Hva er

Hva er stablecoins

Hva er stablecoins

Hva er stablecoins. En stablecoin er en krypto valuta som skal gi prisstabilitet i markedet, som er backet av enten fiat penger eller råvarer. Bitcoin er den mest populære krypto valutaen, men har en utfordring. Og det er at det er veldig store svingninger i prisen, noe som egner seg bra for tradere, men er ikke like egnet som betalingsmiddel med tanke på at prisen svinger så enormt.

Svinger prisen tre tusen dollar, vil tidspunktet du handlet varen på utgjøre stor forskjell på hvor mye du har betalt. All valuta svinger, men Bitcoin kan ha store sprang på relativt kort tid. Noe som da også har mye og si hvor mye du betaler for en vare

Bitcoin pris

Fra 16 juni til 23 juni, har prisen fått en oppsving fra 25 000 til 3000 dollar. Skulle du kjøpt og betalt i bitcoin 16 juni, ser du at du hadde fått mer igjen for samme antall bitcoin i dag, en du gjorde 16 juni. Noe som er meget bra for selger, men litt mindre lønnsomt for kjøper.

Det gapet, er det stablecoin vil gjøre noe med. At de ikke får de voldsomme store prissvingningene. Det skal være mer forutsigbart og bruke som betalingsmiddel i hverdagen, en hva bitcoin er.

Stablecoin tilbyr den samme farten og er like privat og bruke som bitcoin, men skal forsøke å være like stabil som fiat penger.

3 kategorier

Det er en type krypto valutaer som er backet av det som kalles fiat penger, og skal være det samme som en ekte valuta, råvarer som gull å sølv, . Men de fleste stablecoins er backet av den amerikanske dollaren og dollar reserven.

Krypto valutaer som er backet av andre krypto valutaer. De kryptovalutaene som er har megt høy volatilitet skal satablecoinene prøve og holde en mer stabil verdi i markedet. Noe som gir forbrukeren en mer forutsigbar verdi og betale med. Det betyr at de har en større krypto reserve og tilbyr en mindre andel coins.

Stable coin som ikke er backet av noen valuta, og ikke har noen reserve. I stede, på samme måte som en sentralbank. Bruker de en mekanisme for og holde seg stabil. En dollar pegged base coin, gir tilgang til den nødvendige forbruket av den aktuelle valutaen. Den kontrollerer eller tilbyr tilgangen som er nødvendig, men den blir begrenset for ikke og skape store prissprang på flere tusen dollar pr coin.

Stablecoin kan ha et stor innvirkning

Stable coin kan ha store virkninger på det finansielle systemet noe som også myndighetene har begynt å legge merke til. Siden dette markedet er uregulert kan det gi store utfordringer på det regulerte markedet, om det fortsetter og ekspandere. Det har alle rede en market cap på over 130 millarder dollar (Billions). Med en så stor market cap, kan det gi store rystelser i det finansielle markedet.

Forskjellige typer Stablecoins

Tehter (USDT)

Er en av de originale stablecoins. Theter kom til verden i 2014, og er en av de dominerende stablecoins. Det er også en av de største kryåtovalutaene i market cap. Tether er 1:1 og korrelerer med den amerikanske dollaren (USD). Men det er allikevel skepsis blant de høytstående og kontrollerende i samfunnet, når det kommer til denne kryptovalutaen.

USD Coin (USDC)

Dette er også en USD pegged krypto valuta som har 1: ratio. Også USD Coin er på top 5 i kryptovaluta markedet, når det kommer til marked cap. USDC er et resultat av et samarbeid mellom. Coinbase og Circle. USD Coin er også backet av fiat USD reserver.

True USD (TUSD)

Dette er en relativt ny valuta, og kom til verden i 2018. Og den er splittet mellom ,ange kontoer å er holdt av diverse selskaper. Den har og greid og holdt USD/TUSD ratio 1:1 i mange år. Kryptovalutaen er blant de 50 største kryptovalutaene i market cap.

Binance USD (BUSD)

Binance er en kjent stablecoin som har en ratio på 1:1 til den amerikanske dollaren. Dette kryptovalutaen ble skapt, av Binance. Som er den kryptobørsen som har det største volumet når det kommer til krypto trading. Denne kryptovalutaen blir også gitt ut til de som bruker kryptobørsen, i form av belønninger. Samt at man også kan handle den, noe som gir den en konstant strøm av nye holdere, og kan føre til en boost for kryptovalutaen.

Dai (DAI)

En kryptovaluta som er backet av kryptovaluta, basert på Etherum er den allikevel linket (fixed) til prisen av den amerikanske dollaren. Dai, er en av top 10 kryptovalutaer i 2023 når det kommer til market cap

Magic internet money (MIM)

Magic Internet Money (MIM har og en 1:1 rtio, peged til den amerikanske dollaren. Den har hatt noen prisvingninger men, blir allikevel sett på at den holder en stabil pris til 1 dollar.

Reserve Rights (RSV)

RSV stablecoin er backet av kryptovalutaer. Den slet med og være å holde seg stabil i starten, men den fikk stabilisert seg i slutten av 2021. Og har holdt seg til 1:1 mot dollaren, og så langt vært suksesfull som en stable coin i snart 3 år.

Neutrino USD (USDN)

Mye brukt stablecoin når det kommer til algoritmer er Neutrion USD, og er på topp 100 av kryptovalutaer, når det kommer til market cap i 2023. En token med ratio 1:1 til den amerikanske dollaren. I slutten av 2022 fikk den en prisreduksjon i fra 1 dollar til 50 cents.

Dezentralized USD (USDD)

Dette er også en algoritme stablecoin. Den ble introdusert på Tron i 2022. Desentralisert USD og er blant de 50 største kryptovalutaer.

PAX Gold (PAXG)

Som ikke uventet navnet sier, så er denne backet av gull. Den er blant de 100 største kryptovalutaer, på grunn av den enorme market capen. Den skal være det beste alternativet til en råvarebasert stablecoin, på bare to år

Algoritmer

Algoritmer og stalecoins, i motsetning til «vanlige» stablecoins, kan holde seg stabil ved og jsutere antall tokens som blir sirkulert basert på suply and demand. Altså, hvor mye nye tokens som trengs i markedet til enhver tid, basert på den underliggende valutaen den blir pegged mot. Dette gjør at den skal kunne holde seg mer stabil.

Oppsummert

En stablecoin skal være en stabil kryptovaluta som gir forutsigbarhet, med tanke på og unngå store svingninger i prisen. De er pegged til enten fiat penger, råvarer eller andre kryptovalutaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *