Hvem er

Hvem er Jed McCaleb

Hvem er Jed McCaleb

Hvem er Jed McCaleb. Jed McCaleb en kjent skikkelse i kryptovaluta– og blockchain-miljøet. Han er en amerikansk programmerer og entreprenør som har spilt en betydelig rolle i oppstarten av flere viktige prosjekter innen kryptoverdenen.

McCaleb var medgrunnlegger av Ripple Labs Inc. i 2012, en organisasjon som utviklet Ripple-protokollen og XRP-token. Ripple-protokollen er designet for å lette raske og billige internasjonale pengeoverføringer. XRP er kryptovalutaen som brukes på Ripple-nettverket.

Før Ripple var McCaleb også medgrunnlegger av Mt. Gox i 2010, som på den tiden var en av de første og største bitcoin-børsene i verden. Mt. Gox opplevde imidlertid flere alvorlige sikkerhetsbrudd og gikk senere konkurs.

Etter sin tid på Ripple Labs har McCaleb vært involvert i oppstarten av Stellar Development Foundation. Stellar er en åpen kildekodeplattform som også har som mål å muliggjøre raskere og billigere pengeoverføringer, spesielt i utviklingsland.

McCaleb MetaMachine. 2000

I år 2000 grunnla McCaleb MetaMachine Inc. og lanserte sin eDonkey2000-applikasjon. Sam Yagan ble med som administrerende direktør for selskapet i 2001. McCaleb selv tjenestegjorde som selskapets tekniske direktør og fortsatte å utvikle det desentraliserte peer-to-peer nettverket eDonkey, samt Overnet nettverket og eDonkey2000-applikasjonen. På det mest populære var nettverket i stand til å ha over 4 millioner aktive brukere til enhver tid.

September 2006

I september 2006 inngikk selskapet et forlik med RIAA (Recording Industry Association of America) og ble enig om å «umiddelbart slutte å distribuere eDonkey, eDonkey2000, Overnet og andre programvareversjoner», og selskapet skulle betale 30 millioner dollar til RIAA for å unngå opphavsrettslige søksmål.

Mtgox.com. 2007

I 2007 kjøpte han domenet Mtgox.com med intensjonen om å opprette en handelsside for Magic: The Gathering-kort. Etter å ha forlatt denne ideen, omgjorde McCaleb nettstedet i slutten av 2010 til en bitcoin-børs som kunne håndtere bitcoin-til-dollar-transaksjoner. Nettstedet ble populært i løpet av få måneder. McCaleb solgte selskapet til Mark Karpelès i februar 2011 og forble en minoritetsaksjonær i selskapet til det kollapset i 2014.

Ripple-protokollen. 2011

I 2011 begynte McCaleb å utvikle en digital valuta der transaksjoner ble bekreftet gjennom konsensus blant nettverksmedlemmer. Dette ble kjent som Ripple-protokollen, som skiller seg fra den utvinningsmetoden som brukes i bitcoin. Han rekrutterte David Schwartz og sikret investering fra Jesse Powell, før han la til Arthur Britto som hovedstrateg. McCaleb vervet Chris Larsen til å være administrerende direktør for det nye selskapet, som ble kjent som Opencoin. Han fortsatte utviklingen av Ripple-protokollen og dets valuta samtidig som han sikret investeringer før han forlot sin aktive rolle i selskapet i juli 2013.

Stellar Development Foundation. 2014

I 2014 var han medgrunnlegger i den ideelle organisasjonen Stellar Development Foundation sammen med Joyce Kim. Målet var å utvikle den åpne protokollen Stellar for å tillate grensekryssende monetære transaksjoner, inkludert fiatvalutaer og digitale valutaer. Organisasjonen debuterte 31. juli 2014 og mottok et lån på 3 millioner dollar fra teknologiselskapet Stripe. I begynnelsen baserte betalingsnettverket seg på Ripple-protokollen som McCaleb tidligere hadde utviklet, men i 2015 tok de i bruk Stellar Consensus Protocol. McCaleb tjenestegjør som teknisk direktør for Stellar.

Lightyear.io. 2017

I mai 2017 lanserte McCaleb også Lightyear.io. Et kommersielt prosjekt som bygger på Stellar-nettverket. Lightyear muliggjør bruk av Stellar som et globalt betalings- og valutavekslingsnettverk, spesielt rettet mot utviklingsland. I oktober 2017 inngikk Lightyear et partnerskap med IBM for å lansere blockchain-banktjenester i Sør-Stillehavet ved bruk av Stellar’s lumen-valuta. I september 2018 forhandlet McCaleb frem en sammenslåing av Lightyear og Chain.com, og dannet det nye fusjonerte selskapet som ble kalt InterStellar.

InterStellar. 2018

Etter å ha dannet det nye fusjonerte selskapet InterStellar i september 2018, fortsatte Jed McCaleb sin rolle som teknisk direktør for Stellar og fokuserte på å videreutvikle protokollen og nettverket.

Under hans ledelse har Stellar oppnådd betydelig suksess og anerkjennelse som et desentralisert betalingsnettverk. Stellar er spesielt kjent for sin evne til å muliggjøre rask og billig overføring av penger over landegrensene. Plattformen brukes av en rekke organisasjoner og selskaper for å lette grensekryssende transaksjoner og finansielle tjenester.

Filantropi

Jed McCaleb har også engasjert seg i filantropi og humanitært arbeid. I 2014, da han medgrunnla Stellar Development Foundation, ble det etablert en del av selskapets fokus på å gi tilbake til samfunnet. Stiftelsen har jobbet for å forbedre tilgangen til økonomiske tjenester for de som er underbanket og utilgjengelige i utviklingsland.

Det er verdt å merke seg at denne informasjonen er oppdatert til mars 2023, og siden den tid kan det ha vært ytterligere utviklinger i Jed McCalebs karriere og virke.

Sure, here’s the information presented in a table with columns:

Forbes Lists
#1272Billionaires (2023)
#377Forbes 400 (2021)
Dropped off in 2022
More Lists
Personal Stats
Age48
Source of WealthCryptocurrency, Self Made
Self-Made Score9
ResidenceBerkeley, California
CitizenshipUnited States
Did you know
Kildet er Forbes, Wikepedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display