BitcoinKrypto Nyheter

Anonym lommebok sender over 1m dollar i Bitcoin til Satoshi Nakamotos Genesis-adresse

Anonym lommebok sender over 1m dollar i Bitcoin til Satoshi Nakamotos Genesis-adresse

Anonym lommebok sender over 1m dollar i Bitcoin til Satoshi Nakamotos Genesis-adresse. Dette skjedde den 5. januar klokken 01:52 ET, bare to dager etter at Bitcoin feiret sitt 15-årsjubileum. Denne transaksjonen er bemerkelsesverdig ikke bare på grunn av beløpet, men også fordi den er ugjenkallelig. Den totale summer var, 1,19 millioner dollar.

Arkham Intelligence, en plattform for on-chain-analyse, avdekket at eieren av den mystiske lommeboken gjennomførte intrikate transaksjoner med ulike adresser før Bitcoinene ble deponert i Genesis-lommeboken. Interessant nok kunne de fleste midlene spores til en lommebok som angivelig tilhører Binance.

Anonym lommebok sender over 1m dollar i Bitcoin til Satoshi Nakamotos Genesis-adresse - transaksjon_valutaen

27 Bitcoin fra Binance

Før den endelige overføringen til Nakamotos lommebok trakk den ukjente avsenderen tilbake nesten 27 Bitcoin fra Binance. Dette har ført til spekulasjoner om at Binance sin overholdelsesteam kan være kjent med identiteten til personen bak overføringen, gitt de strenge Know Your Customer (KYC) prosedyrene som kryptobørser som Binance må implementere i henhold til lovverket.

Transaksjon

Direktør for Coinbase

Conor Grogan, direktør for Coinbase, kommenterte hendelsen humoristisk ved å antyde at enten hadde Satoshi våknet og kjøpt 27 Bitcoins fra Binance for deretter å deponere dem i sin lommebok, eller så hadde noen nettopp brent en million dollar.

Kommentar fra Conor

Satoshi Nakamoto

Genesis-lommeboken, skapt av den pseudonyme Bitcoin-skaperen Satoshi Nakamoto i 2009, har historisk sett hatt minimal aktivitet. Selv om det i teorien er mulig for Nakamoto å fortsatt ha tilgang til lommeboken og overføre midler, er troen at det er svært usannsynlig. Midler fra Nakamoto-assosierte lommebøker, inkludert midlene i Genesis-blokkens lommebok, har forblitt urørt siden Nakamotos plutselige forsvinning i desember 2010.

Den opprinnelige saldoen i Genesis-lommeboken var 50 BTC, men gjennom årene har den sett en tilstrømning av midler, og ved utgangen av 2023 hadde saldoen økt til 72 BTC. Den nylige transaksjonen har ytterligere økt lommebokens saldo til rundt 99,68 BTC, tilsvarende omtrent 4,3 millioner dollar med dagens valutakurser.

Bitcoin’s 15-årsjubileum

I kjølvannet av denne uventede transaksjonen har kryptoentusiaster presentert ulike teorier. Noen mener det er en hyllest til Bitcoin-skaperen, spesielt siden det skjedde to dager etter Bitcoin’s 15-årsjubileum. Andre spekulerer i om det kan være en stor økonomisk feil eller et kostbart PR-stunt. Samtidig ser noen det som et forsøk på å skape eufori i forkant av forventet godkjennelse av en spot Bitcoin ETF av den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC). Disse teoriene gir et innblikk i det komplekse og ofte uforutsigbare landskapet innenfor kryptoverdenen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display