Saitama

Jeg fant Saitama Inu i en gammel wallet

Jeg fant Saitama Inu i en gammel wallet

Jeg har handlet krypto, siden 2014. I begynnelsen, ja da skal jeg være helt ærlig, å si at jeg ikke tok det så veldig hardt med passord og seed phrase. Lagring av disse, siden dette var relativt nytt. Var jeg virkelig ikke klar over at enkle små investeringer i det som kalles shitcoins, eller token kom til og bli verdt noen. Selv om at jeg da kjøpte det som jeg da, mente hadde et bra potensiale til verdistigning. 2014 er nå 9 år siden. Jeg har skiftet telefon opp igjennom årene, og da skjedde det ikke at jeg brukte den samme crypto walletten. Men, opprettet nye, etter hvert. Noe som har resultert, i skjulte overraskelser. Men hvor mye er denne overraskelsen verdt? Eller er kanskje løpet kjørt?

Tilfeldigvis

Det var tilfeldig at jeg fant eller ble klar over at jeg hadde, denne walletten. Jeg var hos mobilrep i Molde, med en knust telefon jeg hadde. Det vil si at det var displayet som var knust. Og jeg spurte hvor mye de skulle ha for og skifte skjerm på telefonen. Det var en sum på i underkant av 40 000 kroner. På en Samsung note jeg hadde. Det var ikke en wallet jeg opprinnelig skulle sjekke. Men et dokument jeg har tatt bildet av. Jeg syntes det var vel dyrt, for en telefon jeg ikke skulle bruke. Men jeg fikk tilbudet, om at han skiftet skjerm for så og bytte det tilbake igjen. Mot at jeg betalte for jobben. Noe som var betraktelig billigere, og et tilbud jeg takket ja til.

Scrollet meg igjennom

Jeg begynte da og scrolle meg igjennom telefonen på søk etter det dokumentet jeg mente jeg hadde tatt bildet av. Jeg gikk så, tilfeldigvis inn på screenshot. Der var heller ikke det dokumentet. Men jeg har tatt bildet av en transaksjon jeg hadde gjort, for noen år tilbake i tid. Der var det en adresse, jeg tenkte ikke så veldig mye over det. Men jeg valgte og ta et bildet av den transaksjonen, med min telefon. Jeg tenkte egentlig ikke så veldig mye over det. Skjermen ble skiftet tilbake, og jeg dro hjem.

Sjekket adresse

Da jeg låg i sengen, tenkte jeg at jeg skulle sjekke adressen jeg hadde tatt bildet av på etherscan. Noe som jeg gjorde. Og noe som fikk meg til og oppdage en god del, av mine forrige år. Som blant annet innebar, at jeg har handlet en god del Saitama. Rettere sagt 6438 030 999.0685 Saitama. Det var jo en gledelig overraskelse. Siden jeg fant passordet til walletten, og tilgang til Saitamaen min jeg hadde kjøpt via coinbase wallet. Og der ligger Saitamen.

Hva var passordet?

Det var en ting og finne en wallet, en annen ting er og finne passordet. Hadde jeg skrevet det ned? Eller har jeg kastet alt? Hvordan ligger dette an? Er alt borte? Jeg hadde heldigvis en back up. Noe som gjordet at jeg kom meg inn på walleten og fikk se mitt tidligere kjøp. Da var i vert fall steg 1 i boks.

Skjermbildet av min Coinbase Wallet

Jeg fant Saitama i en gammel wallet.png

Et stort MEN

Saitama Inu ble kom til verden, 9 mai 2021. Og jeg kjøpte den 29 oktober 2021. Så jeg var da, relativt tidlig ute. Det er riktignok en bra og være tidlig ute., Men det er også et veldig stort men her. Fordi, at Saitama Inu, heter ikke lenger Saitama Inu men Saitama, eller Saitama Token. Den har nå gått over i fra V1 versjonen til V2 versjonen. Noe som gjør at per definisjon, så er det likegyldig hvor mange Saitamaer, eller Saitama Inu, jeg har. Siden jeg ikke kan gjøre noe med de, uansett.

Saitama V1 til Saitama

Saitama V1 ble til Saitama V2 28 Juni, 2021. Det skal egentlig ikke ha så veldig mye og si, bortsett fra en ting. Og det er at dette har skulle skjedd automatisk. En Airdrop, skulle komme uten at man slapp og tenke over dette. Jeg skulle rettere sagt, hatt Saitama i sin rette form i skrivende stund. Noe som jeg da ikke har. Og noe som endte opp, med at jeg måtte sjekke om jeg har mistet investeringene mine, og om alt har gått tapt. Det viste seg og være lettere sagt en gjort.

Manuelt

Det man kan gjøre om, dette ikke har skjedd automatisk. Det er og gjøre det manuelt. At man tar adressen/kontrakten til Saitama. Det vil si, den nye og importerer den inn i coinbase wallet, så skal det da være mulig og konvertere den. Noe som jeg prøvde å gjøre, uten og lykkes. Jeg begynte å google, mer og mer og mer. Uten noe helt klart resultat på hvorfor det ikke gikk. Jeg sendte to eposter til Saitama help desk. Uten og få noe svar. Så til slutt, tok jeg kontakt med Coinbase, ved og sende de en melding på X. Der fikk jeg endelig svar, og de skulle sjekke det opp. Jeg begynte å øyne et lite håp, om at jeg skulle få kontroll over denne digitale, kryptovalutaen. Men det endte opp, med et negativt svar. Og det var at de hadde avsluttet Airdroppen, og takket meg for forståelsen. Men var dette game over?

Endelig kontakt

Til slutt, fikk jeg endelig kontakt med Saitma. Jeg fortsatte og google, og det viste seg at det var flere som har hatt problemer med og få erstattet sin Saitama Inu, til Saitama. Og at de hadde måtte gjøre dette manuelt, eller sende wallet adressen sin til dem. Det som var problemet, var at jeg såg at disse innleggene var over ett år gamle. Men jeg valgte allikevel og sende en melding til de, på Reditt. Jeg var, ganske pessimistisk på dette. Og tenkte at jeg ikke kom til og få noe svar. Men plutselig så tikket det inn en melding i fra Saitama sin offisielle Reditt profil.

Svar i fra Saitama

Jeg fikk endelig, svar i fra Saitama. Og det var både gode å dårlige nyheter. Den gode nyheten var at jeg fikk klarhet i hva som har skjedd, og om de hadde stoppet Saitama konverteringen. Eller ikke. Svaret kom ikke helt i klartekst. Men gjorde meg optimistisk

Sende over adressen

Svar i fra Saitama konvertering.png

Adressen

Jeg fikk med andre ord, beskjed om og sende de adressen til walleten min, slik at de i det minste ser at jeg har spurt om denne Airdroppen. Selv om at det skal skje automatisk. Dette ga meg et stort håp om at jeg skal kunne få tilbake investeringene mine en gang i fremtiden. Jeg var og veldig tidlig ute, med og kjøpe Saitama Inu. Men, jeg fikk et svar til og.

Pause

Høye fees

Det som er årsaken til at Saitama ikke har fullført all Air droppen, var vist nok på grunn av høye fees. Dette gjør de i følge Saitama. Den høye avgiften som betales igjennom etherum nettverket, gjør at mange som har investert i Saitama, «mister» veldig mange Saitamaer når de konverteres. og prøvde da å unngå at dette skal skje. Ved å vente til Saitamaen blir mer verdt. Får jeg har ett svar til, jeg har lyst til og vise deg.

Måneder

Ventetid

Nå gjelder det med andre ord og vente, å håpe på at Saitama noe gang blir verdt mer og at de greier og fjerne en null. I så fall, så skal det da, i følge Saitama bli nye Airdrops. Slik at de som enda ikke har fått konvertert V1 til V2, får det. Blir dette gjennomført, er dette utelukkende gode nyheter om man ser på det i fra et investerings perspektiv. Man får med andre ord, så mister man ikke så veldig mange Saitamaer igjennom konverteringen. Men hvor mye penger dreier det seg egentlig om, for mitt vedkommende?

Utregning

Det er selvfølgelig ikke de aller største summene det dreier seg om. Men det var en helt ok profitt i forhold til investeringen. Men får og finne ut hvor mye penger dette blir, så må vi først se på hvordan de konverteres. Det er fordi at denne konverteringen er en på ett tusen. Det vil si, at man må dele Saitam Inu på ett tusen, for og få andel Saitama man sitter igjen med. For mitt vedkommende så blir det da. 6438 030 999.0685/1000=6 438 030,9990685. Om disse, noen gang blir konvertert, så skal jeg da sitte igjen med 6 438 030,9990685 Saitama. Men hvor mye er det egentlig verdt?

Potensielle fremtidige beholdning

Etter og ha regnet det ut, ovenfor og så brukt Saitama kalkulatoren på Coingeco. Så skal min nåværende Saitama beholdning, om den har blitt konvertert. Være verdt følgende 4096,969786877221 amerikanske dollar. Det er da nesten 4100 dollar. Omregnet i Norske kroner blir det da, etter dagens kurs. 43 951,39 norske kroner. Noe som er en grei andel lommepenger.

Min Saitama Beholdning

Konvertering

Ovenfor, så har jeg tatt min fremtidige Saitama beholdning og lagt den inn i Saitama konverteren på Coingeco. Når jeg la inn tallene, var altså kursen til Saitama som bildet viser 0.00063665 dollar, for en Saitama. Og skjer konverteringen, å det som har blitt skrevet til meg stemmer. At de venter på at en null til må fjernes for at konverteringen skal tre i kraft. Ja, da er det bare å gange det opp med, en null mindre. Er det da, kun det å ha tålmodighet som gjelder. Men man må, trekke fra litt i fee, som går under konverteringen. Det er ikke tatt hensyn til den i denne utregningen. Uansett, litt lommepenger er det som sag. Men for nå, så får jeg egentlig bare vente og se, hva som skjer i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *