Hvem er

Hvem er Tim Draper

Hvem er Tim Draper

Hvem er Tim Draper. Timothy Cook Draper ble født den 11. juni 1958 i California, USA. Han kommer fra en familie med sterke bånd til forretningslivet, da hans far, William Henry Draper Jr. Var en kjent risikokapitalist og grunnla Draper & Johnson Investment Company. Draper ble utsatt for forretningsverdenen fra en tidlig alder og utviklet en interesse for entreprenørskap og investering.

Han fullførte sin utdanning ved Stanford University, hvor han oppnådde en bachelorgrad i elektronikk og en MBA-grad fra Stanford Graduate School of Business. Draper hadde allerede en sterk teknologisk forståelse og et talent for å identifisere lovende forretningsmuligheter.

Investeringer

Etter å ha fullført sin utdanning begynte Draper å jobbe for sin fars investeringsselskap. Han spilte en aktiv rolle i utviklingen av selskapet og var med på å bygge det opp til å bli en betydelig aktør innen risikokapital. I 1985 grunnla han sin egen risikokapitalfond, Draper Associates, som investerte i en rekke vellykkede teknologiselskaper.

Draper har gjort flere betydelige investeringer som har bidratt til å forme teknologibransjen. Her er noen av hans mest fremtredende investeringer, sammen med årstall og beløp investert og solgt for:

Selskaper

SelskapÅrstall investertBeløp investertÅrstall solgtBeløp solgt
Hotmail1996$10 millioner1997$400 millioner
Baidu2001$5 millioner
Skype2004$7 millioner2005$2.6 milliarder
Twitter2011
SolarCity20062016$2.6 milliarder
AngelList2010
DocuSign2012
Coinbase2013
Robinhood2013
Ring20132018$1.2 milliarder
Twitch2014$970 millioner
SpaceX2006
Tesla2006
Ancestry.com
Cruise Automation2016
PrettyLitter

Interessen for kryptovaluta

En av de mest bemerkelsesverdige aspektene ved Timothy Drapers karriere er hans sterke interesse for krypto

valuta. Han har vært en tidlig og fremtredende tilhenger av kryptovalutaer som Bitcoin og har gjort flere betydelige investeringer i denne sektoren.

Bitcoin

I 2014 Tim Draper kjøpte 30 000 Bitcoin på en auksjon arrangert av det amerikanske justisdepartementet i 2014. Denne auksjonen fant sted etter at myndighetene hadde beslaglagt Bitcoin som tilhørte Silk Road, en beryktet nettmarkedsplass for ulovlige varer og tjenester.

Tim Draper ikke hadde noen tilknytning til Silk Road eller noen ulovlige aktiviteter som fant sted der. Han kjøpte Bitcoin som var beslaglagt av myndighetene og ble solgt på lovlig vis gjennom auksjonen.

Hans støtte til kryptovalutaer har også kommet til uttrykk gjennom hans visjon om å «splitte» deler av California. I 2018 lanserte Draper en kampanje kalt «Cal 3», som hadde som mål å dele California opp i tre separate stater. Han argumenterte for at splittelsen ville gi bedre styring og økonomisk vekst, og at kryptovalutaer kunne brukes som en effektiv betalingsmetode.

Blockchain

Draper har også vært en forkjemper for blockchain-teknologi og potensialet den har til å revolusjonere ulike bransjer. Han tror at desentraliserte applikasjoner (DApps) og smarte kontrakter vil spille en viktig rolle i fremtidens økonomi og samfunn.

I følge forbes, skal han være verdt 1,2 billioner dollar

Liste

Forbes ListsPersonal Stats
#2324 Billionaires (2022)Dropped off in 2023Age65
#10 Crypto Rich List (2021)Source of Wealthcryptocurrency
ResidenceAtherton, California
CitizenshipUnited States
Marital StatusMarried
Children3

kilder: Forbes Wikepdia DFJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display