BitcoinKrypto NyheterKryptovaluta

Bitcoin milepæl på julaften

Bitcoin milepæl på julaften

Bitcoin milepæl på julaften. Kryptovalutaen oppnådde nok en betydningsfull milepæl ved å nå en uovertruffen hash rate på 544 exahashes per sekund (EH/s) på julaften, noe som indikerer en bemerkelsesverdig økning i kryptovalutaens beregningskraft.

Den rekordhøye hash raten på 544 EH/s den 25. desember representerer en imponerende økning på 130% siden begynnelsen av året, da den lå på 253 EH/s.

Denne økningen i hash raten sammenfaller med Bitcoin’s prisøkning på over 150 prosent, i 2023. Mens dette kan virke som positive nyheter, presenterer det ytterligere utfordringer for minere.

Bitcoin Lønnsomhet Står Overfor Utfordringer

Selv om en økt hash rate er en avgjørende indikator for nettverkssikkerhet og effektivitet, har den økt presset på minere som allerede sliter med redusert lønnsomhet.

Hashprisen, en nøkkelindikator for lønnsomhet, ligger for øyeblikket på 0.09 dollar. per terahashes per sekund per dag, ifølge data fra HashrateIndex. Dette er en nedgang fra sitt nylige høydepunkt på 0.136 dollar den 17. desember.

Nedgangen i lønnsomhet tilskrives hovedsakelig vedvarende høyt avgiftstrykk i Bitcoin’s mempools og køen med ubekreftede transaksjoner. Denne overbelastningen, som har vedvart i nesten et år, øker ikke bare kostnadene for minere, men fører også til høyere transaksjonsgebyrer for brukere.

Skjermbildet

Bitcoin milepæl på julaften - skjermbildet_valutaen

Jevn økning

Bildet ovenfor, er hentet i fra Blockchain.com. Ved og trykke på den lenken, kommer du til de Totale Hashrate i nåtid. (TH/s)). Her kan du selv overvåke og følge med. Men som skjermbildet viser, har det vært en jevn økning. Slik det ser ut fremover, kommer det til og fortsette fremover.

Kortsiktige økninger

Selv om det av og til skjer kortsiktige økninger i transaksjonsgebyrer under perioder med høy etterspørsel, forblir den vedvarende mempool-overbelastningen en betydelig bekymring både for minere og brukere. Mens Bitcoin fortsetter sin oppadgående trend, blir det avgjørende å takle disse skalabilitetsutfordringene for å opprettholde nettverkets helse.

Imidlertid forblir eksperter optimistiske. Ifølge Glassnode-analytiker «Checkmatey» har Bitcoin navigert gjennom nesten et år med kontinuerlig mempool-overbelastning og opplevd vedvarende høyt avgiftstrykk siden februar.

Til tross for utfordringene nærmer mining-gebyrinntektene seg nesten rekordhøye nivåer, i takt med topper i hash rate og vanskelighetsgrad. Analysatoren understreket at Bitcoin’s fundamentale forhold forblir sterke til tross for den langvarige mempool-overbelastningen. Med hash rate og vanskelighetsgrad på rekordnivåer anså analysatoren nettverket som like sikkert og lyd som noensinne.

«Vi nærmer oss nesten et helt år uten fullstendig tømming av Bitcoin-mempools, med vedvarende høyt avgiftstrykk siden februar. mining-gebyrinntektene er nær rekordhøye, det samme er hash rate og vanskelighetsgrad. Bitcoin er så trygt, sikkert, og lyd som det noen gang har vært. Bullish.»

Den kommende halveringsbegivenheten kan skape utfordringer for minere ved å redusere belønningene fra dagens 6.25 til 3.125. Eksperter antar imidlertid at Bitcoin’s halvering etter hvert kan lette den raskt stigende mining graden. I tillegg signaliserer den økende hash rate forbedret nettverkssikkerhet og kan potensielt drive BTC’s pris mot et bullish marked.

Fire Ganger Økning i BTC minerenes Transaksjonsinntekter

I 2023 har Bitcoin-minere akkumulert en gjennomsnittlig daglig transaksjonsgebyrinntekt på 2 millioner dollar.

Den kombinerte daglige inntekten fra blokkbelønninger og transaksjonsgebyrer i desember nådde en topp på 64 millioner dollar, noe som markerer en imponerende økning på 400% fra årets dato. Gjennom måneden har den daglige inntekten fra mining aktivitet konsekvent ligget over 33,85 dollar millioner, noe som indikerer betydelige profitter for minere i fjerde kvartal av 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *