innførte landets sentralbank et forbud mot bruk av krypto for betalinger. Et totalforbud mot digitale eiendeler ble ikke innført. En regjeringsrepresentant uttalte nylig at de snart vil introdusere kryptolovgivning i parlamentet. Detaljene rundt rammeverket er fremdeles begrenset. Men det er en del av landets strategi for å forlate den såkalte «grå listen». Til den globale overvåkingsorganisasjonen Financial Action Task Force (FATF). Denne listen er reservert for land som må adressere mangler i tiltakene mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme.

Hold deg oppdatert på spennende fremskritt innen krypto fra dette dynamiske hjørnet av verden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *