BitcoinKrypto Nyheter

Vanguard Group nekter Kunder Nye Bitcoin ETF-er

Vanguard Group nekter Kunder Nye Bitcoin ETF-er

Vanguard Group nekter Kunder Nye Bitcoin ETF-er. Selskapet, Vanguard Group, som forvalter 7,7 billioner dollar, i eiendeler. Begrenser tilgangen til nye Bitcoin spot ETF-er. Og avviser ideen om å lansere sin egen Bitcoin ETF på grunn av manglende samsvar med deres investeringsfilosofi.

Brukere rapporterer at de ikke kan kjøpe Bitcoin-støttede fond gjennom Vanguard-kontoene sine. Med selskapet som oppgir at det ikke samsvarer med deres investeringsmetode. Dette skrittet følger grunnleggerens tidligere råd til investorer om å holde seg unna Bitcoin. Avslaget gjelder også etablerte fond som Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), som nå handles som en spot ETF. Vanguards standpunkt signaliserer motstand mot integrering av kryptovaluta i tradisjonelle investeringsstrategier.

Selv om GBTC tidligere var tilgjengelig for handel, begrenser nå Vanguard muligheten for investorer til å kjøpe flere aksjer og tillater kun salg av eksisterende beholdninger.

Melding

Når kunder forsøker å kjøpe en hvilken som helst Bitcoin ETF-sikkerhet via en pensjonsmeglerkonto, blir de presentert med følgende melding:

«Kjøpsordrer aksepteres for øyeblikket ikke for denne sikkerheten. Verdipapirer kan være utilgjengelige for kjøp hos Vanguard på grunn av forskjellige faktorer. Inkludert regulatoriske begrensninger, selskapshandlinger eller ulike handels- og/eller oppgjørsbegrensninger.»

Vanguard Uttrykker Misnøye Med Råvarer Som rapportert av The Block. Uttalte en talsperson for Vanguard at selskapet ikke har planer om å tillate kjøp av Bitcoin ETF-er på plattformen sin, med henvisning til den høye volatiliteten.

Ifølge Bloomberg ETF-analytiker Eric Balchunas er Vanguards avvisning av Bitcoin knapt overraskende. For eksempel advarte Vanguard-grunnlegger John Bogle investorer i november 2017 om å «unngå Bitcoin som pesten.»

«John Bogle likte ikke råvarer generelt,» sa Balchunas under en X Spaces-sesjon på torsdag, og understreket at Bitcoin ikke er en produktiv eiendel med kontantstrømmer eller en vedlagt kupong.

Ikke vegret seg

Vanguard har imidlertid ikke vegret seg for Bitcoin-relaterte investeringer tidligere. Forvalteren eier en 9% andel i MicroStrategy (MSTR), en av de største institusjonelle eierne av Bitcoin.

Den gjorde også en betydelig investering i aksjer for Bitcoin-miningselskaper som Riot Platforms og Marathon Digital i fjor.

Andre formuesforvaltere, inkludert Merrill Lynch eid av Bank of America, har også nektet kundene tilgang til Bitcoin ETF-er.

Motstand

Vanguard Group’s avvisning av nye Bitcoin ETF-er markerer en tydelig motstand mot kryptovalutaens integrering i deres tradisjonelle investeringsstrategier. Den 7,7 billioner dollar,store forvalteren nekter ikke bare tilgang til Bitcoin spot ETF-er, men avviser også muligheten for å lansere sin egen Bitcoin ETF. Dette står i tråd med grunnlegger John Bogle’s tidligere advarsel til investorer om å unngå Bitcoin.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

Selv etablerte fond som Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) er berørt av denne begrensningen. Vanguard begrenser nå investorenes mulighet til å kjøpe flere aksjer, kun tillater salg av eksisterende beholdninger. Denne beslutningen blir tydelig kommunisert til kunder som forsøker å handle Bitcoin ETF-sikkerheter via pensjonsmeglerkontoer, med en melding som indikerer at kjøpsordrer ikke aksepteres for øyeblikket.

Uttrykker misnøye

Vanguard uttrykker misnøye med råvarer generelt og peker på den høye volatiliteten knyttet til Bitcoin som en bekymring. Mens andre formuesforvaltere, som Merrill Lynch eid av Bank of America, også nekter kundene tilgang til Bitcoin ETF-er, er det interessant å merke seg at Vanguard tidligere har engasjert seg i Bitcoin-relaterte investeringer gjennom eierskap i selskaper som MicroStrategy og investeringer i Bitcoin-miningselskaper som Riot Platforms og Marathon Digital.

One thought on “Vanguard Group nekter Kunder Nye Bitcoin ETF-er

  • Jan Vidar Morewood

    Big mistake!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *