Hva er

Hva er Etherum

Hva er Etherum

Ethereum ble lansert 30 juli 2015. Ethereum er en plattform, innen blockchain som har blitt og fortsatt blir, kontinuerlig utviklet og forbedret siden lanseringen.

Når man hører navnet Etherum, er det lett og tenke på en kryptovaluta. Noe som i og for seg er helt korrekt. Men, Etherum er mer en hva bare en kryptovaluta. Mye mer.

Vitalik Buterin

Skaperen av Etherum, heter Vitalik Butering. Vitalik, en Russisk – kanadisk programmerer, som skapte Etherum som 19 åring.

Han ble født 31, Januar 1994, i Kolomna i Russland. Der bodde han og familien før de emigrerte til Canada når Vitalik var 6 år gammel der foreldrene var på søken etter mulighetene for jobb.

Når Vitalik Buterin, begynte på barneskolen, utmerket han seg i Matematikk, programmering og økonomifag. Det endte opp med at han ble satt i en klasse for begavede barn.

Etter Videregående, gikk han på Waterloo universitet.

Vitalik Buterin er en viktig stemme innen kryptovaluta og samfunnet innen kryptovaluta. Han har skrevet flere artikler og bøker om emnet. Han også har holdt foredrag på konferanser over hele verden. I tillegg har han mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid, inkludert World Technology Award for IT Software i 2014.

Bitcoin Magazine

Vitalik, var også med på og grunnlegge magasinet «Bitcoin Magazine«, tilbake i 2011. Og i 2015 lanserte Buterin Ethereum sammen med Gavin Wood, Charles Hoskinson, Anthony Di Iorio og Joseph Lubin.

Vitalik har også vært involvert i flere andre kryptovalutaprosjekter, inkludert

Bitcoin Magazine og Ethereum Foundation. Han er kjent for å være en sterk forkjemper for desentralisering og blockchain-teknologi, og han har uttalt at hans mål er å skape et mer rettferdig og desentralisert samfunn gjennom bruk av kryptovaluta.

Bitcoin konferanse

I 2013 ble Buterin invitert til å delta på en Bitcoin-konferanse i San Jose i California. Der møtte han flere av de ledende personene innen kryptovaluta. Det var der han ble inspirert til å utvikle sin egen kryptovaluta. Han begynte å arbeide med Ethereum i 2014.

Vitalik, skal ha en Etherum beholdning på ca 290 000 ETH. Det tilsvarer en verdi på 5 800 000 000. Med en Etherum verdi på 20 000 kroner, tilsvarer beholdningen til grunnleggeren 5 800 000 000 norske kroner

Mest kjent som

Etherum (ETH) er mest kjent blant «vanlige» mennesker, som en kryptovaluta på lik linje med Bitcoin. Det er en valuta som er meget populær, og er hakk i hæl på storebroren bitcoin.

Siden Ethereum er en av de største og mest populære kryptovalutaene etter Bitcoin.

Men Ethereum er kjent for å være mer fleksibelt enn Bitcoin, og gir utviklere muligheten til å programmere smarte kontrakter på plattformen.

Ethereum er bassert på etherum nettverket. Det er en desentralisert, åpen kildekode på en blockchain-plattform som lar utviklere bygge og distribuere desentraliserte applikasjoner (DApps).

Målet til Vitalik Buterin

Han har uttalt at hans mål er å skape et mer rettferdig og desentralisert samfunn gjennom bruk av kryptovaluta. Vitalik ønsket å skape en plattform som gjorde det mulig for utviklere å bygge desentraliserte applikasjoner (DApps). Han ønsket å gi utviklere verktøy og infrastruktur for å lage applikasjoner som ikke var avhengige av sentrale myndigheter eller tredjepartsintermediærer.

Smarte kontrakter

Ethereum ble opprinnelig utviklet for å støtte smarte kontrakter, selvutførende avtaler som kjører på blokkjeden. Med det, menes altså, smarte kontrakter. Dette åpnet opp muligheten for automatisering av en rekke økonomiske og kontraktsbaserte prosesser uten behov for mellommenn.

Skalerbarhet

Ethereum hadde som mål å løse problemene med blokkjedeskalering, slik at plattformen kunne støtte et bredt spekter av applikasjoner og transaksjonsvolum.

Interoperabilitet

Vitalik ønsket også at Ethereum skulle kunne samarbeide med andre blokkjeder og teknologier for å oppnå økt interoperabilitet mellom ulike desentraliserte systemer.

Krypto økonomi

Ethereum hadde som mål å støtte utviklingen av krypto økonomien ved å gi en infrastruktur der tokens og digitale eiendeler kunne bli opprettet, utvekslet og brukt i ulike applikasjoner og tjenester.

Forskjellen på Etherum og Bitcoin

Ethereum og Bitcoin er begge desentraliserte digitale valutaer, men de har noen forskjeller.

En av hovedforskjellene mellom Ethereum og Bitcoin er at Ethereum er mer enn bare en digital valuta. Ethereum er en plattform som gjør det mulig å lage desentraliserte applikasjoner ved hjelp av smarte kontrakter. Smarte kontrakter er programmer som kjører automatisk når visse betingelser er oppfylt.

Bitcoin, derimot, er primært en digital valuta som brukes til å overføre verdier mellom personer uten behov for en mellommann.

En annen forskjell mellom Ethereum og Bitcoin er måten de beregnes på. Valutaen bruker en annen kryptografisk algoritme enn Bitcoin for å beregne transaksjoner og opprettholde nettverket. Ethereum bruker også en annen metode for å belønne minere som opprettholder nettverket.

Ethereum har også en raskere transaksjonshastighet enn Bitcoin, og det er lettere å lage desentraliserte applikasjoner på Ethereum-plattformen på grunn av smarte kontrakter.

Forskjellen på Etherum og Ether

Forskjellen på, Etherum og Ether. Ethereum er en blockchainen som lar utviklere bygge og distribuere desentraliserte applikasjoner (DApps) ved hjelp av smarte kontrakter. Ether, eller ETH, er Krryptovalutaen som brukes på Ethereum-plattformen. Ether brukes til å betale transaksjonsgebyrer og belønne deltakere i nettverket for å validere transaksjoner. Mens Ethereum er plattformen som gjør det mulig å bygge DApps. Ether er med andre ord, kryptovalutaen som brukes på plattformen

Hvor kan man kjøpe Etherum

Etherum kan bli kjøpt, igjennom kryptobørser eller såkalte Wallets. Når man åpner en wallet, setter mann inn penger med et debet eller kreditkort. Når man da har fått penger inn på Walleten, er det bare og sette i gang og kjøpe Etherum for ønsket beløp.

Etherum er viktig

Ethereum er viktig av mange grunner

For det første gjør Ethereum utviklingen av desentraliserte applikasjoner (DApps) gjennom bruk av smarte kontrakter. Dette har potensial til å forandre måten vi tenker på og bruker teknologi på, ved å skape nye og innovative måter å drive virksomhet på.

For det andre har Ethereum en stor og aktiv utvikler fellesskap som fortsetter å jobbe med plattformen for å forbedre den og legge til nye funksjoner. Dette sikrer at Ethereum fortsetter å være en relevant og nyttig plattform for utviklere og brukere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *