Krypto Nyheter

Binance utfordrer SEC Howey-testen kan være redningen

Binance utfordrer SEC Howey-testen kan være redningen

Binance utfordrer SEC Howey-testen kan være redningen. I den siste utviklingen i den pågående rettssaken mellom Binance, Binance.US og grunnleggeren Changpeng Zhao mot den amerikanske verdipapir- og børskommisjonen (SEC), har krypto-børsenes giganter slått tilbake og utfordret de juridiske grunnlagene for SECs søksmål. I en respons levert tirsdag hevder Binance og Zhao at SEC ikke oppfylte kravene til «Howey-testen«. Dette er en avgjørende faktor for å identifisere verdipapirer, og de søker derfor avvisning av saken.

Utfordringen med «Howey-testen». Kjernen i Binance’s forsvar er påstanden om at SEC ikke viste hvordan børsens amerikanske kunder inngikk avtaler som ville kvalifisere som «investorkontrakter». Både Binance og Binance. US utfordret SECs påstander om at plattformene tillot handel med uregistrerte verdipapirer. De hevdet også at SECs argumenter ikke samsvarer med kriteriene satt av «Howey-testen».

Tidligere juridiske kamper

Bakgrunn og tidligere juridiske kamper. Denne rettstvisten følger Binance’s nylige forlik med ulike amerikanske regulatoriske organer. Dette inkluderer justisdepartementet, Commodity Futures Trading Commission, Office of Foreign Asset Control og Financial Crimes Enforcement Network. Binance’s første forsøk på å avvise SEC-søksmålet, gjort i september, hevdet at regulator overgikk sin myndighet. Dette er en oppfatning som ble gjentatt i en lignende fil for å avvise en CFTC-sak i juli.

SECs påstander

Respons på SECs påstander. Som svar på SECs påstander om at Binances forlik med andre regulatorer indikerte bevissthet om sin virksomhet i USA, hevdet Binance at jurisdiksjonsinnrømmelser under Bank Secrecy Act (BSA) ikke utvidet SECs påstander til verdipapirlovgivning. I innsendingen ble det understreket at forlikene og samtykkeordrene ikke berørte verdipapirlovgivningen. De ga heller ikke rettferdig varsel om SECs teori angående klassifiseringen av kryptoaktiver som verdipapirer.

Oppsummert

Mens den juridiske striden mellom Binance og SEC utvikler seg, følger kryptosamfunnet nøye med, i påvente av utfallet som kan sette viktige premiss for bransjen. Utfordringen med «Howey-testen» representerer en kritisk del av Binances forsvarsstrategi og understreker behovet for at SEC oppfyller spesifikke juridiske krav. Den endelige avgjørelsen i denne saken kan få vidtrekkende konsekvenser for det regulatoriske landskapet rundt kryptobørser og deres overholdelse av amerikanske verdipapirlover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display