Blockchain

Bank of England skriver historie ved å bli den første til å ta i bruk blockchain-betaling

Bank of England skriver historie ved å bli den første til å ta i bruk blockchain-betaling

Bank of England skriver historie ved å bli den første til å ta i bruk blockchain-betaling. Det er en milepæl ved å bli den første sentralbanken som tar i bruk blockchain-betaling. Målet er å etablere en rekke regulerte, blockchain-baserte betalingssystemer av «institusjonell kvalitet». For andre sentrale valutaer, under tilsyn av deres respektive hjemlands sentralbanker.

Fnality, et blockchain-basert firma for engrosbetaling. Kunngjorde torsdag at aksjonærene Lloyds Banking Group, Santander og UBS. Hadde gjennomført «verdens første» live-transaksjoner som digitalt representerer midler holdt i en sentralbank.

Fnality har som mål å bygge bro mellom konvensjonell og digital finans for å redusere tid og kostnader ved oppgjør, administrasjon av sikkerhet. Og muliggjøre sanntidsbetalinger på engrosnivå for finansielle markedstransaksjoner globalt.

Viktig globalt betalingssystem

«Opprettelsen av et nytt systemisk viktig globalt betalingssystem er en hendelse som skjer en gang i generasjonen. Uttalte Hyder Jaffrey, administrerende direktør for hovedinvesteringer og strategiske ventures hos UBS. De første live-betalingene ble gjort i britiske pund ved hjelp av en «Omnibus-konto». Hos Bank of England, introdusert av sentralbanken i 2021 for å stimulere innovasjon og konkurranse. Innen betalinger ved å tillate en operatør å samle midler fra deltakere.

Forsikring

Å støtte transaksjoner med sentralbankpenger gir forsikring for institusjoner som foretar betalinger.

Goldman Sachs, Barclays, BNP Paribas, BNY Mellon, CIBC, Commerzbank, DTCC, Euroclear, ING, KBC, Mizuho, MUFG Bank, Nasdaq Ventures, Nomura, Sumitomo Mitsui, State Street og WisdomTree. Er også aksjonærer i Fnality, og signaliserer global støtte for å støtte Fnalitys grenseoverskridende og døgnåpne ambisjoner.

Går inn i 2024

«Som vi går inn i 2024, skjerper fokuset vårt seg på å skalere opp operasjoner innenfor et administrert og godkjent rammeverk. Slik det er fastsatt av Bank of England. Og gradvis beveger oss mot å låse opp nye markedssaker,» sa Fnalitys britiske administrerende direktør Angus Fletcher i en uttalelse. Målet er å etablere en serie regulerende, blockchain-baserte betalingssystemer. Av «institusjonell kvalitet» for andre sentrale valutaer, inkludert dollar og euro, tilsynelatende overvåket av deres respektive sentralbanker. Fnality planlegger også å tiltrekke seg flere deltakerbanker og rulle ut relaterte tjenester. Som digital oppgjør av verdipapirer, intradag repoer og intradag valutaswapper.

Denne meldingen er rapportert av Euronews.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *