Blockchain

Den blockchain-baserte private kredittmarkedet har registrert en imponerende økning

Den blockchain-baserte private kredittmarkedet har registrert en imponerende økning

Det blockchain-baserte private kredittmarkedet har registrert en imponerende økning. Bedrifter snur seg mot tokenisert kreditt for gjennomsiktighet og lavere renter. Protokoller låner ut til bedrifter på tvers av ulike bransjer.

Ifølge de nyeste datatrendene får blockchain-basert utlån ny fart etter et turbulent år for krypto i 2022.

1,5 milliarder dollar

Selv om det fortsatt er lavere enn toppen på 1,5 milliarder dollar i juni i fjor. Har det tokeniserte private kredittmarkedet registrert en imponerende økning på 55% siden begynnelsen av 2023. Det er noe som bringer totalt aktive blockchain-baserte lån til omtrent 408 millioner dollar per 28. november. Flere bedrifter benytter seg av blockchain-basert privat kreditt.

Bloomberg

I en rapport datert 18. desember. Tilskriver Bloomberg gjenopplivingen av markedet til en rekke faktorer. Inkludert det økende antallet bedrifter som søker relativt rimelige lånekostnader. Da tradisjonelle långivere tar dobbeltsifrede renter i den nåværende økonomiske situasjonen.

Mens de fleste lån støttet av U.S. Small Business Administration (SBA). Belaster en rente på opptil 15%, låner flertallet av blockchain-protokoller ut til mindre enn 10. Det er ifølge rapporten og datatrender fra RWA.xyz.

Offentlig granskning

Bedrifter tiltrekkes også av tokenisert kreditt ettersom lånevilkårene og tilbakebetalingene ofte er gjennomsiktige. Takket være de innebygde egenskapene til blockchains. Noe som gjør dem åpne for offentlig granskning. Videre automatiserer smarte kontrakter prosessen med å overvåke stress og tilbakekalling av lån eller sikkerheter. Og reduserer de generelle kostnadene ved kredittfasiliteten.

Ved siste oppdatering indikerte RWA.xyz-plattformen at 1 804 lån, som til sammen var verdt 581 360 556 dollar, var opprettet av protokoller. Slutt låntakere for disse lånene er spredt over hele verden, fra Nord-Amerika til Latin-Amerika, Afrika og Asia.

Forbrukerindustrien

Ikke overraskende har forbrukerindustrien det høyeste utestående lånet, på 197,7 millioner dollar. Etterfulgt av Auto, Fintech og eiendom på henholdsvis 186,8 millioner dollar, 105,2 millioner dollar og 40 millioner dollar. Den aktive låneverdien innen kryptohandel er 30,5 millioner dollar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *