Krypto Nyheter

Forventningen til Bitcoin Spot ETF øker BTC-prisen til nesten 46 000 dollar

Forventningen til Bitcoin Spot ETF øker BTC-prisen til nesten 46 000 dollar

Forventningen til Bitcoin Spot ETF øker BTC-prisen til nesten 46 000 dollar. Bitcoin-prisen, begynte året 2024. Med en imponerende økning, på over 7 prosent, på bare 24 timen. Prisen nådde nesten 46 000 dollar. Denne oppgangen knyttes til forventningene om godkjenning av en amerikansk spot bitcoin ETF. Det er det høyeste nivået vi har sett siden april 2022.

I uker nå har spekulasjonen om at den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC). Vil gi grønt lys for flere spot bitcoin ETF-er vært en drivkraft for prisøkningen. En rapport fra Reuters i helgen antydet til og med at SEC kunne begynne å informere ETF-sponsorer. Om godkjenning allerede tirsdag.

Dersom godkjenningen kommer, forventes det at tungvektere innen tradisjonell finans som BlackRock og VanEck. Blant 13 deltakende selskaper, kan utløse økt kjøpspress for bitcoin de kommende månedene. Dette representerer et betydelig skritt som det første regulerte spot bitcoin-produktet i USA.

Likevel er markedskommentatorer og analytikere uenige om virkningen av ETF-godkjenning. Noen kryptoplattformanalytikere tror at selv om ETF-en godkjennes, vil ikke Bitcoin nødvendigvis oppleve umiddelbar kraftig vekst. Ryan Lee, sjefsanalytiker ved Bitget Research. Uttrykte i en e-post at det er delte meninger. Og at noen tror på en betydelig oppgang, mens andre er mer forsiktige.

Bitcoin har allerede brutt gjennom 45 000 dollar og handler for øyeblikket rundt 45 707 dollar ifølge CoinDesk Indices-data. Samtidig opplever bredere kryptomarkeder også oppgang, med Ether (ETH) opp 4 prosent. Solana (SOL) og Avalanche (AVAX) stiger så mye som 12%. Dette gir et bredere bilde av den positive trenden i kryptomarkedet ved inngangen til det nye året.

Til tross

Til tross for optimismen er det fortsatt delte meninger blant markedskommentatorer og analytikere om virkningen av ETF-godkjenningen. Noen tror på en betydelig oppgang, mens andre er mer forsiktige og ser ikke nødvendigvis for seg umiddelbar kraftig vekst for Bitcoin.

Den kommende tiden vil gi klarhet i hvordan markedet reagerer på potensiell ETF-godkjenning. Og om Bitcoin vil opprettholde denne positive utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *