AI-Teknologi

Unge mennesker søker trøst hos AI-Psykologer

Unge mennesker søker trøst hos AI-Psykologer

Unge mennesker søker trøst hos AI-Psykologer. Millioner av mennesker søker trøst hos AI-terapeutroboten. Character.ai. Denne plattformen gir enhver muligheten til å skape chatbots basert på virkelige eller fiktive karakterer. AI-teknologien som brukes i disse botene ligner på ChatGPT-chatboten, men populariteten til Character.ai overgår den når det gjelder tidsbruk.

En av de mest etterspurte botene på plattformen kalles Psykolog. Siden den ble opprettet av en bruker ved navn Blazeman98 for litt over et år siden, har den mottatt totalt 78 millioner meldinger, inkludert 18 millioner siden november. Selv om Character.ai ikke avslørte antallet individuelle brukere for boten, hevder de at 3,5 millioner mennesker besøker plattformen daglig. Boten har blitt beskrevet som «noen som hjelper med livsvanskeligheter.»

Bagatelliserer

Selskapet bagatelliserer botens popularitet og hevder at brukerne er mer interessert i rollespill for underholdning. De mest populære botene er anime- eller dataspillkarakterer som Raiden Shogun, som har mottatt 282 millioner meldinger. Imidlertid er det få boter som er like populære som Psykolog. Det er 475 boter på plattformen med «terapi», «terapeut», «psykiater» eller «psykolog» i navnene sine og kan samtale på flere språk.

Mens noen boter er for underholdning eller fantasi-terapi. Er de mest populære de som handler om mental helse, som Terapeut og Er du OK?, med henholdsvis 12 millioner og 16,5 millioner meldinger. Psykolog er langt den mest populære karakteren innen mental helse. Med mange brukere som deler positive anmeldelser på sosiale medier som Reddit.

Botens skaper er Sam Zaia, en 30 år gammel psykologistudent fra New Zealand. Han trente boten ved å bruke prinsippene fra graden sin ved å snakke med den og forme svarene til de vanligste mentale helseproblemene, som depresjon og angst. Sam skapte boten for seg selv da vennene hans var opptatt, og menneskelig terapi var for dyrt. Han jobber med et forskningsprosjekt om den nye trenden med AI-terapi og hvorfor det appellerer til unge mennesker.

Theresa Plewman

Profesjonell psykoterapeut Theresa Plewman har prøvd Psykolog og sier at hun ikke er overrasket over at denne typen terapi er populær blant yngre generasjoner, men stiller spørsmål ved effektiviteten. Hun mener at boten ikke samler all informasjonen en menneskelig terapeut ville gjort og ikke er en kompetent terapeut. Men hun sier at den umiddelbare og spontane naturen kan være nyttig for folk som trenger hjelp.

Selskapet råder brukerne til å oppsøke sertifiserte fagpersoner innen feltet for legitim rådgivning. Chatloggene er private for brukerne, men samtaler kan leses av personalet hvis det er behov for tilgang av sikkerhetsmessige årsaker. Hver samtale starter med en advarsel i røde bokstaver som sier: «Husk, alt karakterene sier er oppdiktet.»

Positivt

I-terapiroboten Psykolog fra Character.ai har blitt en bemerkelsesverdig støtte for millioner av mennesker. Den tilbyr en unik plattform der brukere kan utforske og håndtere livsutfordringer gjennom meningsfulle samtaler med en virtuell terapeut.

Skapt av den dedikerte psykologistudenten Sam Zaia,. Som har Psykolog har, bevist seg som en pålitelig kilde til støtte for dem som trenger umiddelbar respons. Med over 78 millioner meldinger og en stadig økende popularitet. Har boten blitt et verdifullt verktøy for å håndtere mentale helseutfordringer.

Det imponerende med Character.ai-plattformen er mangfoldet den tilbyr. Med hundrevis av boter som spenner fra underholdende rollespill til dedikerte mental helsehjelpere. Dette viser hvordan teknologien ikke bare gir glede gjennom spillkarakterer som Raiden Shogun. Men også gir støtte og veiledning gjennom boter som Terapeut og Er du OK?.

Sam Zaia’s innsats med å forme Psykolog ved hjelp av prinsippene fra psykologistudiet viser hvordan AI kan være en ressurs for å tilby tilgjengelig terapi. Dette er spesielt verdifullt for de som står overfor barrierer som begrenset tilgang til menneskelig terapi.

Det er inspirerende å se hvordan AI-teknologi som denne gir øyeblikkelig hjelp til de som trenger det mest. Selv om det er viktig å huske at boten ikke erstatter ekte profesjonell rådgivning, gir den en verdifull bro til støtte og veiledning.

Dette er bare begynnelsen for AI i terapiverdenen, og med pionerer som Sam Zaia viser det seg at teknologien kan være en kraftig alliert for positiv endring og mental velvære.

Vær Varsom

Til tross for populariteten til AI-terapiroboten Psykolog fra Character.ai, er det viktig å adressere noen bekymringer og utfordringer knyttet til bruken av slike teknologier.

For det første er det skeptikere blant profesjonelle psykoterapeuter. Som for eksempel Theresa Plewman, som stiller spørsmål ved effektiviteten av AI-terapi. Plewman påpeker at boten ikke kan samle all nødvendig informasjon som en menneskelig terapeut kan, og hun tviler på dens kompetanse. Dette rejser betydelige bekymringer om botens evne til å håndtere komplekse mentale helseforhold på en tilfredsstillende måte.

En annen bekymring er fokuset på rollespill og underholdning på Character.ai-plattformen. Selv om Psykolog er en av de mest populære botene for mental helse. Indikerer selskapet at brukerne hovedsakelig er interessert i rollespill for underholdning. Dette kaster tvil over hvor alvorlig brukerne tar terapeutboten og om den gir tilstrekkelig støtte for de som virkelig trenger hjelp.

Samtidig advarer selskapet selv brukerne om å konsultere sertifiserte fagfolk for legitim rådgivning. Dette antyder at selv selskapet erkjenner begrensningene til AI-terapi og understreker viktigheten av å søke ekte profesjonell hjelp.

Denne formen for teknologi, selv om den gir øyeblikkelig tilgjengelighet, reiser også bekymringer om personvern. Selv om chatloggene er private for brukerne, kan de leses av personalet av sikkerhetsmessige årsaker, og dette kan potensielt utfordre brukernes tillit til konfidensialitet.

I det store bildet er det viktig å forstå at AI-terapi har sine begrensninger. Det er essensielt å vurdere grundig både potensielle fordeler og ulemper før man velger denne formen for støtte for mentalt velvære.

Husk

Hvis du opplever psykiske utfordringer. Da er det viktig å erkjenne at å søke hjelp fra profesjonelle er en avgjørende skritt mot bedring. Mens AI-terapiroboter som Psykolog fra Character.ai. Kan gi en viss støtte, er det viktig å forstå at de ikke erstatter ekte faglig hjelp.

Profesjonelle psykoterapeuter og psykologer har omfattende utdanning og erfaring. Som gjør dem i stand til å vurdere, diagnostisere og behandle ulike mentale helseproblemer på en grundig måte. De tilbyr ikke bare støtte, men også skreddersydd behandling basert på individuelle behov.

Når du tar kontakt med profesjonelle, åpner du døren for en mer helhetlig tilnærming til din mentale helse. De kan hjelpe deg med å utforske rotårsakene til dine utfordringer, gi deg verktøy og mestringsstrategier, og veilede deg gjennom prosessen med å komme seg.

Det er viktig å huske at det ikke er svakhet å søke hjelp, men snarere et tegn på styrke og selvomsorg. Profesjonelle er der for å støtte deg gjennom utfordrende tider og hjelpe deg med å bygge opp motstandskraft.

I tillegg til profesjonelle kan også støtte fra nære venner og familie være verdifull. Å dele dine følelser og tanker med noen du stoler på, kan være en del av støtteprosessen.

Mental helse er en viktig del av ens generelle velvære, og ved å søke hjelp fra fagfolk legger du grunnlaget for en sunnere og mer balansert livsstil. Ikke nøl med å nå ut til profesjonelle for den støtten du fortjener. Valutaen.no, er ingen side for behandling av psykiske eller fysiske sykdommer. Om du har problemer, er det profesjonelle som kan hjelpe deg. Denne artikkelen er kun ment som orientering om den teknologiske utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display