Hva er

Hva er krypto-mining

Hva er krypto-mining

Kryptomining kan forklares enkelt, og det kan forklares litt mer krevende. Få Bitcoin gratis? Nei. Men man får det som en belønning. Kryptomining, er ikke så enkelt at man kan få Bitcoin, eller annen kryptovaluta gratis. Så fremt man ikke slipper og betale for strømmen. Men Kryptomining, er en måte og skaffe seg kryptovaluta, uten og kjøpe det. Man miner det.

Ordet mining

Ordet, «mining» er en metafor, for hva som blir gjort. Bitcoin/kryptomining, er en måte og bli belønnet for og løse en oppgave. Og validere kryptotransaksjoner» Det er hele nøkkelen. Og validere kryptotransaksjoner. Jo flere kryptotransaksjoner, jo mer får du i belønning, og belønningen er kryptovaluta. Blockchain som godkjenner prossessene som sikrer nettverket til blokkene

Hva miner man

Men hva er egentlig Mining? Du kan mine, mange forskjellige typer digital valuta, eller crypto om du vil. Men et eksempel, er Bitcoin. Og mining av Bitcoin. Bitcoinmining er en måte og bruke avanserte maskiner, til og legimisere/verifisere Bitcoin transaksjoner, og få nye Bitcoins inn i sirkulasjon. 18,5 millioner Bitcoin, som er i sirkulasjon har blitt til, ved hjelp av minere. For og si det på en annen måte. Miners (Miners, får Bitcoin, som en belønning for hver block, i en verifisert transaksjon som blir gjort i den gitte valutaen. (I dette tilfellet, Bitcoin). Og lagt til i blokkjeden.

Krav

For og tjene Bitcoin, igjennom og mine Bitccoin. Minere, må møte to krav, for og få til og mine. Først må de verifisere en megabyte, Bitcoin transaksjon som blir gjort. Som også er kjent som en «block» på engelsk. Dette blir gjort, ved og bruke et komplisert datasystem, som gjør matematiske kalkulasjoner og kommer opp med en sekssifret DESI-mode kode. (det som kalles hashrate).

Etter og ha laget koden, så må man få betalt. Og det er en enda større utfordring for datamaskinen. Siden det er mineren som må komme frem til svaret først, eller så nærme svaret som mulig. (Mineren må være nærmest) Denne prosessen, kalles. «Proof of work». Proof of work, er designet, til og oppdage falske kjøp og salg, når det kommer til Bitcoin salg.

Datamaskinen, som da er en miner. Eller mineren, bruker en av to. Det finnes minere som bruker, GPU og en som bruker GPU, bruker grafikkortene tiol og mine. Også har du det som kalles CPPU, som bruker datamaskinen. (central processing unit) og ASICs, til og løse ,disse matematiske matte problemene.

21 millioner

Når Bitcoin har nådd 21 millioner. Altså, når det er igjen 21 millioner Bitcoin, vil det ikke være mulig og mine flere Bitcoins. Men slik Bitcoin er bygd opp, blir det vanskeligere og vanskeligere og mine, for hvert år. Datamaskinen, trenger lenger og lenger tid. Har det blitt antatt, at den siste Bitcoinen, kommer til og være Minet, i år 2140. Med andre ord. Har du lyst til og prøve å mine? Så har du veldig, god tid på deg. Jo vanskeligere og mine. Man burdet skrevet ordet krevende i stede.

Hvorfor blir det mer krevende og mine Bitcoin

Det blir mer krevende og mine Bitcoin, pga noe som kalles hashrate. Tidlgere så var Bitcoin på en Hashrate som nå er på 360,93. Hvor den til sammenligning, tidligere var på 343, 30 M og før det igjen, så var den på 184,23. Jo høyere Hashrate, jo mer krevende for datamaskinen. Desto lengre tid tar det også og mine. Jo lenger tid kan du mine Bitcoin.

Steg for steg

Synes du dette hørtes, vanskelig og komplisert ut? I realiteten, er den enkleste løsningen for og mine Bitcoin, eller annen valuta.

  1. Skaffe seg en miner
  2. Sette den opp mot en miningpool
  3. La den mine. (det er en datamaskin som går)

Det er enkelt og sette opp en miner. Men det er både bråkete og det krever en god del strøm. Og det er ved, det sistnevnte, den store utfordringen ligger. Det positive er at du kan mine i fra ditt eget kontor, stue, garasje eller et annet sted hvor du har tilgang til strøm og internett.

Det finnes, forskjellige løsninger for og mine Bitcoin, eller annen valuta. Den ekleste løsningen, kan være og kjøpe seg en Asic miner. Her er det «plug and play». Du trenger kun og legge inn adresse til miningpool og walleten din, så er du i gang.

Mining rigg

Noen bygger seg mining rigger, og miner med grafikkortene sine. jo større og bra grafikkort, jo mer Bitcoin får du minet. På grun av minere, så har grafikkortene gått kraftig opp i pris. Og det har til og med blitt, lagt inn en «sperre» for og ikke mine kryptovaluta på noen av de. Det gjelder blant annet, Nvida sine kort. Men man er ikke avhengig av grafikkort for og mine krypt. En annen enkel løsning, er som nevnt. Og kjøpe en Asic miner. Det er, en ren mining maskin, som ikke gjør noe annet en og mine krypto.

Tjener man på og mine Bitcoin, eller annen kryptovaluta? Her finnes det flere svar, og hvordan man regner på det. Regnestykke nummer 1. La oss si at duminer, og du taper 1000 kroner per måned, siden strømregningen er høyere en hva du får inn når du miner, når Bitcoinprisen ligger på 28 000 dollar. Vel, ja, da taper du, og du har kunnet kjøpt deg Bitcoin.

Regnestykke 2. Det er det samme, du taper på det hver måned. Men, vist Bitcoinprisen, tredobler seg. Ja da går du i pluss. Siden du da har minet og nå går i pluss. Ja du har kunnet kjøpt deg, Bitcoin for pengene. Men her, snakker vi om Mining.

Hvorfor mine

Mining av Bitcoin, eller annen kryptovaluta, sikrer at blokker med transaksjoner opprettes og settes i rett rekkefølge i riktig rekkefølge på en måte som kan spores og bevises matematisk. Med etableringen av blokker kommer bitcoins som en belønning, noe som øker antallet bitcoins i omløp i blokkjeden.

Mining farm

Det finnes, og det som kalles «mining farmers» eller «mining farm». Det er noen som har veldig mange miniere, og miner kontinuerlig. De største miningfarmene er verdt flere millioner dollar. Dette er mennesker med stor kapital, eller flere som har gått sammen for og mine Bitcoin. De miner store deler Bitcoin eller annen kryptovaluta. Men, store inntekter har også store utgifter. Det krever vedlikehold av miningfarmen, samt at det og er knyttet store strømutgifter til og holde miningfarmen i gang. (artikkelen fortsetter under bildet)

Bildet ovenfor, er et eksempel på hvordan en miningfarm kan se ut.

Cloudmining

Ønsker du ikke og kjøpe en miner, eller ikke har økonomi til det, kan du gjøe noe som heter «cloudmining» Cloudmining, tilbyr alle som ønsker det, og leie seg en Asic miner. Her betaler du en summ pr måned for og leie en miner. Det er ikke risikofritt, spesielt ikke vist du ser etter «raske penger». Det vil si. Vist du miner for eksempel Bitcoin, og Bitcoinkursen faller kraftig, vil da det du miner, bli mindre verdt. Og du må da vente på en eventuell prisoppgang, for at du skal gå i pluss. Du må og betale en avgift pr måned. Men her slipper du strømutgiftene.

Dette er de mest kjente og populære mining metodene, når det kommer til mining av kryptovaluta.

Oppsummering. Mining av krypto er en åte og bli belønnet, for og gjøre noe positivt for blockhainen. Jo flere valideringer Minere gjør, jo flere av den gitte valutaen kommer i sirkulasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *