Bitcoin

Kvinne funnet skyldig i pengevaskordning med 2 milliarder britiske pund i Bitcoin

Kvinne funnet skyldig i pengevaskordning med 2 milliarder britiske pund i Bitcoin

Kvinne funnet skyldig i pengevaskordning med 2 milliarder britiske pund i Bitcoin. En tidligere ansatt i et takeaway-firma, som ble funnet med Bitcoin til en verdi av over 2 milliarder britiske pund. Ble dømt ved Southwark Crown Court for en forbrytelse knyttet til pengevasking.

Jian Wen, 42, fra Hendon nord i London, var involvert i å konvertere valutaen til eiendeler, inkludert fler-millioner pund-hus og smykker.Mandag ble hun dømt for å ha inngått eller blitt involvert i en pengevaskordning.

Metropolitansk politi sier beslaget er det største av sitt slag i Storbritannia.

Selv om Wen bodde i en leilighet over en kinesisk restaurant i Leeds da hun ble involvert i den kriminelle aktiviteten, førte hennes nye livsstil til at hun flyttet inn i et seks-roms hus i nord-London i 2017, som ble leid ut for over 17 000 pund per måned.Hun utga seg for å være ansatt i en internasjonal smykkebedrift. Hun tok også sønnen sin til Storbritannia. Slik at han fikk gå på privat skole, ifølge Crown Prosecution Service (CPS).

Dyre hus i London

Samme år forsøkte Wen å kjøpe en rekke dyre hus i London. Hun slet allikevel med problemet å få hvitvasket pengene. Hun forsøkte å overbevise, at hun hadde kryptovaluta. Ved å si at hun hadde tjent de på å mine kryptovaluta. Dette var allikevel påstander som ikke ble trodd.

Senere reiste hun utenlands, kjøpte smykker verdt titusenvis av pund i Zürich, og kjøpte eiendommer i Dubai i 2019.

En annen mistenkt antas å stå bak svindelen, men de er fortsatt på frifot. Metropolitan Police sa at de gjennomførte en storstilt etterforskning som en del av saken. De søkte gjennom flere adresser, gjennomgikk 48 elektroniske enheter. Og undersøkte tusenvis av digitale filer, inkludert mange som ble oversatt fra mandarin.

Det Ch Supt Jason Prins, hvis team ledet etterforskningen, sa at «den enorme skalaen» av operasjonen. «Viser hvordan internasjonale kriminelle søker å utnytte kryptovaluta til ulovlige formål».

«Dette resultatet og den lange femårige etterforskningen viser at vi vil gå grundig til verks i vår streben etter å fange kriminelle som søker å nyte godt av inntekter fra ulovlige midler – uansett hvor kompleks saken er,» sa han.

Kvinne funnet skyldig i pengevaskordning med 2 milliarder britiske pund i Bitcoin - penger - Wen_valutaen.png
Bildet Met Police

Frysordre

CPS har fått en frysordre fra High Court, mens de gjennomfører en sivil etterforskning som kunne føre til inndragning av Bitcoin.Ved de første estimatene var verdien av Bitcoin rundt £2 mrd, men på grunn av svingninger i valutaens verdi, har den senere økt til rundt £3,4 mrd. Sjefskronaktor ved CPS, Andrew Penhale, sa at Bitcoin og andre kryptovalutaer «i økende grad blir brukt av organiserte kriminelle for å skjule og overføre eiendeler, slik at svindlere kan nyte fordelene av sin kriminelle atferd».

Han la til at denne saken «illustrerer omfanget av kriminelle inntekter tilgjengelig for disse svindlerne».Wen skal dømmes 10. mai.

Innsats

kvinnen som ble funnet skyldig i en omfattende pengevaskordning, ser vi hvordan rettssystemet har reagert med målrettet innsats og grundighet. Den lange etterforskningen og den påfølgende dommen vitner om en vedvarende innsats for å bekjempe organisert kriminalitet, spesielt når det gjelder bruk av kryptovaluta. Dette er en påminnelse om viktigheten av å opprettholde rettferdighet og integritet i våre finansielle systemer, samt behovet for kontinuerlig å være på vakt mot nye former for kriminell aktivitet. For de som sier at kryptovaluta er for kriminelle må nok tro om igjen. Det er ingen forskjell på valutaene. Alt kan brukes til det både godt å ondt. Så får vi se hva som skjer, etter 10 Mai. Les hele artikkelen hos BBC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display