AI-Teknologi

Mistral, fransk innen kunstig intelligens er verdsatt til 2 milliarder dollar i finansieringsrunde

Mistral fransk innen kunstig intelligens, er verdsatt til 2 milliarder dollar i finansieringsrunde

Mistral fransk AI. oppstart, er verdsatt til 2 milliarder dollar i finansieringsrunde. Selskapet har offentliggjort sin nyeste teknologi slik at folk kan bygge sine egne chatte-roboter. Konkurrenter som OpenAI og Google hevder at denne tilnærmingen kan være farlig. Mistral AI, en oppstart i Paris ble grunnlagt for syv måneder siden. Av forskere fra Meta og Google, har samlet inn 385 millioner euro, eller omtrent 415 millioner dollar, i enda et tegn på febrilsk interesse for en ny type kunstig intelligens som driver online chatte-roboter.

Avtalen setter verdien av det 22-personers selskapet til cirka 2 milliarder dollar, ifølge to kilder som er kjent med avtalen. Blant investorene finner vi velkjente venturekapitalselskaper som Andreessen Horowitz og Lightspeed Venture Partners fra Silicon Valley.

Verdien til oppstarten har økt mer enn syv ganger på kun seks måneder. Om sommeren sikret de seg en såkalt «seed funding»-runde. Som var på 105 millioner euro. Noe som vurderte selskapet til cirka 260 millioner dollar.

Utvikler teknologi

Mistral utvikler teknologi som andre bedrifter kan bruke for å implementere chatte-roboter, søkemotorer, nettbaserte veiledere og andre A.I.-drevne produkter. Det er blant en liten gruppe selskaper. Inkludert teknologibransjens gigantiske aktører og en håndfull oppstartsselskaper — som utvikler A.I. som potensielt kan konkurrere med teknologien under utvikling hos OpenAI, oppstartsselskapet fra San Francisco som startet A.I.-boom’en i fjor høst med lanseringen av chatte-roboten ChatGPT.

Mistral er også blant de selskapene som deler troen på å tilgjengeliggjøre denne teknologien som åpen kildekode. Dataprogrammering som fritt kan kopieres, modifiseres og gjenbrukes. Dette gir eksterne tilgang til alt de trenger for raskt å utvikle sine egne chatte-roboter. Noen konkurrenter, som for eksempel OpenAI og Google. Argumenterer for at den åpne kildekoden kan være risikabel, og at den rå teknologien kan misbrukes for å spre desinformasjon og annet skadelig innhold.

Betydelig betydning i Frankrike

Mistrals skjebne har fått betydelig betydning i Frankrike. Der ledere som Bruno Le Maire, finansministeren, har pekt på selskapet som en mulighet for nasjonen til å utfordre amerikanske teknologigiganter. Europa har ikke skapt mange betydningsfulle teknologiselskaper siden dotcom-boomen. Og ser kunstig intelligens som et felt der det kan vinne terreng.

Støtter økonomisk


Investorer støtter økonomisk andre oppstartsbedrifter som også omfavner den åpne kildekoden. Perplexity, etablert i fjor av en annen gruppe anerkjente forskere. Og har sikret seg en ny finansieringsrunde på 70 millioner dollar, og selskapets verdi er nå anslått til 500 millioner dollar, ifølge en person med kjennskap til avtalen. Blant investorene finner man IVP og Bessemer Venture Partners.

Åpenhet innen kunstig intelligens

Vi støtter sterkt tanken om åpenhet innen kunstig intelligens,». Uttalte Anjney Midha, en generalpartner hos Andreessen Horowitz, som spilte en nøkkelrolle i den nylige investeringen i Mistral. Han understreket at en betydelig del av de grunnleggende teknologiene som styrer moderne databehandling. Er bygget på prinsippene til åpen kildekode, inkludert datamaskinoperativsystemer, programmeringsspråk og databaser.

Grunnlagt av Timothée Lacroix og Guillaume Lample


Mistral ble grunnlagt av Timothée Lacroix og Guillaume Lample, som tidligere jobbet som forskere ved Meta sitt A.I.-laboratorium i Paris. Meta er eieren av Facebook og Instagram. Arthur Mensch, som var forsker ved DeepMind, et A.I.-laboratorium. Som Google kjøpte opp i 2014 for 650 millioner dollar, er også en av grunnleggerne.

Selskapets ansatte har en humoristisk vri på at grunnleggernes etternavn begynner med bokstavene «L.L.M.». Dette står også for «large language model,» den A.I.-teknologien som selskapet arbeider med.

OpenAI, Microsoft og Google

Selskaper som OpenAI, Microsoft og Google leder kappløpet innen kunstig intelligens etter å ha investert hundrevis av milliarder dollar i denne typen teknologi. Ved å analysere enorme mengder digital tekst fra internett kan et stort språkmodell lære seg å generere tekst selvstendig. Dette betyr at det kan svare på spørsmål, skrive poesi og til og med generere datokode.

OpenAI og Google

Selskaper som OpenAI og Google anser denne teknologien som så kraftfull at de bare kan tilby den til allmennheten gjennom en nettbasert chatte-robot, etter å ha investert måneder i å implementere digitale sikkerhetstiltak som hindrer den i å formidle desinformasjon, hatefulle ytringer og annet skadelig innhold.

Kunstig intelligens-forskningen

Men mange innen kunstig intelligens-forskningen, teknologibransjen. Og blant investorer tror at selskaper som bygger den samme teknologien og deretter gir den bort gratis, uten noen begrensninger, vil vinne kappløpet innen kunstig intelligens.

Meta, tidligere arbeidsplassen til to av grunnleggerne av Mistral, har vært en pioner blant selskaper som støtter denne åpne tilnærmingen. I løpet av året utviklet den teknologigiganten en stor språkmodell kalt LLaMA og ga i praksis bort teknologien som åpen kildekode-programvare.


På søndag frigjorde Mistral også sin nyeste teknologi som åpen kildekode-programvare og hevdet at den yter på samme nivå som Meta sin teknologi.

Å bredt dele koden for A.I., uttalte Mr. Midha, er den mest sikre tilnærmingen, da flere mennesker kan gjennomgå teknologien, oppdage eventuelle feil og bidra til å fjerne eller redusere dem.

«Ingen enkelt ingeniørgruppe kan oppdage hver eneste feil,» uttalte han. «Store samfunn av mennesker er bedre egnet til å utvikle rimeligere, raskere, bedre og sikrere programvare.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *