AI-Teknologi

AI-kryptosvindel øker

AI-kryptosvindel øker

AI-kryptosvindel øker.En nylig rapport fra Elliptic fant fem måter AI blir brukt til å rane kryptobruker. AI har kommet, og det endrer allerede ting i kryptoverdenen. Koderne bruker det til å kode, forskerne bruker det til forskning, og dessverre bruker svindlere det til svindel. En ny rapport fra blockchain-analyseselskapet Elliptic om de nye risikoene ved AI i å fremme kriminell bruk av kryptovaluta.

Fremveksten av kunstig intelligens

har vist stort potensial for å drive innovasjon, ikke minst innen krypto. Men som med enhver ny teknologi. Er det en risiko for at trusselaktører vil forsøke å utnytte nye utviklinger for ulovlige formål,» står det i rapporten.

Selv om risikoen akkurat nå er liten, identifiserte selskapets forskere fem «typologier» hvor AI allerede blir brukt på ondsinnede måter. Disse inkluderer å lage og spre deepfakes for å gjøre svindel mer overbevisende. Bygge AI-svindeltokens for å utnytte hype. Bruke store språkmodeller til å utforme hackerangrep, spre feilinformasjon og lage mer overbevisende phishing-nettsteder/oppfordringer for å lette identitetstyveri.

Bevissthet om disse nye (eller ærlig talt gamle, men nå superladede) svindlene betyr at brukere kan ligge i forkant. Det betyr at kryptobrukere bør bli mer kjent med de vanligste typene kryptorelaterte svindler.

Flere problemer

«Grunnen til at det ikke finnes en enkel måte å håndtere problemet på. Er fordi det egentlig er flere problemer, hver med sine egne variabler og løsninger». Skrev Pete Pachal, forfatter av den utmerkede Media CoPilot Substack, i en nylig artikkel om deepfakes, AI og krypto.

Ifølge Pachal, som nylig talte på en Consensus 2024-sesjon kalt «From Taylor Swift to the 2024 Election. Deepfakes vs. Truth,». Deepfakes blir stadig vanskeligere å oppdage ettersom AI-bildegenerering forbedrer seg. For eksempel sirkulerte en video tidligere denne måneden på sosiale medier. Av en falsk Elon Musk som promoterte den falske handelsplattformen Quantum AI. Som lovet brukerne falsk avkastning og tilsynelatende lurte mer enn noen få personer.

Vil sannsynligvis bare øke

Tilfeller som disse vil sannsynligvis bare øke. Verifiseringsselskapet Sumsub hevder at krypto utgjorde «hovedmålsektoren» for nesten 90% av deepfake-svindlene som oppdaget i 2023. Selv om det er uklart hvor effektive disse svindlene var. Fant FBI’s rapport om nettkriminalitet at tap på kryptoinvesteringer i USA økte med 53% til 3,9 milliarder dollar i fjor.

Det er imidlertid verdt å merke seg at tilfeller av svindel i kryptobransjen. Ofte knytter seg tilfeldig til krypto, fordi det tilfeldigvis er et tema som tiltrekker mye oppmerksomhet. Og ofte kompliserer for folk som ikke er dypt inne i kulturen. Som CFTC-kommissær Summer Mersinger uttalte. «Jeg synes det er litt urettferdig fordi mange av disse tilfellene bare er vanlige svindel. Noen stjeler andres penger, noen hevder å kjøpe krypto, men kjøper faktisk ikke kryptoen. Så vi har sett dette spille ut med hva enn som er det hotteste temaet på den tiden.»

Hvis det er noen trøst, er det at bilder, video og tekst generert av AI fortsatt er relativt enkle å oppdage. Hvis du vet hva du skal se etter. Kryptobrukere bør være spesielt på vakt. Med tanke på hvor vanlig det er for selv høyt profilerte personer å bli lurt av sosial manipulasjon eller ondsinnede skript. MetaMask-utvikler Taylor Monahan har et godt råd her. Vær alltid klar over at du er et potensielt mål, og verifiser faktisk at det du klikker på er det det utgir seg for å være. Krypto er allerede et miljø med lav tillit, gitt teknologienes natur. Og det kan bli enda lavere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display