valutaen

Norges Kryptomagasin. For deg som liker kryptovaluta, Blockchain & AI-Teknologi.

Hva er

Hva er en Ledger

Hva er en Ledger

En Ledger Nano er en type kryptografisk maskinvarelommebok (hardware wallet) som brukes til å sikre og lagre kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og andre digitale eiendeler. Det er en fysisk enhet som er designet for å være et sikkert oppbevaringssted for private nøkler som brukes til å få tilgang til og signere transaksjoner på en blockchain.

Altså som en minnepinne. En digital minnepinne, med en liten skjerm og to knapper. Skjermen og knappene bruker du for og taste inn passord og gjøre valg.

Ledger kom i 2014, og ble laget av 8 eksperter med bakgrunn i sikkerhet og kryptovalutaer. Selskapets mål er og lage sikre løsninger for blockchain applikasjoner.

Ledger Nano-lommebøkene er utviklet av det franske selskapet Ledger og har vunnet popularitet på grunn av deres sikkerhetsfunksjoner. De er utformet for å beskytte private nøkler mot hackere og skadelig programvare ved å holde de kryptografiske nøklene isolert fra internettforbindelsen. Dette gjør det vanskelig for angripere å stjele nøklene og få uautorisert tilgang til brukerens kryptoressurs. Ledger, har hovedkontor, Paris og i San Francisco, California.

Skjerm

Lommeboken har en skjerm som viser transaksjonsdetaljer og en fysisk knapp for å bekrefte og signere transaksjoner. Den bruker også en PIN-kode for å beskytte brukerens tilgang til enheten. I tillegg kan den sikkerhetskopiere private nøkler på en gjenopprettingsark, som kan brukes til å gjenopprette lommeboken hvis enheten går tapt eller blir ødelagt.

Ulike kryptovalutaer

Ledger Nano-lommebøker er kompatible med ulike kryptovalutaer og blockchain-nettverk. De støtter et bredt utvalg av populære kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash, og mange flere. Dette gjør det mulig for brukerne å oppbevare og administrere forskjellige typer digitale eiendeler på ett sted.

En viktig funksjon på Ledger Nano-lommebøker er deres evne til å generere og lagre private nøkler offline. Når du oppretter en lommebok, genererer enheten en unik privat nøkkel som aldri forlater enheten. Dette betyr at den private nøkkelen ikke er sårbar for angrep fra nettet.

Utføre en transaksjon

Når du skal utføre en transaksjon, viser Ledger Nano-skjermen transaksjonsdetaljer, inkludert mottakeradresse og beløp. Du må bekrefte transaksjonen ved å trykke på den fysiske knappen på enheten. På denne måten sikrer Ledger Nano at du godkjenner hver transaksjon fysisk og beskytter deg mot ondsinnede forsøk på å manipulere transaksjonene dine.

Sikkerhet

Ledger Nano-lommebøker er ansett som en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovalutaer på, spesielt for langsiktig lagring. De gir brukerne kontroll over sine private nøkler og beskytter dem mot de fleste typer nettangrep. Det er viktig å merke seg at selv om en Ledger Nano gir sikkerhet for lagring av kryptovalutaer, må brukere fortsatt være forsiktige med å beskytte sin fysiske enhet, PIN-koden og gjenopprettingsordene for å unngå tap av midler.

En annen sikkerhetsfunksjon tilgjengelig på Ledger Nano er muligheten til å opprette en skjult lommebok, også kjent som en «passphrase». Dette gir ekstra beskyttelse ved å legge til et ekstra lag av sikkerhetskopiering og passordbeskyttelse.

Allikevel eksempler

Det finnes allikevel eksempler på at Ledgere, har blitt utsatt for tyveri. Med tanke på det so kalles Pishing. Der en ansatt, skulle ha blitt tusat for det som kalles et «pishing angrep». Men nødvendige skritt, skulle ha blitt tatt, nesten umiddelbart. Det kan du lese mer om her.

