AI-Teknologi

AI-kameraer registrerer sjåfører som bruker telefonen

AI-kameraer registrerer sjåfører som bruker telefonen

AI-kameraer registrerer sjåfører som bruker telefonen. Nye AI-kameraer har blitt montert i varebiler for å filme bilister. Bilister som bruker telefonene sine mens de kjører. Eller kjører uten å bruke sikkerhetsbelte.

Under en 12-timers undersøkelse i mars fant South Gloucestershire Council 150 personer som ikke brukte sikkerhetsbelter og syv bilister som var distrahert av mobiltelefonene sine.Rådgiver for veisikkerhet i kommunen, Pamela Williams, sa: «Vi tror at bruk av teknologi som dette vil få folk til å seriøst vurdere kjøreatferden sin.»
Tallene viser at veiene i South Gloucestershire i 2023. 425 personer ble skadet. Og 69 ble alvorlig skadet, eller døde.

Varebil med AI-Teknologi

AI-kameraer registrerer sjåfører som bruker telefonen - varebil_valutaen.png

Festet til varebiler

Montert kunstig intelligens. Ble festet til varebiler under undersøkelsen. Enhetene så på passerende kjøretøy og analyserte om bilister brøt veitrafikkloven.

Når man identifiserte enpotensiell overtredelse, sendte veioperatørene bildene videre for gjennomgang. De spesielt opplærte veioperatørene gjennomgikk bildene. Veimyndighetene utstedte ingen bøter. Hvis det ikke ble oppdaget overtredelser. Slettet systemet automatisk bildene.

Myndigheten sa at de bare brukte teknologien til undersøkelsesformål, og ikke til håndhevelse.

Veisikkerhetsoffiser, Dave Adams, var involvert i den første undersøkelsen i området. Han sa: «Dette er en undersøkelse slik at vi kan forstå føreradferd som faktisk vil passe inn med andre deler av vår veisikkerhetsstrategi for å hjelpe til med å gjøre veiene våre tryggere.»

Ms. Williams uttalte følgendet. «Distraherte sjåfører». Eller de som ikke bruker sikkerhetsbelter. Medvirker til at folk blir drept på veiene.

«Sammen med partnerne våre ønsker vi å redusere slik farlig kjøring og redusere risikoen for både førerne og andre mennesker.»

Dødsfallene ‘forblir høye’ Dr. Jamie Uff, Aecoms ledende forskningsprofesjonelle som håndterer implementeringen av teknologien, sa: “Til tross for innsatsen fra veisikkerhetsorganisasjoner for å endre atferd gjennom utdanning, forblir antallet mennesker drept eller alvorlig skadet som følge av disse usikre kjørepraksisene høyt.

«Bruken av teknologi som dette gjør det enkelt å oppdage disse atferdene og gir verdifull innsikt til politiet og beslutningstakerne.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display