BitcoinBlockchain

Det blir vanskeligere og være krypto anonym

Det blir vanskeligere og være krypto anonym

Det blir vanskeligere og være krypto anonym. Mange er ute etter og være anonym, når det kommer til og ha pengene sine i krypto markedet. Det er ikke hovedgrunnen til at krypto eller da når Bitcoin kom i 2009. Men i stedet at det skulle være men desentralisert valuta. Ja takk, begge deler. Det er fullt mulig og være anonym. Noe som jeg og liker veldig godt og være. Men det er ikke noe alle kommer til og være for alltid. Uansett om sentralbankene kommer med sine egne kryptovalutaer eller ikke.

Hvorfor blir man ikke anonym

Det kan kanskje virke som et lite sjokk, at det ikke er like lett og være anonym. Men det blir gjerne vanskeligere og være anonym. Men ta det med ro. Dette skal jeg ta stegvis. Jeg skal også vise deg hvordan man kan være anonym. Forvirret? Ikke vær det, det er egentlig veldig enkelt og forstå. Enkelt forklart. Så er det slik, at jo mer du bruker din wallet. Jo lettere er det og identfisere deg. Når du først oppretter en wallet. Er det absolutt ingen andre en deg, som vet at denne walletten tilhører deg. Altså. Du er hundre prosent anonym.

Du kan sette inn penger i fra banken din. Eller du kan overføre penger i fra en annen wallet og inn på din nye wallet. Enda så er det ingen som vet at det er du som eier denne walletten. Men det betyr ikke at du kan gjemme deg i blockchainen i all evighet. Du kan riktig nok overføre bitcoin, både til dine egne wallets. Uten at identiteten din blir avslørt. Soo far soo good.

Hvordan blir man avslørt

Det er her poenget i innlegget kommer. La oss si, at du fører over penger til noe så enkelt som til en kompis. Du gjør en overføring, og den personen ser da din adresse. Videre så fører du over kryptovaluta til noen andre. De ser da din adresse, og jo mer du fører over og gjør transaksjoner med din wallet. Jo lettere blir det og identifisere deg. For og si det med andre ord. Med en gang du har gjort en overføring, hvor de som kjenner deg som avsender.

Mister du litt av anonymiteten din. Siden de da kan følge med på adressen din. Dette er ikke noe farlig, på noen måte. Men du er da ikke lenger anonym. Siden du nå har blitt identifisert. Fører du over til kjente og ukjente ved og gjøre handler, har de da adressen din, og de vet da at det er deg. Både di handlene du gjør og hvor du fører over kryptovaluta. Det er ikke farlig, men jeg skriver dette for og avlive myten om at kryptovaluta er hundre prosent anonymt. For det er det ikke. Ikke så anonymt som enkelte vil ha det til i hvert fall.

Hva er galt med og ikke være anonym

Det er ingen ting galt i og ikke være anonym. Det er snarere tvert i mot, grunnen til at blockchain kom. I vertfall, en av grunnene. Og det er at det, nettopp skal være hundre prosent transparant. Altså, man skal ikke kunne gjemme seg. Jo flere som bruker kryptovaluta, jo flere viser seg i blockchainen, og følge med på deg og dine transaksjone om de skulle ønske og gjøre det.

Hvordan følger de med på transaksjonene

Det er ikke veldig vanskelig og følge med på transaksjonene til en wallet. Det er faktisk mye lettere en man skulle tro. Om man er ny i kryptoverdenen så er du inne for og lære noe veldig nytt, og veldig enkelt. Nettsiden etherscan, er en nettside som viser deg hvilken wallet som har gjort hvilken transaksjon og til hvem. Det er så enkelt, at om man har en wallet adresse/krypto-adresse. Og limer den inn i etherscan så kommer både beholdningen til en wallet opp. Altså, hvilken kryptovaluta den spesifikke walletten holder. Og da automatisk også hvor store verdier, eller saldoen om du vil til den aktuelle walletten. Samt at den også viser hvilken transaksjoner som er blitt gjort, og til hvilken wallet adresse. Det betyr med andre ord, at du da vet alle transaksjonene som blir gjort.

Overføringer

Er det noe problem? NEI, det er ikke noe problem, det er rettere sagt meget positivt at man ikke kan holde overføringene sine «hemmelig». Det er det som er hele årsaken til kryptovaluta sin eksistens. Nå bruker nok mange dette som en trygghet. Noe som er meget bra. Men det er ingen som har noen grunn til og stille deg noe som helst for slags spørsmål om hva du bruker pengene dine på. Det er det som er deilig. Det er ingen banker som kan legge seg opp i dine transaksjoner hva du gjør, hvem du overfører penger til og hvorfor du overfører penger.

Bankene er pålagt og følge hvitvaksingsloven. I blockchain verdenen er du med andre ord din egen herre. Det finnes ingen som kan sperre en wallet, eller en kryptokonto på grunn av at du ikke oppgir grunn, til at du fører over kryptovaluta til en annen konto. Uansett hvor stor summen du fører over til er. Det er den store forskjellen, når det kommer til kryptovaluta. Du gjør hva du vil med dine egne penger. Derfor har det ingenting og si om du er anonym eller ikke.

