BitcoinKrypto Nyheter

Krypto analytikere bitcoin blir verdt 100 000 dollar i 2024

Krypto analytikere bitcoin blir verdt 100 000 dollar i 2024

Krypto analytikere bitcoin blir verdt 100 000 dollar i 2024. Ledere innenfor kryptobransjen hevder nå at den neste oppgangen er i gang. Med stadig flere stemmer som spår nye all-time highs for Bitcoin i 2024. Med en verdi over 100 000 dollar.

I løpet av året har Bitcoin opplevd en økning på over 120 prosent. Optimismen rundt denne oppgangen forventes å fortsette inn i 2024.

Pascal Gauthier, administrerende direktør i Ledger. Delte sitt syn på situasjonen i et intervju med CNBC forrige uke, der han sa: «Det føles som om 2023 var et år for å forberede seg på den kommende oppgangen. Men stemningen er veldig håpefull for [2024] og 25.»

Den digitale valutaen nådde sitt siste rekordhøye nivå på nesten 69 000 dollar i november 2021.

Rekordhøye nivå

Etter dette har kryptobransjen vært preget av flere utfordringer, inkludert kollapser av mynter og prosjekter, konkurs og kriminalsaker. FTX, tidligere en av verdens største børser. Kollapset med grunnleggeren Sam Bankman-Fried som nå står overfor over 100 års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i syv tilfeller av økonomisk svindel.

Binance-sjef Changpeng Zhao. Ble også erklært skyldig i straffesaker og trakk seg som administrerende direktør som en del av et forlik på 4,3 milliarder dollar med USAs justisdepartement.

Mange i bransjen ser på avslutningen av disse to sakene som en linje under problemene som har plaget kryptomarkedet. David Marcus, administrerende direktør i Lightspark. Uttalte i et intervju med CNBC. Jeg tror at når du først får den spekulative fasen ut av veien, som jeg tror vi er nesten ferdig med. Sannsynligvis ikke helt ferdig ennå, kan du få virkelige utviklere. Som fokuserer på teknologien og problemene den kan løse i verden, i stedet for bare å ha et gigantisk digitalt kasino for folk å handle.»

Positive utviklinger

Nå som disse utfordringene er overvunnet, retter investorene oppmerksomheten mot det som bransjen ser på som positive utviklinger. For det første er det økende spenning rundt godkjenningen av en Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Som kan tiltrekke seg større tradisjonelle investorer som tidligere har vært tilbakeholdne med å engasjere seg i krypto.

«I tror det ETF egentlig betyr at bitcoin blir mainstream, og det er det folk har ventet på,» uttalte Gauthier.

Den andre utviklingen er Bitcoin-halveringen, som skjer hvert fjerde år og er planlagt i mai 2024. Halveringen innebærer at belønningene for gruvearbeidere, som opprettholder bitcoin-nettverket, blir halvert. Dette begrenser tilbudet av bitcoin, som alltid vil være begrenset til 21 millioner mynter, og er ofte en faktor bak en ny oppgang.

Vijay Ayyar, visepresident for internasjonale markeder ved kryptobørsen CoinDCX, uttalte. «Flere markedsdeltakere forventer en oppgang en stund etter halveringen. Men med nyhetene om ETF kunne vi like gjerne se en oppgang før det, og la de fleste investorene stå på sidelinjen. Det kunne føre til en massiv økning i prisen.»

kryptobørsen CoinDCX

Allerede har det kommet dristige spådommer om Bitcoin i 2024. Standard Chartered gjentok forrige uke en prisprognose fra april. Hvor de hevdet at bitcoin vil nå 100 000 dollar innen utgangen av 2024. Dette vil representere en økning på omtrent 160% fra fredagens pris på rundt 38 413 dollar, ifølge CoinDesk-data.

Matrixport, en krypto-finansiell tjenesteleverandør. Publiserte forrige uke en melding som spådde at bitcoin ville nå 63 140 dollar innen april 2024. Og 125 000 dollar innen utgangen av neste år.

«Basert på vår inflasjonsmodell, forventes det at det makroøkonomiske miljøet fortsatt vil være en robust medvind for krypto. Det forventes en ny nedgang i inflasjonen. Noe som får Federal Reserve til sannsynligvis å starte rentekutt,» sa Matrixport i rapporten sin.

Pågående oppgangen

Den pågående oppgangen i bitcoin sees av mange kommentatorer som støttet av en lettelse i pengepolitikken. Og betraktes som en risikofylt, men samtidig en trygg havn-investering i tider med geopolitisk uro.

På spørsmål om bitcoin vil nå 100 000 dollar i 2024. Uttalte Gauthier «kanskje», men avsto fra å gi en prisprognose. Han la til: «Det vi ser er sterke fundamentaler.»

Ayyar bemerket at prisen på bitcoin «konsoliderer» seg under et «nøkkelnivå» på 38 000 dollar. Noe som anses som positivt for bitcoin. Han advarte imidlertid om at oppgangen, som i stor grad bygger på forventninger om godkjenning av en ETF, kan mislykkes hvis produktet blir avvist av myndighetene igjen.

«En fullstendig ETF-avvisning kunne skape kaos i denne oppgangen også, så det er definitivt noe å være oppmerksom på,» advarte han. Opprinnelig artikkel, finner du på CNBC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *