BitcoinKrypto Nyheter

Bitcoin-halveringen Gull er på lånt tid

Bitcoin-halveringen Gull er på lånt tid

Bitcoin-halveringen Gull er på lånt tid. For første gang siden oppstarten, er Bitcoin sin årlige inflasjonsrate på vei til å bli lavere enn gull. Den essensielle verdilageren. Ved Bitcoin-blokkhøyde 840 000 vil den årlige tilførselen av Bitcoin bli halvert. Noe som fører til en reduksjon i dens årlige inflasjonsrate fra 1,7% til 0,85%. Sammenlignet med det økes tilførselen av gull anslagsvis med 1-2% per år, avhengig av teknologiske endringer og økonomiske forhold.

Bitcoin mot Gull

Bitcoin-halveringen Gull er på lånt tid

Per dags dato har Bitcoin opplevd tre halveringsskift:

  1. november 2012: Bitcoin sin blokksubsidie ble redusert fra 50 BTC per blokk til 25 BTC per blokk.
  2. juli 2016: Den andre Bitcoin-halveringen reduserte blokksubsidien fra 25 BTC per blokk til 12,5 BTC per blokk.
  3. mai 2020: Den tredje Bitcoin-halveringen reduserte blokksubsidien fra 12,5 BTC per blokk til 6,25 BTC per blokk.

Den kommende fjerde Bitcoin-halveringen er planlagt å finne sted den 20. april 2024 EDT. Og med den vil den nytilførte mengden bitcoin per blokk reduseres fra 6,25 til 3,125 BTC. Denne epoken, en periode på 210 000 blokker eller omtrent 4 år – vil se Bitcoin sin tilførsel øke med 164 250 BTC (fra 19 687 500 til 20 671 875). Bare 328 124 bitcoin fra den maksimale tilførselsgrensen på 21 millioner.

GULL GJENNOM TIDENE

En referanse som ofte brukes for å understreke funksjonen som verdilager. Er at verdien av en unse gull samsvarer med prisen på en «fin herres drakt» over tid. Dette prinsippet, kjent som «gull-til-god-dress-forholdet». Kan spores tilbake til antikkens Roma, der kostnaden for en topp moderne toga ble sagt å være tilsvarende en unse gull. Etter 2 000 år er mengden gull du ville betalt for en høykvalitets dress fortsatt nær prisen på en tilsvarende antikk romersk toga.

Mens gull har holdt seg bemerkelsesverdig tro mot forventningen om å skaffe en fin herres drakt for sine eiere gjennom årene, kommer det lystige gule metallet med sine utfordringer.

For eksempel krever kostnaden for verifisering – eller analysere – gull at det enten løses opp i en løsning eller smeltes ned. Dette er absolutt en utfordring for noen som ønsker å kjøpe dagligvarer med sin hardt opparbeidede verdilager.

Nedgangen i gullstandarden

I tillegg førte kostnaden og byrdefulle naturen ved å transportere og lagre gull selv til dels til nedgangen i gullstandarden. Mens sertifikater for innskudd historisk sett var innløsbare for gull, ble den underliggende varen ofte rehypotekert, noe som resulterte i den beryktede «Nixon-sjokket» i 1971, da USA forlot gullstandarden for godt.

Dette skal ikke nevnes risikoene som følger med sikring av fysisk gull. Dets fysiske natur viser seg igjen å være en risiko og et ansvar i å fungere som valuta. Executive Order 6102 kommer til tankene, da daværende president Franklin Delano Roosevelt. Forbød «hoarding av gullmynt». Noe som understreker den unike utfordringen med å sikre edle metaller tilstrekkelig og privat for å lagre verdi.

BITCOINS OVERGANG FRA SPEKULASJON TIL TRYGG HAVN

Først sett på som en spekulativ eiendel på grunn av sine betydelige prisfluktuasjoner i de tidlige dagene, har bitcoin i økende grad blitt adoptert som en verdilager. I dag erkjenner investorer dens potensielle verdi og overlegne kvaliteter som en pengeeiendel. Bitcoin representerer oppdagelsen av digital knapphet samtidig som den tilbyr et spekter av bruksområder langt utover de av edle metaller.

Som sådan har Bitcoin blitt en betydelig kraft i økonomien på bare 15 år – og nådde en markedsverdi på 1,4 billioner dollar den 13. mars 2024.

Bitcoin Market Cap

Bitcoin-halveringen Gull er på lånt tid - marked cap_valutaen
Kildet: Glassnode

Bitcoin tilfredsstiller kravene

Mens denne veksten ikke kan tilskrives ensidig det faktum at Bitcoin tilfredsstiller kravene til en verdilager bedre enn gull, er den absolutt lovende. Denne «magiske internettvalutaen» fortsetter å raskt nærme seg gull sin estimerte markedsverdi på 15,9 billioner dollar.

GULLS MONETÆRE KVALITETER: PERFEKSJONERT DIGITALT

Bitcoin har et begrenset tilbud på 21 millioner mynter, noe som gjør det motstandsdyktig mot den vilkårlige inflasjonen som plager tradisjonelle valutaer, og det markedsdrevne tilbudet av edle metaller.

Holdbarhet: Bitcoin er en rent data-basert, uforanderlig form for penger. Dens digitale ledger-system bruker arbeidsbevis og økonomiske insentiver for å motstå ethvert forsøk på å endre det. Og sikrer at det forblir en pålitelig verdilager over tid, med mindre uforutsette katastrofale halerisikoer oppstår. På grunn av dens informative natur, er evnen til å lagre Bitcoin til tross for forsøk fra motstandere på å forhindre deg i å gjøre det, en annen positiv monetær egenskap.

Uforanderlighet: Når en transaksjon er bekreftet og registrert på Bitcoin-blockchainen, er det utrolig vanskelig, selv om ikke umulig, å endre eller reversere den. Denne uforanderligheten, som stammer fra den geografiske distribusjonen av Bitcoin sitt nettverk av noder og minere, er en kritisk funksjon. Den sikrer at integriteten til ledgeren opprettholdes, og transaksjoner kan ikke manipuleres eller forfalskes. Dette er spesielt viktig i en stadig mer digital verden, der tillit og sikkerhet er av avgjørende bekymring.

KONKLUSJON

Bitcoins oppgang som en monetær god – forutsigbar, fri for terminalinflasjon og lett overførbar. Har bidratt til å øke aksepten som en verdilager blant eierne. Med den kommende halveringen vil dens knapphet overgå gull for første gang. Og vil sannsynligvis fungere som en vekker for markedsdeltakere som ønsker å unngå belastningen av monetær forringelse.

Mens det ikke finnes sikkerheter i livet, og spesielt ingen i investeringer. Fortsetter nær-sikkerheten som Bitcoin gir med hensyn til å opprettholde integriteten til sin 21 millioner tilførselsgrense gjennom sin desentraliserte natur, å drive adopsjonen én blokk av gangen.

Gull hadde en god periode. Men, med halveringen på horisonten, er det Bitcoins tid til å skinne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *