BitcoinKrypto Nyheter

Hva vil det koste deg å kjøpe en Bitcoin ETF

Hva vil det koste deg å kjøpe en Bitcoin ETF

Hva vil det koste deg å kjøpe en Bitcoin ETF. Her er de billigste og dyreste fondene. Bitwise Bitcoin ETF (BITB) har den laveste forvaltningsavgiften av alle fondene som lanseres torsdag, med 0,20 prosent. Noen fond, inkludert Bitwise, har midlertidige fritak som frasier hele eller deler av avgiftene. Krypto-fokuserte kapitalforvaltere som Grayscale har de høyeste avgiftene. Bitcoin-børsnoterte fond, som endelig har fått SECs etterlengtede godkjenning, kommer med en bred variasjon i priser. Det ser ut til at en konkurranse om avgifter allerede er i gang.


Bitwise Bitcoin ETF (BITB) har den laveste forvaltningsavgiften blant de nyeste bitcoin-fondene, med 0,20 prosent.. Flere andre fond er tett bak, inkludert Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB). med 0,21Prosent. Og iShares Bitcoin Trust (IBIT) med 0,25 prosent.

Bitwise-fondet har også en midlertidig dispensasjon som vil eliminere avgiften fullstendig i seks måneder. For de første 1 milliard dollar i eiendeler. Andre foreslåtte fond har lignende dispensasjoner. Noe som betyr at tidlige adoptører av bitcoin ETF-ene vil ha liten eller ingen forvaltningskostnad i en kort periode.

Priser

Avgiftene for bitcoin-fond er høyere enn mange bredt sammensatte aksjeindeksfond,.Der SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) tar mindre enn 0,10prosent. Men prisene er i tråd med eller til og med lavere enn de største råvarefondene. som SPDR Gold Shares (GLD) og United States Oil Fund (USO), som begge tar henholdsvis 0,40, og 0,60 prosent.

Fondforvaltere tjener penger ved å ta gebyrer på forvaltningskapitalen. ETF-gebyrene har vist en nedadgående trend over tid, og noen forvaltere har vist vilje til å drive et nytt fond med tap for å tiltrekke seg flere midler og maksimere inntektene på lang sikt. Gebyrene trekkes fra fondets kapitalbase, og investorer faktureres ikke individuelt.


De lave prisene før lanseringen viser at kampen for å redusere gebyrer allerede er i gang for kryptofond. For eksempel hadde Ark-21Shares, Valkyrie, Invesco-Galaxy og andre opprinnelig høyere gebyrer, men senket dem i påfølgende innsendinger. Selv Bitwise senket sitt foreslåtte gebyr til 0,20 prosentfra 0,24 prosent, som allerede var det laveste blant den opprinnelige gruppen.

«Jeg tror nivået av konkurranse var kanskje høyere enn forventet. Jeg tror det var noen utstedere som Ark, for eksempel, som signaliserte potensielt høyere gebyrer, og når det virkelig gjaldt, kom de alle inn ganske lavt,» sa Bryan Armour, direktør for forskning på passive strategier for Nord-Amerika hos Morningstar.

Liste

Hva vil det koste deg å kjøpe en Bitcoin ETF- 2024 -oversikt _valutaen

Langt rimeligere enn alternativene

Gebyrene vil utgjøre en betydelig endring fra de andre bitcoin-fondsalternativene som allerede er på markedet. For eksempel har BITO en forvaltningsavgift på 0,95 prosent, mens det tidligere over-the-counter-fondet Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) belastet 2 prosent

«Jeg synes det er flott for investorene. Spesielt med tanke på det som for øyeblikket er tilgjengelig på markedet,» la Armour til.

Grayscale reduserer gebyret på GBTC som en del av konverteringen av det produktet til et ETF, men bare til 1,5 prosent. Dette er det høyeste blant alle fond som er planlagt lansert med betydelig margin.

Fondets 10-årige sporrekord og eksisterende størrelse på omtrent 29 milliarder dollar kan gi det en fordel over nye deltakere. Det høye gebyret kan også være et veddemål på at nåværende GBTC-aksjeeiere ikke er villige til å selge aksjene sine og flytte til et billigere fond, fordi det kunne skape en skatteplikt som kunne oppveie fordelene med lavere gebyrer.

«Vi mener at forvaltningsgebyret for produktet gjenspeiler verdien, da investorer og de bredere kapitalmarkedene vil dra nytte av GBTCs store eiendomsbase, sterke likviditet og tiårige sporrekord,» sa Edward McGee, Grayscale CFO, i en uttalelse.

kapitalforvaltere


Andre krypto-fokuserte kapitalforvaltere tar også en relativt høy avgift. Den nest høyeste oppgitte avgiften kommer fra Hashdex Bitcoin ETF (DEFI), som er en strategiendring av et eksisterende bitcoin-futurefond, med 0,94 prosent. Valkyrie planla å ta 0,49% for sitt fond BRRR, selv om de senket gebyret til 0,25% rett før lansering. Valkyrie tilbyr også en midlertidig gebyrfraskrivelse.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein sa torsdag på CNBCs «Squawk Box» at hans selskaps erfaring med krypto hjalp til med å rettferdiggjøre den høyere prisfastsettelsen.

«Vi er spesialister på krypto. Vi har håndtert alle slags utfordringer og fremskritt innen kryptoøkosystemet. For mange av disse kapitalforvalterne og utstederne er dette første gang de skal håndtere kompleksitetene som går inn i driften av slike produkter,» sa Sonnenshein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *