Hva er

Hva er Bitcoin halvering

Hva er Bitcoin halvering

Hva er Bitcoin halvering.Det som på engelsk kalles «Bitcoin halving». Det er når fortjenesten av Bitcoinmining blir halvert. Den blir mindre lønnsom, og det trengs kraftigere minere for og få samme fortjeneste som tidligere. Enkelt forklart, blir belønningen av miningen delt på to. Bitcoin blir minet ved og verifisere bitcoin transaksjoner

I 2023, blir deltakere/minere som validerer transaksjoner, tildelt 6,25 bitcoin for hver blokk som blir minet. Og da skulle man tro at, at mingen ville gå unna. Og all Bitcoin kom til og bli minet i, rekordfart. Men det er her halveringen kommer. For det blir vanskeligere å vanskeligere og mine bitcoin, for hver halvering. Siden belønningen blir mindre, kreves det mer kraft, større maskiner og mer strøm for og få samme sum som man gjorde før bitcoin-halveringen.

Eksempel

For og sammenligne, selve prinsippet og forklare det billedlig kan man se litt sånn på det om man har en ok fantasi: Vist du er ute og kjører bil, og du ligger i en hundre sone. Du kjører hundre kilometer i timen, på ei flat strekning. Bilen, kjører lett og bruker minimalt med energi, for og holde tempoet oppe. Men så kommer det en veldig lang og bratt oppoverbakke. Du kjører samme bil, men det blir tyngre for bilen og komme like langt på samme mengde energi. Enten det er elektrisk bil, eller fosilt. Den vil bruke mer energi for og oppnå samme resultat som når du kjørte bilen, på ei flat strekning, kontra i en bratt oppoverbakke.

Det samme prinsippet, gjelder også bitcoin-halvering. Du bruker samme miner, men det kreves mer energi og større miner for og oppnå samme resultat som før man kom til «oppoverbakken» som i dette tilfelle, er bitcoin-halveringen.

Positivt

Det høres kanskje ut som om at det er negativt, med Bitcoin-halvering. Siden det er vanskeligere og mine og få flere bitcoin. Men da kommer det med «supply and demand» inn i bildet. Jo mindre tilgang det er på noe, jo større sannsynlighet er det for at det blir mer ettertraktet. Når det blir vanskeligere og mer energikrevende og skaffe seg bitcoin, kan også prisen til bitcoin øke. Det kan med andre ord. være med på og presse opp prisen på bitcoin. Noe som fører til at de som har minet og investert i bitcoin, får en større verdi på bitcoin.

Det samme prinsippet som når tilgangen på olje blir mindre, da går som regel prisen på oljen opp. Og når det kommer til bitcoin-halvering, er prinsippet akkurat det samme. Jo mindre tilgjengelig, jo mer verdt blir det.

Hvor mye den kommer til og stige, er aldri godt og si. Men det er mennesker som venter på en bitcoin-halvering, i håp om en høyere pris. Når det er sagt, så er det mange andre faktorer som styrer prisen på bitcoin, men at dette kan være et bidrag til og gi en større verdi til bitcoinprisen, er logisk.

Hvor ofte?

Det er noen som er bekymret for en halvering, og andre som ser fremt til det. Det positive for alle, om alt går som tenkt, er at prisen kommer til og stige. Og så lenge man holder bitcoin, jo større verdi vil det bli. Hvor ofte en bitcoin-halvering skjer, tenker du kanskje nå? Det skjer ikke så veldig ofte. Det skjer hvert fjerde år. Det som er kjent, er at bitcoinhalvering, vil skje 18 april 2024 også, vil det komme en bitcoin-halvering i 2028, 2032, 2036, 2040, 2044 også videre.

Halveringen er kalkulaert i forhold til antall blokker som er minet, og hvor lang tid det tar. Det finnes en egen nettside, som viser deg en klokke, som teller ned til neste halvering. Og det kan du finne, her.

Det har vært tidligere hlveringer og. Den første startet i 2012, og har gått for hvert fjerde år. Og vist du tror du har dårlig tid, før alt er minet opp. Vel, det står ikke på tid, men på energi og datakraft. For den siste Bitcoinen, skal være minet i år 2140. Og det er det en stund til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *