Krypto Nyheter

Coinbase har sikret registrering hos det franske markedstilsynet

Coinbase har sikret registrering hos det franske markedstilsynet

Coinbase har sikret registrering hos det franske markedstilsynet. Den populære kryptobørsen Coinbase. Har nylig sikret registrering hos det franske markedstilsynet. Det er en milepæl som åpner døren for utvidede tjenester i et strategisk europeisk marked. Dette viktige skrittet ble bekreftet av en talsperson for selskapet torsdag. Og det signaliserer en økt tilstedeværelse i Frankrike og styrker børsens posisjon i et stadig skiftende globalt kryptolandskap.

Finansmyndighet

Frankrikes finansmyndighet, AMF, ga Coinbase godkjenning som en virtuell tjenesteleverandør (VASP). Dette gir Coinbase en «grønt lys» for å tilby digitale valutatjenester i Frankrike. En tillatelse som er essensiell for å kunne operere innenfor landets regulative rammer. Denne godkjennelsen betyr at Coinbase nå har muligheten til å tilby en rekke tjenester, inkludert oppbevaring av digitale eiendeler, kjøp og salg av digitale eiendeler i lovlige betalingsmidler, handel med digitale eiendeler mot andre digitale eiendeler, samt drift av en plattform for handel med digitale eiendeler.

Europeiske land

Slik som andre europeiske land, har Frankrike jobbet for å tilpasse seg den raske utviklingen innen kryptoteknologi og blockchain. Regulatorer forsøker å finne balansen mellom å utnytte potensialet for å forbedre betalingssystemer og handel. Samtidig som de sikrer at forbrukerne er tilstrekkelig beskyttet. Dette reflekteres også i den pågående innsatsen fra den europeiske unionen. For å introdusere en felles regulering for kryptoaktiva gjennom Markets in Crypto Assets (MiCA).

Regulert i hele EU

MiCA-reguleringen, når den trer i kraft, vil gi en harmonisert ramme for kryptoselskaper å operere regulert i hele EU. Dette betyr at selskaper som Coinbase, som allerede har sikret seg VASP-registrering i ett EU-land. Kan «passere» inn i andre EU-land for å tilby sine tjenester uten å måtte gjennomgå separate registreringsprosesser i hvert enkelt marked. Denne tilnærmingen er en betydelig lettelser for selskapene og kan føre til en mer sømløs drift innenfor EU.

VASP-registreringen

For Coinbase, betyr denne VASP-registreringen. En strategisk utvidelse i Europa, spesielt på et tidspunkt hvor selskapet står overfor økt usikkerhet knyttet til reguleringer i sitt hjemland, USA. Amerikanske myndigheter har nylig iverksatt omfattende tiltak mot kryptoselskaper, inkludert bøter og rettsforfølgelse. I en betydelig rettssak, har Binance, som er en annen kryptobørs. Nylig betalt over 4 milliarder dollar i forlik med det amerikanske justisdepartementet.

Securities and Exchange Commission

Det har også vært betydelig aktivitet fra Securities and Exchange Commission (SEC), som har tatt en aggressiv holdning mot kryptosektoren. Både Coinbase og Binance har blitt gjenstand for søksmål fra SEC, som hevder at selskapene er involvert i ulovlige verdipapirtransaksjoner. Denne regulatoriske uroen i USA. Har presset Coinbase til å forsvare seg og kreve nye regler spesifikt for kryptobransjen. For å unngå det de kaller «regulering ved håndhevelse.»

Suksessen til Coinbase

Den franske suksessen til Coinbase. Kommer også på et tidspunkt der Frankrike selv forsøker å markere seg som en teknologisk leder. Med betydelige investeringer på 34 milliarder euro. På en periode, på over fem år. Som er en del av «Frankrike 2030»-planen, ønsker landet å styrke sin posisjon innen teknologier som kunstig intelligens og skytjenester. Dette initiativet, støttet av president Emmanuel Macron, har som mål å gjøre Frankrike til et globalt teknologisk knutepunkt.

Allerede etablert seg

Frankrike har allerede etablert seg som et betydelig knutepunkt for kryptovirksomhet. Selskaper som Ledger, en ledende leverandør av kryptoopbevaringstjenester, har hovedkvarter i landet og er sist verdsatt til 1,4 milliarder dollar. I tillegg har selskaper som Circle, Binance og Crypto.com valgt Paris som deres europeiske base, og nylig mottok Circle sin egen VASP-lisens fra AMF.

Prisnedgangen

Selv i lys av prisnedgangen for kryptoaktiva har Frankrike opplevd økt adopsjon. Ifølge Toluna, et selskap som samler data, eier 10% av franske voksne for tiden kryptoaktiva, og 24% planlegger å kjøpe, selge eller handle med krypto de neste 12 månedene. Dette indikerer en voksende interesse og aksept for digitale eiendeler blant den franske befolkningen til tross for de utfordrende markedsvilkårene.

Konkluderes med at Coinbase

I avslutningen kan det konkluderes med at Coinbase sin VASP-registrering i Frankrike. Er et strategisk trekk som ikke bare styrker selskapets fotavtrykk i Europa. Men også markerer viktigheten av å tilpasse seg komplekse og skiftende regulatoriske landskap. Med MiCA-reguleringen på horisonten og økende kryptoaksept i Frankrike. Kan dette være begynnelsen på en ny fase for Coinbase og andre kryptoselskaper som søker å navigere i det globale markedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *