AI-TeknologiBlockchain

Kunstig Intelligens (AI) Agenter Klare til å Ta Ledelsen på Blockchain

Kunstig Intelligens (AI) Agenter Klare til å Ta Ledelsen på Blockchain

Kunstig Intelligens (AI) Agenter Klare til å Ta Ledelsen på Blockchain. Nansen Rapport. Ifølge analytikere fra Nansen er vi ikke langt unna en tid der AI-agenter blir de viktigste brukerne på blockchain.

I år, når kryptovalutamarkedet opplever nedgang i priser og globale renter øker, har investorene rettet oppmerksomheten mot kunstig intelligens (AI). Selv om Bitcoin fortsatt vil være i fokus i fremtiden, antyder eksperter også at AI vil spille en sentral rolle.

Siste prognose

Ifølge Nansens siste prognose vil AI-agenter dominere blockchain i 2024. Og bidra til å skape et tryggere og mer effektivt økosystem. AI i Rampelyset

Nansens spådom for 2024 maler et bilde av et viktig øyeblikk innen teknologi. Der kunstig intelligens tar hovedrollen og former fremtidens muligheter. Selv om det er usikkerhet rundt fullstendig integrasjon av AI og blockchain, hevder analyseplattformen at lovende bruksområder begynner å vise seg.

AI-agenter, med evnen til å håndtere transaksjoner, trygt lagre eiendeler og lette verdibytte på vegne av brukere, blir stadig mer sentrale. Fremtidsutsiktene antyder en tid der AI-agenter blir den primære kategorien av brukere innenfor blockchain-landskapet.

Betydningen av verifisering

Rapporten legger også vekt på betydningen av verifisering og risikostyring. Gjennom kryptografi for å skille mellom menneskelige og AI-interaksjoner på blockchain. Mens AI letter spesifikke anvendelser innen blockchain, spiller kryptografiske metoder for identitetsbekreftelse en vital rolle. Blockchains tilbyr mekanismer for å autentisere agenter gjennom ulike metoder. Som kryptografisk bevis via digitale signaturer, IPFS og Merkle Trees, samt zkML (zero-knowledge machine learning).

Likevel er det visse begrensninger. Som Nansen-analytikeren uttrykte det:


AI vil trene og optimalisere noen av disse kryptografiske modellene (utenfor kjeden). Hvis AI-kryptografiske modeller blir effektive nok i fremtiden, vil AI kunne manipulere ZK eller andre bevis?»

Insentiver basert på Tokens

Nansen påpeker at det er avgjørende å motivere AI-modeller ved å tilby tokenbaserte belønninger for å muliggjøre deres autonome funksjonalitet. Ved å tilby tokens som insentiver kan AI-agenter/modeller bli belønnet for å oppnå ønsket ytelse.

I kryptomarkedet er tokens knyttet til AI-prosjekter, som Bittensor (TAO) og Autonolas (OLAS), sammen med andre knyttet til AI. Sannsynligvis å fortsette å vinne popularitet. Ytelsen til AI-prosjekttokens, selv under bearish markedsforhold fra tidlig 2023. Indikerer betydelig tro og momentum i de tidlige stadiene av AI og blockchain. Etablerte tokens som FET og AGIX er fremtredende innen høykapasitets kategorien for AI-mynter.

Mens fokuset for øyeblikket er på å utvide infrastrukturen for AI, sier Nansen at det forventes en overgang mot å prioritere forbrukerorienterte applikasjoner. Som utnytter den eksisterende teknologiske rammen. Det blir tydelig at utfordringen ikke bare handler om infrastruktur, men også om å identifisere de tiltenkte mottakerne og sluttbrukerne av disse applikasjonene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *