KryptovalutaLifestyle

The Crocodile of Wallstreet

The Crocodile of Wallstreet

The Crocodile of Wallstreet. Er fokus i en video som diskuterer det 2016 Bitfinex-ranet. Der nesten 100 000 Bitcoins ble stjålet og førte til en 20 prosent nedgang i Bitcoin-prisene. Heather Morgan, den påståtte hjernen bak den 4,5 milliarder dollar store kryptosvindelen, ble arrestert sammen med partner Ilya Lichtenstein. Etterforskere fant beviser i deres leilighet på Wall Street, inkludert mobiltelefoner, SIM-kort, elektronikk og omtrent 40 000 dollar i kontanter. De ble anklaget for å ha konspirert for å hvitvaske milliarder av stjålne kryptokurver fra Bitfinex-ranet ved å bruke teknikker som miksere, peel chains og Alphabay. Etter at føderale agenter dekrypterte nøkkelfiler i Lichtensteins lagringskonto. Utga Bitfinex en uttalelse der de hevdet retten til pengene, men noen kunder mener at Bitcoin tilhører dem, noe som kan føre til en potensiell rettslig strid om milliardene i stjålet Bitcoin.»

kvinnelig rapper

En kvinnelig rapper som går under navnet «Krokodillen fra Wall Street» og hennes ektemann, en teknologigründer, har erklært seg skyldig i forsøk på hvitvasking av Bitcoin til en verdi av 3,5 milliarder pund.

Heather Morgan (32) og Ilya «Dutch» Lichtenstein (34). Ble anklaget for å ha hvitvasket formuen i kryptovalutaen Bitcoin etter at Bitfinex-børsen ble hacket i 2016. Ved pågripelsen i februar året før, var de 119 000 bitcoinsene verdt omtrent 4,5 milliarder dollar, og dette utgjorde det største enkeltbeslaget i USAs justisdepartements historie.

Innrømmet Skyld

Som en del av en avtale om skyld innrømmet Lichtenstein, som er statsborger i både Russland og USA, at han sto bak hackerangrepet.

Paret har innrømmet skyld i anklagene om hvitvasking av penger. Men Morgan har også innrømmet et tilleggspunkt om sammensvergelse for å bedra USA.

De risikerer begge fengselsstraffer. Hvor Lichtenstein kan få en maksimal straff på 20 år, mens Morgan kan få opptil ti år. Mens de utviklet Morgans image som rapper og teknologigründer. Konverterte paret sin kryptoformue til tradisjonelle penger ved å bruke avanserte metoder for å unngå oppdagelse.

Delte de opp bitcoinene

Ifølge rettsdokumenter delte de opp bitcoinene i små beløp og overførte dem til tusenvis av forskjellige kryptolommebøker. Med falske identiteter, samtidig som de blandet de stjålne midlene med andre kriminelle kryptovalutaer på det mørke nettmarkedet Alphabay.

I et forsøk på å gjøre bitcoin-fondene legitime, kjøpte de også gullmynter og opprettet fiktive selskaper.

En vesentlig feil de begikk var imidlertid å handle med gavekort fra Walmart supermarked, betalt med de stjålne midlene.

«Politiet klarte å koble Walmart-gavekortene til noen av inntektene fra Bitfinex-hacket. Noe som førte til ytterligere etterforskning,» sa Jonathan Levin, grunnlegger av kryptoetterforskerne Chainalysis, som var involvert i saken.

Bitfinex uttalte

«Vi vil samarbeide med DOJ og følge de nødvendige juridiske prosessene for å fastslå våre rettigheter til å få tilbake de stjålne bitcoinene.»

Under ransakingen av parets hjem i Manhattan. Fant politiet utbrente bøker designet for å skjule mobiltelefoner, dusinvis av engangstelefoner, flere USB-stasjoner og 40 000 dollar i kontanter.

Mens de unngikk pågripelse, presenterte Morgan seg som rapper og teknologigründer. Paret delte ofte sin luksuriøse livsstil online.

Razzlekhan

The Crocodile of Wallstreet - Morgan - rapper_valutaen

Rapper

Morgan, også kjent som Razzlekhan, beskriver seg selv som «den beryktede Krokodillen fra Wall Street» på nettstedet sitt. I Forbes-artikler hevdet hun å være en vellykket teknologientreprenør og omtalte seg selv som økonom, seriegründer, programvareinvestor og rapper. Rettsdokumenter avslørte kommunikasjonsregistre som indikerte at Morgan og Lichtenstein planla å flykte fra USA til Russland – Lichtensteins fødeland.

The Crocodile of Wallstreet - Morgan_valutaen

Hadde flukten lyktes, ville de sannsynligvis ha levd en milliardær-livsstil, uten frykt for arrestasjon av amerikanske myndigheter, ifølge BBC. Lichtenstein har jobbet som teknologigründer og beskriver seg selv i onlineprofiler som «engleinvestor.»

Kjappe Fakta om Morgan

Morgan så dagens lys i Oregon, og vokste opp i Tehama, California. Hennes far, en pensjonert biolog, og mor, en skolebibliotekar, preget hennes barndom. Etter å ha fullført studiene ved UC Davis i 2011. Med en bachelorgrad i økonomi, startet Morgan karrieren som økonom og bidro til Verdensbankens prosjekter i både Kairo og Hong Kong. I 2014 etablerte Morgan seg i San Francisco og grunnla SalesFolk, et selskap spesialisert innen e-postmarkedsføring.

Februar 2022

I februar 2022 ble Morgan og ektemannen Ilya Lichtenstein anklaget av FBI. For å ha konspirert om å hvitvaske over 4 milliarder dollar i stjålne bitcoins. Disse bitcoins stammet fra det velkjente Bitfinex-hacket i 2016.[8] Hun ble løslatt mot kausjon den 14. februar 2022,[9] men ble senere dømt den 3. august 2023.[10][11]

I selvpresentasjonen hevder Morgan å ha grunnlagt flere oppstartsselskaper og investert i B2B-programvareselskaper. Tidligere var hun spaltist for Inc. og Forbes (2017–2021). På TikTok delte hun forretningsråd om å oppnå økonomisk suksess.

Morgan har også produsert rapvideoer under scenenavnet Razzlekhan, hvor hun omtaler seg selv som «Crocodile of Wall Street».[13] Kunstnernavnet hennes er inspirert av Genghis Khan.

Når det gjelder Ilya Lichtenstein

The Crocodile of Wallstreet_valutaen

Hjernen

Lichtenstein. Som skal være selve «hjernen» bak angrepet. Så har Lichtenstein vært involvert i blockchain-industrien siden 2011. Han var blant de første til å utvinne Bitcoin og har siden blitt en ledende ekspert på teknologien. Lichtenstein har skrevet omfattende om blockchain og har deltatt som taler på mange konferanser og arrangementer om emnet.

I 2014 grunnla Lichtenstein selskapet Chain sammen med Adam Ludwin. Chain er et selskap innen blockchain-teknologi som leverer programvare og tjenester til bedrifter og myndigheter. Blant Chains kunder finner man Visa, Mastercard og den amerikanske regjeringen.

Lichtenstein er en fremtredende skikkelse i blockchain-industrien og regnes som en av de mest innflytelsesrike personene innen feltet. Han er en regelmessig taler på konferanser og arrangementer, og blir ofte sitert i media. Lichtenstein er også medlem av World Economic Forum’s Global Future Council on Blockchain.

Krokkodille-Paret

The Crocodile of Wallstreet - couple_valutaen

CNBC video «The Crococile Of Wall Street

Kilder: The dailybeast Wikepdia youtube CNBC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *