Krypto NyheterKryptovaluta

Nedgang i Kryptohacking i 2023

Nedgang i Kryptohacking i 2023

Nedgang i Kryptohacking i 2023. Kryptoindustrien har opplevd en bemerkelsesverdig reduksjon på over 50%. I antall av hackerangrep i løpet av 2023, ifølge den siste rapporten fra TRM Labs. Den grundige forskningen utført av TRM Labs, har avdekket at kryptoindustrien har vært vitne til en betydelig nedgang i hackerangrep. Sammenlignet med året før, med en overraskende reduksjon på over halvparten.

Selv om antallet angrep forble relativt stabilt. Omtrent 160, ble den totale verdien av stjålne midler dramatisk redusert til 1,7 milliarder dollar. Dette er en betydelig nedgang fra de nesten 4 milliarder dollar som gikk tapt i 2022.

En Historisk Oversikt

Siden kryptovalutaens begynnelse i 2009 har hackere jevnlig stjålet milliarder av dollar i digitale eiendeler hvert år. I 2020 ble omtrent 1,9 milliarder dollar stjålet. Mens 2021 så en markant økning til 14 milliarder dollar, markert som et rekordår. Året 2022 resulterte i et tap på 3,8 milliarder dollar for kryptobransjen, ifølge en rapport fra Chainalysis.

TRM Labs’ forskning har også avdekket at flertallet av disse angrepene, rundt 60%, var infrastrukturangrep. Dette innebærer tyveri av private nøkler eller kompromittering av seephrase. Der gjerningsmenn infiltrerer den grunnleggende strukturen til et kryptosystem. For eksempel servere, nettverk eller programvare, for å enten stjele eiendeler eller forvrenge handler. Gjennomsnittsverdien av hvert slikt angrep var omtrent 30 millioner dollar. En betydelig størrelsesorden over protokollangrep og kodeskadeangrep, som bare utgjorde en femtedel av det totale volumet av hackerangrep.

Mønsteret i 2022

I tråd med mønstre observert i 2022, var det en håndfull store heists som dominerte landskapet. De ti største angrepene utgjorde nesten 70% av alle stjålne midler, med flere som oversteg 100 millioner dollar. Bemerkelsesverdige hendelser inkluderer angrep rettet mot Euler Finance i mars, Multichain i juli, Mixin Network i september og Poloniex i november.

Årsaker til Nedgangen

TRM Labs’ forskning peker på tre nøkkelutviklinger som årsakene til nedgangen i hackerangrep. For det første har forbedrede sikkerhetstiltak i kryptoindustrien, inkludert styrket sanntids overvåking av transaksjoner og systemer for deteksjon av unormale hendelser, bidratt til å styrke bransjens forsvar.

Økt innsats fra rettshåndhevelse har også vært en faktor, med myndigheter over hele verden som samarbeider tettere. Dette har resultert i raskere respons og mer effektiv gjenoppretting av stjålne eiendeler.

Den økte bransje-samordningen, med børser, lommebokleverandører og blokkjednettverk, har også ført til en forbedret deling av informasjon om sårbarheter og brudd. Dette har skapt en enhetlig forsvarslinje mot cybertrusler.

Utsikter for Fremtiden

Selv om nedgangen i hackerangrep er oppmuntrende, advarer forskningen om det fortsatt raskt utviklende og usikre landskapet for kryptohacks. Den konkluderer med å oppfordre bransjen og lovhåndhevelsen. Til å opprettholde årvåkenhet og tilpasningsdyktighet for å opprettholde den positive utviklingen inn i 2024. Fremveksten av nye, sofistikerte trusler kan potensielt reversere den nåværende nedgangen i hackerangrep. Og derfor er det avgjørende å holde seg i forkant av sikkerhetsutfordringene som kryptoverdenen stadig står overfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display