Krypto Nyheter

Yevgeny Prigozhin Koblet til Den Femte Største Bitcoin-walleten

Yevgeny Prigozhin Koblet til Den Femte Største Bitcoin-walleten

Yevgeny Prigozhin Koblet til Den Femte Største Bitcoin-walleten. Bitcoin (BTC)-lommebok som inneholder 2,6 milliarder dollar er identifisert som potensielt tilhørende en militær entreprenør med bånd til Russland. Selv om det er spekulativt, kan Yevgeny Prigozjins angivelig tvilsomme forretningsaktiviteter ha dratt nytte av Bitcoins anonymitet. Russlands OSSE-parlamentsforsamling betegnet Prigozhins selskap, Wagner, som en terrororganisasjon i juli 2023.

Plutselig død

Den plutselige døden til eieren av det private militærselskapet (PMC) Wagner, Yevgeny Prigozhin, vakte rykter om at han hadde en av de mest betydningsfulle Bitcoin (BTC)-lommebøkene. Vi går nærmere inn på hvordan Prigozhin og organisasjonen hans kan ha forbindelser til kryptofellesskapet.

Kvelden den 23. august spredte nyheten om en flystyrt i Tver-regionen seg gjennom Telegram-kanaler og mediekanaler. Flyet fraktet angivelig Yevgeny Prigozhin, eieren av Wagner, og dets kommandør, Dmitry Utkin. Styrten tok livet av alle 10 personer om bord.

BBC rapporterte at ofrene foreløpig er identifisert. Myndighetene har startet en etterforskning av styrten som involverte Yevgeny Prigozhin.

Påståtte Bånd til Kryptovaluta

Prigozhins Påståtte Bånd til Kryptovaluta. Midt i nyhetene om flystyrten dukket det opp påstander på nettet som antydet at Yevgeny Prigozhin kontrollerte en av de mest betydelige kryptolommebøkene. Lommeboken inneholdt angivelig rundt 100 000 Bitcoin (verdt omtrent $2,6 milliarder til gjeldende pris).

Omtrent 70 % av denne beholdningen antas å være i kalde lommebøker. Resten ser ut til å være spredt mellom kryptobørser som Binance og BTC-W.

Hvordan skiller en kald lommebok seg fra en varm lommebok? Finn ut mer her.

Perspektiv

For å sette dette i perspektiv, inneholder den tredje største Bitcoin-lommeboken 118 300 mynter, og den femte største har 94 643 BTC. Dermed, hvis Prigozhin faktisk hadde 100 000 mynter, ville han rangere blant de fem største Bitcoin-eierne.

Yevgeny Prigozhin kan eie den femte største Bitcoin-lommeboken. Topp 5 største Bitcoin-kryptolommebøker

Kryptotransaksjoner

Selv om det ikke er konkrete bevis som bekrefter Prigozhins involvering i kryptotransaksjoner eller hans eie av en slik stor lommebok, antyder omstendigheter hans potensielle interesse for digitale eiendeler.

Hvorfor Bitcoin Kan Interessere Prigozhin Starten av 2022 ble vitne til økende spenninger mellom Russland og Ukraina. Russland ble rammet av en rekke sanksjoner.

Som et resultat trakk store finansinstitusjoner, inkludert Visa og Mastercard, seg ut av Russland, noe som begrenset grenseoverskridende transaksjoner. Som følge av dette betraktet mange russere kryptovaluta som en mulig omvei.

Hvem var Prigozhin

Yevgeny Prigozhin var en russisk forretningsmann og entreprenør som har vært involvert i en rekke virksomheter, inkludert catering, medieproduksjon og privat militærvirksomhet. Han har fikk mye oppmerksomhet på grunn av sin nærhet til den russiske regjeringen og påstått involvering i kontroversielle aktiviteter.

Prigozhin er kjent som «Putins kokk» på grunn av hans nære forbindelser til den russiske presidenten Vladimir Putin. Han grunnla det russiske catering-selskapet Concord Catering, som blant annet har levert mat til russiske skoler og militærbaser. Men Prigozhin og hans selskaper har også blitt knyttet til mer kontroversielle aktiviteter.

Finansieringen av trollfabrikker og desinformasjonskampanjer

Han var antatt å være involvert i finansieringen av trollfabrikker og desinformasjonskampanjer rettet mot vestlige land gjennom selskaper som Internet Research Agency. Dette ble spesielt kjent i forbindelse med påstandene om russisk innblanding i amerikanske presidentvalg.

Prigozhin er også assosiert med Wagner Group, en privat militær enhet som opererer i flere konfliktområder, inkludert Ukraina og Syria. Wagner Group har blitt beskyldt for å være involvert i krigshandlinger på vegne av russiske interesser, selv om russiske myndigheter har benektet offisiell tilknytning til gruppen.

På grunn av hans kontroversielle aktiviteter og påståtte forbindelser til russisk politikk og regjering, har Yevgeny Prigozhin fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display