BitcoinKrypto NyheterKryptovaluta

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer. I januar er det mulig at en Bitcoin spot ETF blir tilgjengelig i USA. Mens sannsynligheten for dette er stor, er det fremdeles uklart hvilke spesifikke investeringsverktøy som vil bli godkjent. Før den 10. januar er forventningene høye. Med over 12 søkere som spenner fra nyskapende Bitcoin-selskaper til velkjente navn innen global finans.

Målet er å tilby investorer en regulert og tilgjengelig plattform for verdens ledende kryptovaluta.

I motsetning til tradisjonelle investeringsveier, som direkte eierskap eller handel med futures, forenkler en Bitcoin ETF prosessen. Dette gir en bredere gruppe investorer, både institusjonelle og individuelle, muligheten til å delta i kryptomarkedet.

Denne artikkelen dykker inn i den intense konkurransen blant fremtredende aktører i finansbransjen mens de søker godkjenning for den første Bitcoin spot ETF i USA.

Grayscale

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer_Grayscale-valutaen

TICKER: $GBTC

En avdeling under Digital Currency Group (DCG), en global virksomhet som investerer i og utvikler bedrifter innen blokkjeder og kryptovalutaer. Tilbyr Grayscale investeringsprodukter som gir eksponering for forskjellige kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum og andre. Fra 2013 har Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) vært et finansielt produkt levert av Grayscale Investments, og det har vært en av få måter for institusjoner å investere i Bitcoin.

GBTC er en offentlig handlet tillit som inneholder Bitcoin, og andelene handles på over-the-counter (OTC) markeder. Tilliten gir investorer en mulighet til å få eksponering for Bitcoin uten nødvendigvis å kjøpe og lagre kryptovalutaen direkte.

Blant eierne finner vi Ark Invest, en med-søker til ETF.

21Shares

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer - 21 Shares_valutaen


TICKER: TBD

21Shares er et selskap med base i Sveits som spesialiserer seg på å tilby investeringsprodukter fokusert på digitale eiendeler.

Tidligere kjent som Amun AG, gjennomgikk selskapet en omprofilering og ble til 21Shares i februar 2021. Amun ble etablert i 2018 av et team av finansfagfolk, inkludert Hany Rashwan og Ophelia Snyder, med hovedkontor i Zug, Sveits.

Siden den gang har selskapet operert en rekke børshandlede produkter som sporer ulike kryptovalutaer. Disse ETP-ene handles på tradisjonelle børser og gir investorer en praktisk måte å få eksponering for digitale eiendeler. 21Shares tilbyr forskjellige ETP-er, inkludert Bitcoin (ABTC), Ethereum (AETH), Ripple (AXRP) og 21Shares Crypto Basket Index ETP, som gir eksponering for en diversifisert portefølje av kryptovalutaer.

21Shares’ ETP-er er notert på ulike tradisjonelle børser, og dette gjør dem tilgjengelige for en bredere gruppe investorer via vanlige meglerkontoer.

ARK Invest

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer - ARK Invest_valutaen

TICKER: $ARKB

ARK Invest er en investeringsforvalter som er kjent for sin aktive og nyskapende tilnærming til investeringer i banebrytende teknologier.

Etablert av Cathie Wood i 2014 har ARK Invest fått bred anerkjennelse for sin fokus på nyskapende innovasjon og tematisk investering. Det er kjent for å støtte både Bitcoin og Tesla, vellykkede kontrære satsinger.

ARK Invest ble grunnlagt av Wood i 2014 og styrer en serie børshandlede fond (ETF-er) som samsvarer med sin særegne tilnærming.

Noen av hoved-ETF-ene inkluderer ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Genomic Revolution ETF (ARKG) og ARK Next Generation Internet ETF (ARKW).

ARK Invest forvalter aktivt porteføljene sine og tar strategiske investeringsbeslutninger basert på egen forskning og analyse av nyskapende trender.

Det er verdt å merke seg at deres fond var blant de første som tilbød eksponering for GBTC da det ble tilgjengelig på OTC-børser i 2015.

Wood har offentlig uttalt at hun forventer at verdien av Bitcoin vil overstige 1 million dollar i løpet av det kommende tiåret.

BlackRock

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer - BlackRock_valutaen

TICKER: $IBIT

BlackRock er verdens største forvalter av investeringer med flere billioner dollar under sin ledelse.

Etablert i 1988 som en risikostyrings- og fastinntektsperson, har selskapet utviklet seg til å bli en global gigant innen investeringsforvaltning, og tilbyr et omfattende spekter av finansielle tjenester for institusjonelle investorer, finansfagfolk og individuelle investorer.

BlackRock er først og fremst kjent for sin forvaltning av eiendeler og tilbyr et bredt utvalg av investeringsprodukter, inkludert aksjefond, børshandlede fond (ETF-er) og institusjonelle separate kontoer. Selskapet dekker ulike eiendelsklasser, fra aksjer og fast inntekt til alternative investeringer og fleraktivakstrategier. Det er verdt å merke seg at BlackRock CEO Larry Fink tidligere har uttrykt skepsis til Bitcoin, kritisert den nye teknologien og dens tilknytning til kriminell aktivitet på det mørke nettet.

Likevel gjorde bare nyhetene om at de planlegger å lansere en Bitcoin ETF i 2023 det mer betydningsfullt, der Fink tydelig uttalte at han mener den eneste desentraliserte kryptovalutaen har stått tidens prøve.

Bitwise Asset Management

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer - Bitwise Asset Management_valutaen

TICKER: $BITB

Bitwise Asset Management er en investeringsfirma innen kryptovaluta som spesialiserer seg på krypto-baserte investeringsfond.

Grundert i 2017 av Hunter Horsley og Hong Kim, har Bitwise som mål å tilby institusjonelle og individuelle investorer eksponering for digitale eiendeler. Deres hovedfond er Bitwise 10 Crypto Index Fund, som følger en variert kurv av de ti største kryptovalutaene etter markedsverdi.

Dette fondet gir investorer muligheten til å få eksponering for en bred variasjon av digitale eiendeler gjennom en enkelt investering.

Bitwise aktivt forvalter fondet ved å jevnlig rebalansere porteføljen for å gjenspeile endringer i markedet og sikre samsvar med fondets investeringsstrategi. Bitwise er kjent for sitt forskningsarbeid, som gir innsikt i kryptomarkedet. Videre har de kanskje vært den eneste søkeren til Bitcoin ETF som har gjennomført en vellykket reklamekampanje, der selskapet har ansatt den tidligere Dos Equis-talsmannen, kjent som «The Most Interesting Man in the World.»

VanEck

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer - VanEck_valutaen

TICKER: $XBTF

VanEck er en global investeringsforvalter grunnlagt i 1955 av John C. van Eck i New York City.

I starten fokuserte selskapet på å håndtere investeringer i gull, men gjennom årene har det utvidet sitt tilbud for å inkludere ulike eiendelsklasser og investeringsstrategier.

Selskapet tilbyr forskjellige investeringsprodukter, som aksjefond, ETF-er og andre investeringsverktøy, og er spesielt kjent for sin ekspertise innen råvareinvesteringer.

VanEck søkte første gang om opprettelse av en Bitcoin-børsnotert fond (ETF) i 2017 og har siden vært blant de mest aktive aktørene fra Wall Street i forsøket på å få godkjent dette investeringsproduktet.

WisdomTree Investments

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -WisdomTree Investments_valutaen

TICKER: $BTCW

WisdomTree Investments er et globalt selskap for formuesforvaltning som tilbyr ulike børshandlede fond (ETF-er), børshandlede produkter (ETP-er) og andre investeringsløsninger.

Grunnlagt i 2006 av Jonathan Steinberg, hadde selskapet som mål å skape nyskapende investeringsprodukter for investorer som ønsker eksponering mot ulike eiendelsesklasser, inkludert aksjer, fast inntekt, valutaer og alternative strategier.

WisdomTree har vist interesse for kryptoverdenen, spesielt Bitcoin. Selskapet har sendt inn regulatoriske dokumenter for børshandlede produkter knyttet til Bitcoin (ETP-er).

WisdomTrees involvering i Bitcoin ETF-er er en del av selskapets bredere utforskning av digitale eiendeler og blockchain-teknologi. .

Invesco Ltd

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -Invesco Ltd_valutaen

TICKER: BTCO

Invesco Ltd. er et globalt selskap innen formuesforvaltning som tilbyr et variert utvalg av finansielle produkter og tjenester.

Etablert i 1935 har Invesco utviklet seg til å bli en global aktør innen formuesforvaltning med tilstedeværelse i Nord-Amerika, Europa, Asia-Stillehavsområdet og andre regioner.

Invesco leverer et bredt spekter av investeringsprodukter og tjenester. Som inkluderer aksjefond, børshandlede fond (ETF-er), separat forvaltede kontoer og institusjonelle strategier.

Siden 2021 har Invesco tilbudt Invesco Physical Bitcoin, en fysisk støttet ETP fra Sveits, og arbeider for øyeblikket med å lansere en Bitcoin ETF.

For den planlagte Bitcoin ETF-en i USA har selskapet spesielt inngått et samarbeid med Galaxy Digital Holdings, en offentlig notert leverandør av finansielle tjenester og formuesforvaltning med fokus på kryptovaluta.

Stiftet av tidligere hedgefondforvalter Mike Novogratz, har Galaxy Digital som mål å fungere som en bindeledd mellom tradisjonell finans og den nye verdenen av digitale eiendeler.

Galaxys forskningsfirma har anslått at det potensielle markedet for ETF-en beløper seg til milliarder.

Fidelity Investments

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -Fidelity Investments_valutaen


TICKER: $FBTC

Fidelity Investments er et fremstående finansselskap basert i USA. Og er blant de største privat eide og drevne selskapene på Wall Street.

Stiftet i 1946 er Fidelity kjent for sin spesialisering innen investeringsforvaltning, pensjonsplanlegging, formuesforvaltning, livsforsikring og andre finansielle tjenester.

Selskapet er særlig anerkjent for sitt omfattende utvalg av aksjefond, som dekker ulike eiendelsesklasser, investeringsstiler og strategier.

Fidelity har vist interesse for den digitale eiendomsbransjen siden 2013, da deres forsknings- og utviklingsavdelinger begynte å utforske Bitcoin-gruvedrift. Administrerende direktør Abigail Johnson uttalte kjent i 2017 at hun «elsker» Bitcoin.

Siden den gang har selskapet vært aktivt engasjert i industrien. Fidelity Digital Assets tilbyr sikre oppbevaringsløsninger for Bitcoin og andre kryptovalutaer. Rettet mot institusjonelle kunder som ønsker å inkludere digitale eiendeler i sine porteføljer.

Valkyrie Investments

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -Valkyrie Investments_valutaen

TICKER: $BTF

Valkyrie Investments er en finanstjenesteleverandør som spesialiserer seg på investeringsforvaltning innen det digitale eiendomsområdet.

Grundert i 2020 og med base i USA. Har selskapet utviklet fond og investeringsløsninger som gir eksponering for digitale eiendeler, inkludert Bitcoin og andre kryptovalutaer.

Valkyrie Investments har sendt inn forslag om en Bitcoin ETF og venter på godkjenning fra SEC.

Global X ETFs

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -Global X ETFs_valutaen

TICKER: $BITS

Global X ETFs er en anerkjent tilbyder av børshandlede fond (ETF-er) med spesialisering innen tematisk investering.

Tematiske ETF-er er utformet for å følge spesifikke investeringstemaer eller trender. Og gir investorer målrettet eksponering mot bestemte sektorer eller bransjer.

Global X ETFs dekker et bredt spekter av temaer, inkludert kunstig intelligens, fornybar energi, e-handel og mer.

Hashdex

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -Hashdex_valutaen

TICKER: $DEFI

Hashdex er et formuesforvaltningsselskap med fokus på krypto som spesialiserer seg på å utvikle investeringsprodukter knyttet til digitale eiendeler.

Selskapet ble etablert i 2018 med hovedkontor i Brasil. Hovedfokuset ligger på forvaltning av investeringsprodukter relatert til kryptovalutaer, med mål om å tilby investorer eksponering for digitale eiendeler gjennom regulerte og strukturerte investeringsløsninger.

Franklin Templeton

Liste over selskaper som har lyst til og lage sine egne Bitcoin Etfer -Franklin Templeton_valutaen

TICKER: BEN

Franklin Templeton er en global formuesforvalter med en lang historie og et variert utvalg av investeringsprodukter og tjenester. Grunnlagt i 1947, har det vokst til å bli et av verdens ledende selskaper innen formuesforvaltning.

Franklin Templeton opererer internasjonalt, med tilstedeværelse i over 165 land. Selskapet har et nettverk av kontorer og investeringsfagfolk over hele verden.

Den velkjente aktøren på Wall Street tilbyr et bredt spekter av investeringsprodukter, inkludert aksjefond, lukkede fond, separat forvaltede kontoer og mer. Selskapet dekker ulike eiendelsesklasser, som aksjer, fast inntekt, alternative investeringer og fleraktiva strategier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *