Blockchain

Hva er en Blockchain-utvikler og hvordan blir jeg en

Hva er en Blockchain-utvikler (og hvordan blir jeg en)?

Hva er en Blockchain-utvikler (og hvordan blir jeg en)? Mange misforstår blokkjeder—selv de med en sterk forståelse av teknologiske konsepter. Av denne grunn kan det å gå inn i eller overgå til blockchain-utvikling virke utfordrende. Men blockchain-teknologi er mindre mystisk enn dens rykte antyder. Artikkelen nedenfor avmystifiserer blockchain-teknologi og utvikling for alle nivåer av ekspertise. Les videre for å lære mer om karriereveier, jobbkrav og vanlige spørsmål.

Hva er en blockchain?

En blockchain er en type database brukt til å lagre og organisere informasjon. Tradisjonelle databaser arrangerer informasjon i rader og kolonner som utgjør tabeller. Dette gjør informasjonen lett gjenkjennelig for datamaskiner. Med blockchains blir informasjon derimot digitalt formatert og samlet i klynger eller blokker. Hver blokk har en begrenset lagringskapasitet.

Når denne kapasiteten er nådd, lukkes blokken og lenkes til den forrige blokken via kryptografi, og skaper en kjede. Kryptografi lager en uforanderlig tidsstempel når en blokk lenkes til en annen. Denne permanente registreringen bekrefter nøyaktigheten av sensitiv informasjon som transaksjoner. Tradisjonelle databaser er derimot vanligvis kontrollert av en sentral autoritet. Sensitiv data kan administreres og vedlikeholdes av en organisasjon eller administrator.

Forskjellige typer blockchain-arkitekturer og deres definisjoner:

Blockchain Arkitektur TypeDefinisjon
OffentligOffentlige blockchains er tillatelsesfrie og desentraliserte. Alle kan delta. Disse typene blockchains tillater alle noder (enheter som servere eller datamaskiner) å ha lik tilgang til blockchain. Offentlige blockchains brukes vanligvis til gruvedrift og utveksling av kryptovaluta. Bitcoin er en offentlig blockchain.
PrivatPrivate blockchains kalles noen ganger forvalte blockchains. De er tillatte, noe som betyr at en enkelt enhet kontrollerer blockchain. Denne myndigheten bestemmer hvilke funksjoner hver node har tillatelse til å utføre. Hyperledger Fabric er en privat blockchain som gjør det mulig for bedrifter å utvikle blockchain-løsninger og produkter.
KonsortiumKonsortium blockchains administreres av en gruppe organisasjoner i stedet for bare én. For eksempel tillater Global Shipping Business Network Consortium forsyningskjedemedlemmer å samarbeide sømløst.
HybridHybrid blockchains kontrolleres av en enhet, likt en privat blockchain. Forskjellen mellom de to er at hybrid blockchains inkluderer et nivå av tilsyn fra en offentlig blockchain. Ripple, en valuta utvekslingsplattform for bedrifter, er et eksempel på en hybrid blockchain.

Hva er blockchain-utvikling?

Blockchain-utvikling refererer til bygging, vedlikehold og design av blockchain-applikasjoner og systemer. Overordnet sett søker det å bruke de unike egenskapene til blockchain-teknologi for å løse problemer og skape muligheter.

Et eksempel på innovativ blockchain-utvikling er smartkontrakter. Smartkontrakter er dokumenterte avtaler mellom to parter, akkurat som vanlige kontrakter. I motsetning til vanlige kontrakter, er smartkontrakter programmer som er lagret på en blockchain. Disse programmene utløses kun når begge parter oppfyller de avtalte vilkårene og betingelsene. Denne automatiserte samsvaret sikrer korrekt gjennomføring av en kontrakt i sanntid.

Å sammenligne smartkontrakter med parkeringsautomater er en god måte å forstå deres nytteverdi på. Du setter inn riktig betaling og mottar parkeringsvalidering som tilsvarer den betalingen. Det er ikke behov for tredjeparts involvering, som en kasserer, fordi avtalen er fast.

Hva gjør en blockchain-utvikler?

En blockchain-utvikler er en programvareutvikler som fokuserer på blockchain-teknologi. Utviklere programmerer, utvikler og tester programvare og systemer. Det er to hovedtyper av blockchain-utviklere:

 1. Kjerne blockchain-utvikler. Kjerne blockchain-utviklere utvikler og vedlikeholder arkitekturen til blockchain-systemer. De designer protokoller, utvikler sikkerhetsmønstre og overvåker nettverket som helhet.
 2. Blockchain-programvareutvikler. Blockchain-programvareutviklere bygger applikasjoner på eksisterende blockchain-plattformer. De håndterer front-end og back-end utvikling, design og vedlikehold.

Hva er fordelene med å bli en blockchain-utvikler

Etterspørselen etter blockchain-utviklere er høy fordi de arbeider med nyskapende og spennende teknologi. Som et resultat er jobbmulighetene i dette feltet mange. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics ( BLS) anslår en vekst på 22 prosent i programvareutviklingsjobber mellom 2020 og 2030. Studier antyder at blockchain-markedet vil nå over 39 milliarder dollar innen 2025.

Å tilegne seg ferdigheter innen en raskt voksende teknologi kan gjøre deg til en mer konkurransedyktig jobbkandidat. I tillegg er lønningene for mange blockchain-utviklere høye. Glassdoor rapporterer en gjennomsnittlig årslønn på 119,780 dollar for blockchain-utviklere i USA.

Hvordan bli en blockchain-utvikler

Hvis du er helt ny i blockchain-industrien, vil du sannsynligvis starte med å lære å kode. Mange blockchain-utviklere begynner karrierene sine med grader i informatikk eller informasjonsteknologi. Når du har oppnådd grunnleggende kunnskap om programvareutvikling og dataprogrammering, vil du fokusere på å spesialisere deg innen blockchains. Den følgende seksjonen utforsker tre tiltak for kommende utviklere og de som går over til blockchain-utvikling fra en relatert rolle.

Høykvalitets Kurs som Kan Berike CVen Din

Det finnes mange høykvalitets kurs som gir deg sertifikater du kan legge til på CVen din. En av de mest anerkjente aktørene er Harvard, som tilbyr gratis kurs innen blockchain-teknologi.

BLOCKCHAIN SPECIALIZATION

Coursera, i samarbeid med University of Buffalo, tilbyr en spesialisering i blockchain. Dette kurset består av fire moduler:

 1. Blockchain Basics
 2. Smart Contracts
 3. Decentralized Applications
 4. Blockchain Platforms

For å få utstedt et sertifikat, må du betale en liten sum på noen tusen kroner. Dette er imidlertid rimelig sammenlignet med kurs hvor man ikke er sikker på kvaliteten eller hvor seriøst de blir tatt av arbeidsgivere. Harvard har et velkjent navn og høy status.

Det aller viktigste er likevel ikke sertifikatet, men at du forstår og kan utføre det du har lært.

1. Forstå det grunnleggende om blockchain

Først må du få en grunnleggende forståelse av blockchain-teknologi. Å bygge grunnleggende kunnskap vil forberede deg på mer avanserte emner og spesialiseringer. Det er likt som å måtte kjenne til grunnleggende matlagingsprinsipper før du prøver å lage en komplisert rett. Du kan starte med et nybegynnerkurs som Introduksjon til Blockchain-teknologier.

  Deretter bygger du ferdighetene dine (og forbedrer CV-en) gjennom kurs, sertifiseringer eller en grad i informatikk. Det finnes mange forskjellige veier til å bli en blockchain-utvikler, så ta deg tid og finn den som passer deg.

  2. Lær nødvendige ferdigheter

  Listen nedenfor dekker noen kjernebegreper for blockchain-utviklere.

   Programmering. Som nevnt ovenfor, vil koding være grunnlaget for din ekspertise innen blockchain-utvikling. Nybegynnere kan lære grunnleggende koding med kurs som Duke Universitys Programming Fundamentals.

   Programmeringsspråk. Utvid ferdighetssettet ditt ved å lære noen av de vanligste programmeringsspråkene som brukes av blockchain-utviklere. Python er et av de mest populære språkene innen blockchain-utvikling på grunn av dets allsidighet. Googles Crash Course on Python er en høyt ansett introduksjon til det.

   Kryptografi. Kryptografi er en integrert del av blockchain-teknologi. Det beskytter sensitiv informasjon ved å sikre at innholdet i en melding kun kan sees av den tiltenkte mottakeren. De som er interessert i å lære mer om kryptografi eller bli sertifisert i kryptografi, kan vurdere Cryptography 1 fra Stanford University.

   Smartkontrakter. Som nevnt ovenfor, er en smartkontrakt et program lagret på blockchain. Automatisert samsvar gjør det mulig for to parter å gjennomføre avtaler uten en mellommann. Hvis du ønsker å jobbe med smartkontrakter, kan det være lurt å bli sertifisert i smartkontraktutvikling. Det andre kurset i Blockchain Specialization-serien fokuserer på ekspertise innen smartkontrakter.

   Datastrukturer. For at blockchain-utviklere skal kunne bygge og implementere nettverk vellykket, må de kunne arbeide med en rekke datastrukturer, som Merkle-trær. Lær mer om vanlige datastrukturer og hvordan du implementerer dem med Data Structures Specialization tilbudt av University of California San Diego.

   Blockchain-arkitekturer. Å forstå hver type blockchain-arkitektur er nyttig for å identifisere et karrierefokus. For tiden er det fire typer blockchain-arkitekturer: offentlige, private, konsortium og hybride.

   Gjennom kurset Blockchain: Foundations and Use Cases kan kommende blockchain-utviklere utvide sin kunnskap om blockchain-arkitektur, applikasjoner og bruksområder.

   De viktigste ferdighetene for å bli en blockchain-utvikler:

   FerdigheterDetaljer
   ProgrammeringsspråkKunnskap om språk som Solidity (for Ethereum), JavaScript, Python, og C++.
   Forståelse av Blockchain-arkitekturInkluderer kunnskap om konsensusmekanismer, desentralisering, kryptografi, og smarte kontrakter.
   Utvikling av smarte kontrakterErfaring med å skrive, teste og distribuere smarte kontrakter, spesielt på Ethereum.
   KryptografiDyp forståelse av kryptografiske prinsipper som hash-funksjoner, asymmetrisk kryptering, og digitale signaturer.
   Desentraliserte applikasjoner (DApps)Erfaring med å bygge og vedlikeholde DApps.
   DatabasestyringKunnskap om både tradisjonelle databaser (SQL) og desentraliserte databaser.
   ProblemløsningEvne til å tenke kritisk og løse komplekse problemer.
   TeamarbeidSamarbeidsevne er viktig, da mange blockchain-prosjekter krever tett samarbeid med andre utviklere og interessenter.
   Kontinuerlig læringBlockchain-teknologien utvikler seg raskt, så kontinuerlig læring og tilpasning er nødvendig.
   Forståelse av økonomi og finansGjerne en grunnleggende forståelse av økonomiske prinsipper og finansmarkeder, da mange blockchain-prosjekter er knyttet til disse områdene.

   Kurset er gratis, men beviset koster noen tusen. Her ligger linken til Harvard Kurset.

   Gjør deg kjent med blockchain-utviklingsindustrien

   Selv om blockchain-utvikling er en spesialisering, omfatter det flere fokusområder. Vurder å velge noen av emnene som vekket din interesse fra listen over relevante ferdigheter ovenfor. Å lese blogger eller se YouTube-videoer om den spesialiseringen kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert på bransjetrender og etterspurte ferdigheter. Du kan også følge bransjeledere på sosiale medier innen ditt ønskede interessefelt.

   Legg igjen en kommentar

   Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

   You have not selected any currencies to display