BitcoinKrypto Nyheter

Utleier og leietaker signerer BTC-kontrakt

Utleier og leietaker signerer BTC-kontrakt

Utleier og leietaker signerer BTC-kontrakt. Rosario, Argentina, er nå arenaen for en banebrytende utvikling innenfor eiendomssektoren. Der en utleier og en leietaker har skrevet under på en historisk leiekontrakt som bruker Bitcoin (BTC) som betalingsmiddel. Denne nyskapende avtalen, rapportert først av Cointelegraph, representerer det første tilfellet av sitt slag i Argentina.
Merk at den bemerkelsesverdige avtalen muliggjorde nylige juridiske endringer innført under den nåværende presidenten Javier Mileis administrasjon.

Rapport

Ifølge en rapport fra den lokale avisen Paginal 12 datert 11. januar. Indikerer at den månedlige leiebetalingen i henhold til denne unike kontrakten beløper seg til 100 dollar, og den utføres utelukkende i Bitcoin. Leietakeren vil overføre midlene månedlig gjennom Fiwind, en lokal kryptoplattform som effektivt lettegjør denne type transaksjoner. Det er bemerkelsesverdig at begge parter involvert i kontrakten er erfarne brukere av kryptovaluta.

President Milei

De juridiske endringene som har muliggjort denne avtalen ble implementert av President Milei. Som vant valget i november 2023 i kjølvannet av omfattende inflasjon i landet. Disse endringene inkluderte justeringer i argentinsk leielov og andre deler av det nasjonale rettssystemet.

Diana Mondino, Argentinas utenriksminister for utenrikssaker, internasjonal handel og religionsutøvelse. Kunngjorde i desember 2023 en forordning rettet mot økonomisk reform og deregulering. Denne forordningen legger til rette for bruk av Bitcoin og andre kryptovalutaer i landet under spesifikke betingelser.

I tillegg til denne utviklingen har regjeringen forenklet prosessen med å legalisere kryptoholdinger selv om de er forfalt på skattemeldinger. En skattebetalingsordning gir skattytere muligheten til å betale en flat skattesats på 5 prosent, ved erklæring av kryptoaktiva innen utgangen av mars 2024, deretter øker satsen til 10 prosent fra april og 15 prosent- fra juli til slutten av september.

Denne betydelige utviklingen signaliserer en klar vending mot en mer omfattende aksept av kryptovaluta i Argentina. Det blir spennende å se hvordan denne trenden vil utvikle seg i tiden som kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *