Krypto Nyheter

Interessen fra venturekapital for Bitcoin-startups har eksplodert

Interessen fra venturekapital for Bitcoin-startups har eksplodert

Interessen fra venturekapital for Bitcoin-startups har eksplodert. Antallet VC-avtaler for Bitcoin-selskaper økte kraftig i fjor, i motsetning til den bredere kryptoindustrien.

Tross nedgangen i venturekapitalaktivitet generelt, økte finansieringen for Bitcoin-startups mer enn fire ganger i 2023, ifølge en ny rapport.

Forskning fra Trammell Venture Partners (TVP). Viser at antallet Bitcoin-nativt forhåndsfinansierte avtaler økte med 360 prosent i fjor, mens antallet finansierte Bitcoin-selskaper økte med 56,9 prosent.

TVP’s fredagsrapport

VC-finansiering eksploderer på Bitcoin Som forklart i TVP’s fredagsrapport. Er et «Bitcoin-nativt selskap» et selskap hvis produktsuksess er gjensidig tilpasset Bitcoin-nettverket. Og som er grunnlagt på prinsippet om at BTC er «den globale pengebeholdningen for fremtiden.»

Dette inkluderer oppstartsbedrifter på tidlig stadium, men ikke senere stadier, Bitcoin-gruvearbeidere og «krypto»-orienterte selskaper.

Mens det absolutte antallet Bitcoin-venturmilliarder investert falt med -12,5 prosent. Til 305 millioner dollar i 2023, steg antallet Bitcoin-venturavtaler med 69,2 prosent. Til sammenligning var de tilsvarende tallene for kryptoindustrien -64,5 prosent og -35,3 prosent respektivt.

20 ganger flere

Kryptoveneturavtaler er fortsatt omtrent 20 ganger flere enn Bitcoin-avtalene, selv om økningen av sistnevnte var betydelig i fjor. Noen av fjorårets store investorer inkluderte General Catalyst, Y Combinator og Draper Associates. Tidligstadiet VC-selskapet drevet av den langvarige Bitcoin-entusiasten Tim Draper.

«Mens 2023 var et utfordrende år for det bredere venturekapital-landskapet. Tålte Bitcoin-nativsektoren ikke bare stormen, men styrket seg,» skrev TVL til X på fredag, «Fremtiden ser lys ut for Bitcoin-nativstartups.»

Økningen i Bitcoin-utvikling Veksten i finansiering sammenfaller med en gjenopplivning av utvikleraktivitet på Bitcoin det siste året. Utløst av nye teknologiske muligheter oppdaget på nettverket. Dette inkluderer NFT-protokollen Ordinals, Bitcoin-datamaskinparadigmet BitVM, og den kommende «Runes»-protokollen – som vil tillate effektive tokens å bli utstedt på Bitcoin.

Aktiviteten for Ordinals begynte å stige igjen denne uken, akkurat som gjennomsnittskostnadene for transaksjoner på Bitcoin. Økende gebyrer har flere utviklere på jakt etter måter å bygge mer effektive Bitcoin-lag 2-løsninger på. For å muliggjøre mer effektive overføringer, og finansiering beveger seg i den retningen.

Fremover

Som vi ser fremover, er det klart at Bitcoin-nativsektoren har mange spennende muligheter i vente. Med en stadig økende støtte fra både investorer og utviklere, ser fremtiden lys ut for Bitcoin. Og dets økosystem av nyskapende startups og teknologier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display