AI-Teknologi

Verdens største AI-robot bygges for å skanne rense og avise fly

Verdens største AI-robot bygges for å skanne rense og avise fly

Verdens største AI-robot bygges for å skanne rense og avise fly. I et nyskapende samarbeid mellom Norse Atlantic Airways, Avinxt, Canrig og Siemens. Utvikles nå verdens største kunstige intelligens-robot for å revolusjonere rengjøringen av fly. Denne gigantiske roboten vil ikke bare skanne fly for skader. Men også effektivt fjerne snø og is, samt utføre omfattende rengjøring av flyets skrog og motorer.

Teknisk inspeksjon og rengjøring

Det banebrytende prosjektet tar form gjennom et avansert KI-program og kamerasystem. Ifølge en pressemelding fra Norse Atlantic Airways. Vil denne teknologien ha kapasitet til å skanne fly for skader på skroget og oppdage eventuelle rammeskader. Det, med ekstrem presisjon på bare noen få timer. Dette representerer en betydelig forbedring sammenlignet med dagens prosesser, som kan ta flere uker.

Roboten vil ikke bare være begrenset til inspeksjon. Men vil også kunne fjerne snø og is fra smale og brede fly, samt utføre rengjøring av skrog og motorer. Avinxt vil dessuten kunne samle opp avisnings og rengjøringsvæsker for resirkulering på stedet. Bidragsfaktorer som reduserer forurensning av jord og grunnvann.

Illustrasjon

Verdens største AI-robot bygges for å skanne, rense og avise fly - vedlikehold_valutaen

Betydningen av rengjøring

Rengjøring av fly har ikke bare estetisk betydning. Men spiller en kritisk rolle i å minimere slitasje, redusere vedlikeholdskostnader ved å oppdage problemer tidlig, og ikke minst, redusere luftmotstanden. Denne siste faktoren kan føre til opptil to prosent drivstoffbesparelse.

Miljøvennlig fokus

Norse Atlantic Airways, som ble lansert i 2021. Har allerede etablert seg som et lavprisselskap for langdistansereiser med fokus på miljøvennlighet. Selskapets flåte, bestående av 15 moderne og drivstoffeffektive Boeing 787 Dreamliners, betjener destinasjoner over hele verden. De har nylig utvidet rekkevidden til å inkludere en flyvning til Sydpolen.

Kombinasjonen av høye passasjertall og en miljøvennlig konfigurasjon av Dreamliner-kabiner.Hhar bidratt til å gjøre Norse til en leder innen lavt utslipp per passasjer. Samarbeidet med Avinxt og den innovative KI-inspeksjons- og rengjøringsroboten forventes å ytterligere redusere selskapets karbonavtrykk med opptil fire prosent.

Lansering

Verdens største AI-robot bygges for å skanne, rense og avise fly - lansering_valutaen

Fremtidig lansering på London Gatwick

Selv om produksjonen av den gigantiske rengjøringsroboten først finner sted i Oslo. Er lanseringen planlagt for Norse Atlantic Airways sitt knutepunkt på London Gatwick. Avinxt CEO og styreleder Ove Trøen. Understreker at det ikke er noen grunn til at flyplasser, flyselskaper, luftforsvaret og bakketjenesteleverandører. Skal fortsette med manuelle, tidkrevende og kostbare prosesser når ny teknologi kan tilby raskere, bedre, mer miljøvennlig og kostnadseffektiv rengjøring. Les mer om Ai-Teknologi her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display