Datamaskinen eller mobilenheten

Ledger Nano-lommebøker kan kobles til datamaskinen eller mobilenheten din via USB eller Bluetooth, avhengig av modellen. De kommer vanligvis med en dedikert programvare kalt Ledger Live, som lar deg administrere kryptovalutaene dine, sjekke saldoer, sende og motta transaksjoner, og oppdatere enhetens firmware.

Ledger Live

Dette er den offisielle programvaren fra Ledger som gjør det enkelt å administrere kryptovalutaene dine og håndtere enheten. Ledger Live gir deg oversikt over saldoene dine, lar deg sende og motta transaksjoner, og gir tilgang til ulike funksjoner som staking og lending av kryptovalutaer.

Viktig å merke

Det er viktig å merke seg at sikkerheten til enhver kryptolommebok avhenger ikke bare av selve enheten, men også av brukerens oppførsel og praksis. Det anbefales sterkt å følge god sikkerhetspraksis, for eksempel å oppbevare gjenopprettingsordene på et sikkert sted, ikke dele PIN-koden med andre og være forsiktig med phishing-forsøk eller ondsinnet programvare som kan forsøke å stjele dine kryptoressurser.

Ledger Nano-lommebøker er designet for å være sikre, er det alltid en risiko for tap av midler hvis enheten mistes, blir ødelagt eller hvis brukeren mister tilgang til sine gjenopprettingsord eller PIN-kode. Det anbefales derfor å ta sikkerhetskopi av gjenopprettingsordene og oppbevare dem på et trygt sted utenfor enheten.

Forskjellige Ledger

Ledger er som følger:

  1. Hardware wallet for kryptovalutta
  2. Ledger hardware wallet, kan lagre over 5000 forskjellige cryptovalutaer.
  3. Ledger, tilbyr to forskjellige wallets. Ledger Nano S, og Ledger Nano X

Hvordan fungerer en Ledger

Hvordan fungerer en Ledger? Enkelt forklart. Det er en minnepinne, du setter i datamaskinen, og legger informasjonen til kryptovalutaen din i. Når du har lagret informasjonen din der, så trenger den ikke og være koblet til datamaskinen din. Men du trenger minnepinnen (Ledger). Siden det er der informasjonen din er nå, og ikke digitalt.

Ledger Nano S vs Ledger Nano X

Ledger Nano S er den første ledgeren som ble laget av selskapet. Denne kom ut i 2016. Og er den som de fleste tenker på når man snakker om Ledger. Den blir brukt til og kjøpe kryptovallutta og ta vare på kryptovalluttaen din.

Ledger Nano X Kan på samme måte som Ledge Nano S lagre, kryptovalutta, men Ledgger Nano X har også innebyg Bluetouth, så du kan koble deg til kryptovaluttaen din, uansett hvor du er så fremt du har en bluetouth enhet. Begge Ledger wallets støtter opp til 27 forskjellige coins, og mer en 1500 tokes. Både kjente og mindre kjente kryptovaluttaer. Og kommer det flere utgaver av Ledger, blir jeg ikke overrasket om den kommer til og støtte enda flere kryptovaluttaer og tokens,

Man er ikke avhengig av og ha en Ledger, og man må huske på at man ikke må miste verken Ledger eller passordene. For er de borte mister man tilgangen til pengene sine som man har lagret i krypto. Er man en person med masse penger, og vil legge de i en safe eller på et annet trygt sted. Kan en Ledger være et alternativ. Eller om man kun har lyst til og lagre de på en Ledger. Det er uansett viktig og alltid ha full kontroll.

Oppsumert

Samlet sett gir Ledger Nano-lommebøker en brukervennlig og sikker løsning for å oppbevare og administrere kryptovalutaer. Deres fysiske sikkerhetsfunksjoner og offline-generering av private nøkler gjør dem til et populært valg blant kryptoinvestorer og brukere som ønsker å beskytte sine digitale eiendeler.

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *