BitcoinKrypto Nyheter

Den forestående historiske halveringen av Bitcoin

Den forestående historiske halveringen av Bitcoin

Den forestående historiske halveringen av Bitcoin, som forventes å skape uro i kryptoprisene, er nært forestående! For ikke så lenge siden skrev Jay Newman, en erfaren porteføljeforvalter hos Elliott Management, og Richard Carty, en ledende direktør hos Morgan Stanley, i en tankevekkende kommentar i Financial Times. De påpekte den bekymringsverdige advarselen fra det amerikanske finansdepartementet til Kongressen i fjor. Hvor det ble fremhevet at digitale instrumenter, forankret i dollaren, stablecoins og kryptobørser, utgjør betydelige risikoer for det finansielle systemet.

Kina gjennomførte harde tiltak mot Bitcoin

Mens Kina gjennomførte harde tiltak mot Bitcoin, Ethereum, XRP, og andre kryptovalutaer i 2021. Har de samtidig drevet kryptomarkedet i Hong Kong. Det, ved å etablere et lisensregime for Bitcoin, kryptovalutaer og såkalte stablecoins som er knyttet til den amerikanske dollaren. Dette følges av en utvidelse av forsøket med den digitale yuanen (CBDC) til byen.

Federal Reserve og amerikanske lovgivere

Samtidig har både Federal Reserve og amerikanske lovgivere. Valgt å utsette beslutningen om å innføre en digital dollar. Delvis på grunn av motstand fra republikanere som frykter at det kan føre til statlig overgrep.

Hong Kong

«Uheldigvis for USA og dets allierte, mens hendelsene som nå utfolder seg i Hong Kong eskalerer. Vil krypto-stablecoins kontrollert av KKP og tilhørende plattformer for overføringer. Effektivt underminere evnen til amerikanske og andre vestlige regjeringer til å håndtere uønskede aktører gjennom økonomiske sanksjoner,» bemerket Newman og Carty i deres dyptgående analyse.

Stablecoins

Det globale markedet for stablecoins har utvidet seg betydelig, overstigende en verdi på over 100 milliarder dollar på kort tid. Tilsvarende har Kinas digitale yuan. Opplevd en imponerende økning til rundt 250 milliarder dollar i transaksjonsvolum, ifølge uttalelser fra landets sentralbankguvernør Yi Gang i juli, som ble rapportert av Reuters.

Krypto-dollaren

«Selv om det kanskje ikke virker som mye i dag, er det verdt å reflektere over at krypto-dollaren og dollarbaserte offshore-overføringssystemene i Hong Kong. Ligner på den amerikanske nasjonalgjelden – de virker ubetydelige inntil de plutselig ikke gjør det. Som Hemingway kanskje ville ha formulert det. Kan KKP-drevet krypto-adoptering og -fasiliteter skje gradvis, men plutselig kan det bli en ny standard,» reflekterte Newman og Carty videre i deres tankevekkende observasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *