BitcoinKrypto NyheterKryptovaluta

Bitcoin og Gullprisen falt med 4 prosent noen timer etter Feds siste rentekuttuttalelser

Bitcoin og Gullprisen falt med 4 prosent noen timer etter Feds siste rentekuttuttalelser

Bitcoin og Gullprisen falt med 4 prosent noen timer etter Feds siste rentekuttuttalelser. Det gyldne metallets pris hadde nettopp malt en fersk all-time high. Mot den grønne seddelen.Kryptomarkedet er kjent og kritisert (av noen) for sin forbedrede volatilitet. Et godt eksempel på dette opplevde det i de siste 12 timene eller så da prisene falt, og etterlot nesten 1 milliard dollar i likvidasjoner.

Minst påvirket

Bitcoin var blant de minst påvirkede eiendelene. Men prisen falt likevel fra rundt 71 000 dollar til 65 000 dollar. Før den hentet seg inn til omtrent 67 000 dollar.

Volatilitet på tvers av alle markeder. Altcoins, derimot, falt kraftig, med mange tosifrede nedganger innen timer. Likevel var prisnedgangene tydelige selv i mer modne bransjer. Som de amerikanske aksjemarkedene, der S&P 500 falt fra over 5.210 til under 5.100 på minutter, og det samme gjorde Dow Jones Industrial Average og Nasdaq Composite.

Selv gull, antagelig eiendelen best kjent for sin stabilitet i krise og mangel på volatilitet, falt med 4 prosent. På timer fra sin all-time high på 2.433 dollar til 2.333 dollar.

Før det hadde det edle metallet vært på en rull, spesielt siden det bestemt brøt over 2.000 dollar tidligere i år. Den geopolitiske spenningen i Europa og Midtøsten. Drev ytterligere gevinster, men Irans inkludering resulterte i massive prisøkninger som drev gull til sin nevnte høyeste pris mot dollaren.

Bitcoin Chart

Bitcoin-og-Gullprisen-falt-med-4-prosent-noen-timer-etter-Feds-siste-rentekuttuttalelser-Chart-valutaen

Påvirket alle markeder

Imidlertid ble alle markeder tilsynelatende påvirket av de siste kommentarene fra ulike høytstående tjenestemenn i US Federal Reserve. Raphael Bostic. Presidenten for Atlantas Federal Reserve Bank, samt San Franciscos president – Mary Daly – var blant dem som spådde en forsinkelse i sentralbankens potensielle vending fra sin nåværende pengepolitikk.

Begge filialpresidentene var raskt ute med å avvise ryktene om at Fed ville begynne å kutte rentene når som helst snart. Daly indikerte at «det er fortsatt mye arbeid å gjøre». Og at det «absolutt» ikke er noen hastverk med å redusere rentene.

Krypto Markedsutsikt Selv om disse kommentarene faktisk bør føre til volatilitet i risikable markeder som krypto. Eller til og med Wall Street, bør gull faktisk bli skånet. Videre, gitt dets status som en trygg havn, kan prisen mot dollaren øke etter slike kommentarer.

Imidlertid steg den grønne seddelen faktisk mot andre valutaer. Dette skyldes at høyere renter fører til færre lån og mindre billig penger, i det minste teoretisk sett.

Likevel er kryptomarkedet fortsatt dypt i rødt på daglig basis. Men har hentet seg noe inn siden bunnene sett i går kveld. Til syvende og sist forlot mer enn 250 milliarder dollar markedet innen timer på et tidspunkt. Men det er noen lovende signaler for de kommende ukene. Viktigst av alt er Bitcoin-halveringen planlagt å finne sted om bare dager. En begivenhet som historisk sett er sterkt ansett som en katalysator for en ny oppgang, i det minste historisk sett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display