Hvordan være anonym

Det er allikevel ikke helt umulig og være, tilnærmet anonym i kryptoverdenen. Det bare krever litt mer arbeid, eller transaksjoner. Så da lurer du kanskje på, hvordan du kan være anonym. Det skal du få vite nå. Siden det finnes mange måter og være det på. La oss si at du har en wallet og en kjent wallet adresse. Du har en god del krytpovaluta der. Og de ønsker at vennene dine og de som kjenner adressen ikke skal ha full oversikt over kryptovalutaene dine. Hva kan du da gjøre? Et eksempel er, og lage deg en NFT. Et digitalt kunstverk, som du legger ut for salg på plattformen opensea. Det er en plattform, hvor alle som ønsker. Kan legge ut sine NFTer, til en gitt pris. For så de som ønsker, kan kjøpe de av deg.

Legger du da, ut en NFT, for så og kjøpe den av deg selv. Du fører de over fra en wallet. Den walletten, som de fleste kjenner. Og da, når du kjøper NFTen. Så går disse pengene over til en annen adresse som du da har. Vist du har opprettet en adresse, som ingen kjenner. Vet de, heller ikke hvem som har kjøpt NFTen. Du kjøper da den NFTen, du har lagt ut for salg. For den summen, du ønsker og flytte pengene dine over. Da står det med andre ord, en gitt sum på din nye adresse. Men ingen vet hvem adressen hører til. Eller hvem som har kjøpt.

Kryptobørser

Du kan og sende kryptovaluta, til en krypto børs. Slik som for eksempel Bincance eller Coinbase. Da kan pengene dine stå der. Så lenge ingen kjenner, din konto. Er det ingen som heller vet, eller kan se din saldo. Men. Det er lite sannsynlig at du fører over til andre kryptobørser, uten at det er din egen. De som følger din kjente adresse på etherscan. Ser da at du har ført over pengene dine, til en kryptobørs. Det som du da, kan gjøre etterpå. Når pengene dine har kommet inn på en kryptobørs. Er og føre disse over til en annen kryptokonto. Hvor ingen kjenner adressen din. På denne måten, har du da blitt «anonym» igjen.

Holde kort walletten din anonym

Ønsker du ikke at noen skal vite hva slags penger du har på kortet ditt. Vist vi tar og bruker en kort utsteder, som tilbyr kryptovaluta. Det er en wallet, hvor du har ditt eget debetkort knyttet opp mot. For eksempel et debet mastercard. Det er en konto som kun du vet adressen på. Du kan da betale med dette kortet i butikken. Dette er og en måte, og holde dine «transaksjoner». Kjøp av varer i butikken, hemmelig på. Det er ingen som kan se hva du har kjøpt. De som kjenner adressen din, kan følge med på saldoen. Men ikke, se hva du kjøper. Holder du i tillegg denne adressen hemmelig.

Enten fører de over i fra, for eksempel en binance konto. Og er forsiktig med transaksjonene. Du kan gjerne og ha forskjellige wallet adresser, som er hemmelige. Som ingen andre en deg kjenner. Føre over kryptovaluta. For så og føre de over til kontoen din, der du har ditt betalingskort. Er det og lettere og holde seg anonym. Det krever selvfølgelig litt mer, og holde en så lav profil. Spesielt om du har mange venner, som er opptatt av kryptovaluta. Nå er det allikevel viktig og merke seg, at de aller, aller fleste. Har veldig liten interesse i og følge med på adressene og transaksjonene de gjør. De færreste sjekker disse tingene. Men allikevel, så kan man merke seg. Når noen vet at en adresse er din. Vet de også hva den spesifikke walleten inneholder.

Anonym eller ikke

Det spiller egentlig ingen rolle, hvor anonym man er. Det som er det gode og det som er bra med krytpovaluta. Er nettopp det, at det er hundre prosent transparent. Samtidig som at det er desentralisert. Det er ingen som har noen kontroll over dine penger, som i dette tilfellet er kryptovaluta. Det er heller ingenting ting skummelt med det. Hvor mye penger du har, gjør heller ingenting. Man kan søke opp hvem man vil i skattelistene også. Det gjør man ved og logge seg inn, via bank id. Da får man oversikt over formuen til naboen om man ønsker det. Eller hvor mye skatt noen betaler. Enten via selskapet, eller privat.

Det kunne kanskje høres veldig ekstremt ut dette. Men de færreste orker og sjekke adressene, og enda færre bryr seg om hva slags kryptovaluta du har. Og om de gjør det, så er det slik den desentraliserte verden fungerer. Man skal uansett føre opp alle sine verdier i selvangivelsen. Man er jo forpliktet til og skatte av overskudd, og man får trekke fra eventuelle tap. Kryptovaluta, er enda bare i startfasen. Og kommer til og bli mer og mer attraktivt, for hver dag. Nettopp fordi at det er desentralisert og transparent. Men det finnes også metoder for og være enda mer anonym…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display