AI-Teknologi

Microsofts AI-chatbot vil huske alt du gjør på sine nye PC-er

Microsofts AI-chatbot vil huske alt du gjør på sine nye PC-er

Microsofts AI-chatbot vil huske alt du gjør på sine nye PC-er. Selskapet Microsoft har satt et dristig mål: å gjøre brukere av bærbare PC-er så komfortable med deres kunstige intelligens-chatbot at den vil huske alt du gjør på datamaskinen. Dette skal hjelpe deg med å finne ut hva det neste du kommer til å gjøre.

På scenen stod en middelaldrende tynn indisk mann med salt-og-pepper skjegg, kledd i svart jakke og hvit skjorte uten slips. Han presenterte den nye teknologien med stor entusiasme.

Google ruller ut AI-genererte søkeresultater i USA, noe som intensiverer konkurransen mellom de teknologiske gigantene.

Programvaregiganten Microsoft avduket mandag en oppgradert versjon av Copilot, sin AI-assistent. Dette skjer i møte med økt konkurranse fra store teknologirivaler som tilbyr generativ AI-teknologi. Teknologier som kan komponere dokumenter, lage bilder, og fungere som en livaktig personlig assistent på jobb eller hjemme.

Kunngjøringene kom like før Microsofts årlige Build-utviklerkonferanse i Seattle. De fokuserte på å tilføre AI-funksjoner til et produkt der Microsoft allerede har millioner av forbrukeres oppmerksomhet: operativsystemet Windows for personlige datamaskiner.

De nye funksjonene inkluderer Windows Recall, som gjør det mulig for AI-assistenten å “få tilgang til praktisk talt alt du har sett eller gjort på PC-en din”. Dette vil føles som å ha fotografisk hukommelse, lover Microsoft. Samtidig lover selskapet å beskytte brukernes personvern ved å gi dem muligheten til å filtrere ut det de ikke ønsker å bli sporet.

Microsofts Fremtidsvisjon med AI

Med disse oppgraderingene håper Microsoft å forbedre brukeropplevelsen og gjøre arbeid på PC mer intuitivt. AI-assistenten skal kunne forutse dine behov og gi deg relevante forslag basert på din tidligere aktivitet. Dette kan potensielt revolusjonere måten vi interagerer med våre enheter på.

Microsofts fokus på personvern er en nøkkelfaktor i denne oppgraderingen. Brukerne vil ha full kontroll over hvilke data som skal spores og hvilke som skal holdes private. Dette gir brukerne en trygghet i å benytte de nye funksjonene uten å bekymre seg for sikkerheten.

Konkurransen Om AI-Dominans

Med Google som allerede ruller ut AI-genererte søkeresultater, er det klart at konkurransen om AI-dominans er intens. Microsofts svar med Copilot og Windows Recall viser selskapets ambisjon om å være ledende innen AI-teknologi. Dette gir forbrukerne flere alternativer og forbedrede verktøy i hverdagen.

Fremtiden for AI-integrasjon i daglig bruk ser lys ut med disse nyvinningene. Teknologigiganter som Microsoft og Google presser grensene for hva som er mulig, noe som lover godt for videre utvikling og innovasjon.

For flere nyheter om AI, teknologi og fremtidige innovasjoner, følg med på vår nettside.

Store AI-Kunngjøringer Preger Teknologiverden


Konferansen bringer spennende AI-nyheter etter store kunngjøringer fra Google og OpenAI.

I forrige uke introduserte Google en oppdatert søkemotor. Denne nye versjonen viser periodisk AI-genererte sammendrag over lenker til nettsteder øverst på resultatsiden. Google presenterte også en AI-assistent under utvikling, kalt Astra. Astra vil kunne «se» og snakke om ting som vises gjennom smarttelefonens kameralinse.

OpenAI, Microsofts nære forretningspartner, avduket en ny versjon av sin ChatGPT. Denne nye versjonen inkluderer en AI-stemmeassistent med menneskelige egenskaper. Assistenten kan småprate om hva noen har på seg og vurdere en persons følelser. Stemmen hørtes så mye ut som Scarlett Johansson, som spiller en AI-karakter i sci-fi-filmen «Her», at OpenAI fjernet stemmen fra sin samling mandag.

Den nye GPT-4o AI-modellen, som er raskere og gratis for alle brukere, ble også kunngjort av OpenAI. Selv om Microsoft har investert milliarder i OpenAI, lanserte oppstartsselskapet en ny desktopversjon av ChatGPT designet for Apples Mac-datamaskiner.

Neste store begivenhet er Apples årlige utviklerkonferanse i juni. Apple-sjefen Tim Cook signaliserte på selskapets årlige aksjonærmøte i februar at de har gjort store investeringer i generativ AI. Mange forventer at Apple vil avsløre spennende nyheter på denne konferansen.

Dempe forventningene

Flere av Microsofts kunngjøringer mandag virket å være designet for å dempe forventningene til hva Apple har i vente. Microsoft annonserte at de nylig AI-forbedrede Windows-PC-ene vil begynne å rulle ut 18. juni. Disse datamaskinene vil være laget av Microsofts partnere som Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo og Samsung, samt på Microsofts egne Surface-enheter. Men de vil være reservert for premiummodeller som starter på $999.

Teknologiverden ser nå frem til videre utvikling og konkurranse innen AI. Med store investeringer og kontinuerlige oppdateringer, vil både forbrukere og bedrifter kunne nyte godt av de nyeste fremskrittene. Følg med for flere spennende oppdateringer og analyser av hvordan disse nyhetene vil påvirke vår digitale hverdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display