BitcoinKrypto Nyheter

Bitcoin 50 000 og oppover

Bitcoin 50 000 og oppover

Bitcoin 50 000 og oppover. Nå har kommet seg godt over 50 000 dollar på mandag for første gang på to år. Den er blant annet, drevet av en bølge av entusiasme blant nye investorer og voksende forventninger knyttet til en mystisk hendelse kjent som «halveringen

Bitcoin, verdens mest populære kryptovaluta, falt tilbake til høye 40-tallet på tirsdag. Avsluttet syv dagers sammenhengende økning, og ligger langt unna sitt all-time high på rundt 69 000 dollar. Men bitcoin har gjort, det som kan kalles samt forventes, et bemerkelsesverdig comeback det siste året. Med en økning på over 200% fra sitt lavpunkt på 16 000 dollar i 2022.

Noen nøkkelkrefter driver den siste bitcoin-euforien. Inkludert en strøm av penger fra investorer i nylig lanserte børsnoterte bitcoin-fond og spenning rundt halveringen. Der produksjonsraten for bitcoin blir kuttet.

«Nå som 50 000 dollar er nådd, virker 69 000 dollar, etterfulgt av 100 000 dollar, oppnåelig i 2024. Når fokuset skifter fra ETF-er til den kommende halveringen,» sa Antoni Trenchev, medgrunnlegger av kryptoutlåneren Nexo Capital. «Dette er spennende fordi hvis historien gjentar seg. Kommer de neste 12-18 månedene til å bli en het periode for krypto.»

Halveringshypen Halveringen, også kalt «halveringen,» er et grunnleggende konsept i bitcoin-filosofien.

Halvering enkelt forklart

Halveringen er en funksjon i bitcoin-infrastrukturen som automatisk reduserer hastigheten på nye mynter som kommer i omløp. Den finner sted omtrent hvert fjerde år og skal i teorien presse prisen på bitcoin oppover.

For å forstå hvordan det fungerer, må du forstå det sentrale konseptet om bitcoin som en desentralisert eiendel. Det vil si en hvis verdi ikke kontrolleres av en sentralbank eller annen institusjon. Men heller av et stort peer-to-peer nettverk av kraftige datamaskiner som reviderer alle bitcoin-transaksjoner gjennom en kompleks, kraftintensiv prosess kalt gruvedrift.

Folkene bak disse nettverkede datamaskinene belønnes for arbeidet sitt med bitcoins.

Hver fjerde år blir imidlertid antallet bitcoins en gruvearbeider (eller revisor) mottar, kuttet i to.

Det er noen få grunner til det.

Bitcoin er, etter design, en begrenset ressurs. Det vil bare være 21 millioner mynter i omløp, og denne knappheten er nøkkelen til dens verdiforslag, ifølge talsmenn. (Selv om kritikere hevder at slik kunstig knapphet ikke skaper noen reell underliggende verdi.)

Halvering

Halvering av belønningen hvert par år bidrar til å kontrollere mot inflasjon samtidig som det gir insentiver til gruvearbeidere. Teoretisk sett, når inflasjonen avtar og bitcoin blir mer knapp, forventes prisøkning.

«Hver halvering har historisk sett resultert i en form for bullish prisbevegelse,». Sa Gareth Rhodes, tidligere visedirektør ved New York State Department of Financial Services. Som nå er administrerende direktør ved forsknings- og rådgivningsselskapet Pacific Street. «Det gir mening, fordi man forventer at priser øker med økt begrensning i tilbudet.»

I 2020 gikk belønningen fra 12.5 bitcoin til 6.25. I år, sannsynligvis i april, vil den gå fra 6.25 til 3.125.

Videre oppgang

Forbered deg på en videre oppgang. Investorene har en gyldig grunn til å være entusiastiske, forutsatt at de kan tåle den kortsiktige volatiliteten som følger med krypto.

I løpet av den toårige perioden rundt bitcoin’s første halvering i 2012. Var det omtrent en 30 000% økning i prisen, bemerker Rhodes. I 2016 utgjorde det nesten en 800% økning over en tilsvarende periode, og for halveringen i 2020, opplevde investorene en gevinst på 700%.

Den forestående bitcoin-halveringen orkestrerer et strategisk spill på markedet, som nevnt av Henry Robinson, medgrunnlegger av Decimal Digital Currency. «Sentimentene er optimistiske, spesielt på lang sikt, men psykologien rundt en så betydningsfull hendelse kan føre til betydelig volatilitet. Vi kan observere entusiastiske, positive handlinger, dramatiske salg eller begge deler. Både før og etter halveringen, når markedsaktørene engasjerer seg i sine strategier rundt halveringen,» la Robinson til.

Tidspunktet for årets halvering er også betydningsfullt. Da det kommer bare noen få måneder etter at US Securities and Exchange Commission godkjente de første spot bitcoin ETF-ene. Siden lanseringen av ni slike fond den 11. januar, har de tiltrukket omtrent 2,8 milliarder dollar. I total nettoinntekter, ledet av BlackRock og Fidelity, ifølge Bloomberg.

«Den siste måneden oppsummerte krypto på en nøtteskall,» sier Trenchev. «Investorer som kjøpte Bitcoin ETF-er på det nylige lavet på 38 500 dollar har nå en gevinst på 30%, mens de som kjøpte på 49 000 dollar den 11. januar, har måttet tåle en nedgang på 20% og en dåp av ild. Velkommen til krypto; det er ikke for de svake hjertene.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display